Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Most akkor a zsidó az nép...

Most akkor a zsidó az nép vagy vallás? Van nekik országuk vagy csak úgy vannak mindenfelé?

Figyelt kérdés

2014. febr. 21. 23:46
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:

"Mondj egy vallást amelyik nem tartja magát az egy,igaz hitnek, s ebből kifolyólag nem tartja a többit nála alacsonyabb rendűnek?"

Kereszténység."

LOL Ezek szerint a keresztény egyházak elismerik Brahma, Siva, Visnu isteneket egyenrangúnak Jehovával - a zsidók, keresztények és mohamedánok istenével?

Nem azt mondja az első és legfőbb törvény:

"Ne legyen(ek) neked más istene(i)d énelőttem" -azaz az összes többi rangsorban csak utána következhet!

"Ne borulj le nekik és ne engedd, hogy szolgálatukra kényszeríttess,mert én, az Örökkévaló, a te Istened, féltékeny Isten vagyok."

Szolgálni őket meg végképp nem lehet!

"A Talmud írja, h a gójok nem emberek, és azért vannak, h a zsidókat szolgálják. Ki akarná a zsidókat szolgálni? "

Lehet, én nem olvastam, de neked elhiszem, hogy így van.

A Talmud valóban csak a zsidóké (mint népé), de ettől függetlenül lehettek (voltak) népek, akik még Krisztus előtt elfogadták a Tórát (az Ószövetséget), mint Isten szavát, ahogy azt később a keresztények és muszlinok is tették.

A Szombatosok nyilván nem zsidók (mint nép), csupán visszatértek az Istenben való hit alapjaihoz, sok olyan szokást felvéve, amely az izraelita vallásra volt jellemző.

Amúgy nézz utána ki volt Degré Alajos miniszteri biztos. Segítek : 1941-45, s hogy mi köze volt a szombatos székelyekhez.

2014. febr. 22. 23:01
 22/35 anonim ***** válasza:
50%

"A Talmud írja, h a gójok nem emberek, és azért vannak, h a zsidókat szolgálják."

Ilyesmi nincs a Talmudban. Viszont ilyen es hasonlo hazugsagokat boven terjesztenek rola.

2014. febr. 23. 06:14
 23/35 anonim ***** válasza:

"LOL Ezek szerint a keresztény egyházak elismerik Brahma, Siva, Visnu isteneket egyenrangúnak Jehovával - a zsidók, keresztények és mohamedánok istenével?"

Ne csúsztass! Nem erről volt szó, hanem h a más vallású embereket elismerik a keresztényekkel egyenrangúnak.

"A Talmud valóban csak a zsidóké (mint népé), de ettől függetlenül lehettek (voltak) népek, akik még Krisztus előtt elfogadták a Tórát (az Ószövetséget), mint Isten szavát, ahogy azt később a keresztények és muszlinok is tették."

A Talmud nem egyenlő a Tórával. A muszlin pedig egy ruhaanyag :)

"A Szombatosok nyilván nem zsidók (mint nép), csupán visszatértek az Istenben való hit alapjaihoz, sok olyan szokást felvéve, amely az izraelita vallásra volt jellemző."

Én ezt tudom, de még mindig nem értem, h jön ez ide.

"Amúgy nézz utána ki volt Degré Alajos miniszteri biztos. Segítek : 1941-45, s hogy mi köze volt a szombatos székelyekhez."

Utánanéztem, de még mindig nem értem, mire akarsz kilyukadni.

"Ilyesmi nincs a Talmudban. Viszont ilyen es hasonlo hazugsagokat boven terjesztenek rola."

[link]

Nézegesd egy kicsit!

2014. febr. 23. 09:01
 24/35 anonim ***** válasza:

"Ne csúsztass! " - Csúsztatok, de maximum időben.

"A Talmud nem egyenlő a Tórával. " -Hol írtam, hogy egyenlő? Sőt! Pont azt írtam, hogy a Talmudtól függetlenül fogadták el a Tórát, benne Mózes törvényeit.

A szombatosok úgy jönnek ide, hogy nem jönnek ide. 1940-ben "rábeszélték" őket az áttérésre, hogy a zsidó törvények ne okozzanak hátrányt nekik...

Degré Alajosról meg olvastál, rá nem térnék ki. ;)

"A muszlin pedig egy ruhaanyag :) " -én is tudom. Ebből készül a kaftán, amit köztudomásúlag a zsidók hordanak. :)

Különben is muszlimot akartam írni, csak a pajeszom beragadt a billentyűzetbe! (ROFL!)

(Egy gyógyszerkísérlet következtében néhány órára rabbivá váltam.)

"Ilyesmi nincs a Talmudban. Viszont ilyen es hasonlo hazugsagokat boven terjesztenek rola." - ezt meg NEM én írtam. Az illető "63%-ban hasznos válaszokat ad." Én 75%-ban. (Míg a 63%-os le nem pontoz. Vagy a zsidók. A szombatosok biztos nem. Ők áttértek.)

A belinkelt szöveg a Talmud? Milyen nyelven van? Nem héber. Vagy csak rossz irányban olvasom? Úgy kell, mint a rovásírást, nem? ;)

Angol? Mennyire hiteles fordítás? Ez egy korabeli pdf?

Nem kell röhögni, sok Ábrázoláson Mózes két tabletet tart a kezében.

[link]

Érintőképernyős.

Egy kérdésem is volna hozzád, ki oly járatos vagy (hozzám képest)a zsidó hagyományokban:

Mi az a két fénysugár, amik Mózes fejéből (fejébe?) áradnak?

Több ábrázoláson is ott van.

[link]

[link]

[link]

Michelangelo szobrán istenuccse szarva van!

Wifi antenna a tabletekhez?

Sajnos én Mózesről annyit tudok, amennyi a Southparkban van...

2014. febr. 23. 10:50
 25/35 anonim ***** válasza:
95%

"Most akkor a zsidó az nép vagy vallás?"

Mindkettõ.

Részletesebben: A hagyomány ( Biblia, konkrétan Mózes öt könyve, azon belül elsõ ) szerint Ábrahám ( kb ie 19.sz ), Izsák ( Á. fia ), Jákob ( I. fia ) leszármazottai vagyunk. A lényeg: Ábrahám volt az elsõ ember, aki felismerte az EgyI-tent, aki ezért õt és leszármazottait választotta arra, hogy az egyistenhitet hirdessék.

( "... megismertem őt, hogy meg fogja parancsolni az ő fiainak és az ő házának maga után, hogy őrizzék meg az Örökkévaló útját, cselekedvén igazságot és jogot ..." [ fiainak és az ő házának maga után - utódainak, leszármazottainak ] ( Mózes elsõ könyve, 18. fejezet,19. vers - [link] ) - Természetesen ez nem jelenti, hogy mások nem haladhatnak az ÚR útján, nem cselekedhetnek igazságot és jogot ... :) ( Sajnos azonban, mint látjuk, vanak akik úgy hiszik, hogy õk nem, mint pl # 18 - # 20 - # 23, aki nem igazságot, hanem hazugságot cselekszik. )

A Biblia szerint I-ten az õsatyákkal szövetséget kötött, mely szerint nekik illetve leszármazottaiknak adja Kánaánt ( kb a mai Izrael ). Jákob idejében családja ( akkor még 70-en ) Egyiptomba mentek, ott a leszármazottaik késõbb rabszolgák lettek kb 200 évig, majd I-ten kivezette õket ( Mózessel az élükön ). ( A kivonulás emlékünnepe a Pesach, ebbõl lett a keresztény Húsvét, mert ennek az idején történt Jézus itéletének végrehajtása, majd a "feltámadás" )

A kivonulással lettek fizikailag szabad, független nép.

A kivonuláskor "sok zagyva nép is ment " ( "nagy gyülevész tömeg is vonult" ) velük ( Mózes második könyve, 12. fejezet, 38. vers ), ezek egyiptomiak voltak, tehát genetikailag már akkor sem volt egységes a nép.

50 nappal kesõbb I-ten a Szinaj hegyrõl elmondta igéit, a nép pedig azt mondta: "násze vnismá" - "megtesszük és meghallgatjuk." ( Mózes második könyve, 24. fejezet, 7. vers )

Ezzel jött létre a vallás és a szövetség I-ten és a nép között, ezzel lett a "választott nép", aminek tartalma, hogy megtartják ( "megteszik" ) mindazt, amit I-ten mondott. Ezzel lettek szellemileg is szabaddá és nemzetté.

Tehát eredetileg olyan nép volt melynek vallása egységes volt. Valójában abban az idõben helyesebb megnevezés az izraelita, mert a szó, hogy zsidó, arra utal, hogy Jákob idõrendben negyedik fiának, Jehudának törzsébõl származunk, ekkor azonban még együtt volt mind a 12 törzs.

"Van nekik országuk vagy csak úgy vannak mindenfelé?"

Van nekik országuk ( Izrael, kb 7,5 mill, ebbõl 6,5 mill zsidó ) és vannak mindenfelé ia ( akik nem Izraelben élnek kb 5,5 mill ).

A kánaáni honfoglalás után ie 1020 körül állammá ( királysággá ) lett Izrael, ez fenállt isz 70-ig, azonban ie 700-as kb évek közepétõl már csak Jehuda ( Juda ) törzse, azon a területen, amit a honfoglaláskor ez a törzs kapott. ( A sors fintora: ez az a terület, ahol ma a "Palesztin Önkormányzat" van, ami Nyugati Partként szoktak emlegetni ( mármint a Jordán folyóé ). )

Ie 66-ban meghódította a Római Birodalom. A birodalom ellen isz 66-ban szabadságharc tört ki, 4 évig tartott, végül azonban a birodalom vérbefolytotta. ( Akkor világbirodalom: Itália, csaknem teljes Nyugateurópa, Britannia egy része, Pannonia ( Dunántúl ), Balkán, Kis-Ázsia, Közel-Kelet, É-Afrika - nem biztos, hogy okos dolog volt felkelni ez ellen a birodalom ellen. A 200 évvel korábbi gyõztes szabharc sokkal kisebb birodalom ellen folyt. )

isz 132-ben mégegy szabharc, 135-ig, azt is vérbefolytotta a birodalom ( Ókori történész szerint 580 ezer zsidó halt meg, nem számítva azokat, akik betegségben, v éhen ). A r. birod. az elõzõ után is, ez után is sokat Európába hurcolt, sokan keletre menekültek szóval ezzel kezdõdött a szétszóratás azóta "vannak mindenfelé".

Azért érdemes megjegyezni, hogy a középkori török telekkönyvek tanusága szerint a Szentföldön mindig a zsidók voltak a legnagyobb létszámú kisebbség, bár a többiek együtt többen voltak. ( Akárcsak a magyarok a Kárpátmedencében ).

!948-ban ENSz határozatra helyreálitották az államot, persze nem királyság, hanem parlamentáris demokrácia.

++++++++

# 18

"a zsidó vallás lenézi és alsóbbrendűnek tartja azokat, akik nem zsidónak születtek"

Ostobaság, a vallást, mint fentebb írtam a Biblia ( a Tóra = Mózes öt könyve ) írja le, abban több tucatszor, hogy az idegennek, jövevénynek ugyanolyan joga legyen, hogy szeretni kell, stb.

"egyetlen más nép sem tért át erre a hitre."

# 19 megírta. Azonkívül egyének rendszeresen vannak, akik "betérnek", vagy akarnak. Magam is sokat ismerek, akik épp, vagy már. Az Árpád korban a Vatikán levélben aggodalmaskodott, amiért a magyar lányok zsidó srácokhoz mennek férjhez és emiatt fogynak a keresztények. - [link]

# 20

Úgy tünik, a Kereszténységet sem ismered, ugyanis az bizony alacsonyabbrendűnek, sajnálatra méltónak, megtérítendõnek tart mindenkit, aki nem keresztény. Nem szólva a középkori eretnekégetésekrõl, vallásháborúkról, nem is más vallással szemben, hanem két keresztény felekezet között.

A Talmud nem írja, h a gójok nem emberek.

"szombatos vallásról, de az nem egyenlő a zsidóval."

Igaz, de a nácikat, nyilasokat nem érdekelte. Sokan sajnos Auschwitzban végezték, bár voltak túlélõk is. Mármint azokról van szó, akik nem menekültek el és nem is csatlakoztak a unitáriusokhoz.

# 23

Ami a Talmudhoz megadott linket illeti, nevetséges.

Oroszországban jelent meg ( ahol a legtöbb pogrom volt, a szó is orosz ) és abban az idõben amikor a cári titkosrendõrség már a "cion bölcseinek jegyzõkönyvei" címû hamisítványt készítette, mivel II. Miklós, minden oroszok cárja gyûlölte a zsidókat ( miért? - csak úgy ), utasította alattvaolóit, hogy produkáljanak okot a zsidók kitoloncolására. Más kérdés, hogy a "jegyzõkönyvekre" azt mondta: utálja a zsidókat, de ilyesmit azért nem. Nem is volt hivatalos orosz kiadása.

Ha csakugyan a Talmudra vagy kíváncsi, itt [link] valóban hiteles angol fordítást találsz.

Az általad linkelt hamisítványra vonatkozólag: [link]

Itt elmagyarázzák világosan, mi a hazugság az olyanokban, mint amit linkeltél.

2014. febr. 23. 16:54
 26/35 anonim ***** válasza:
0%

"Ostobaság, a vallást, mint fentebb írtam a Biblia ( a Tóra = Mózes öt könyve ) írja le, abban több tucatszor, hogy az idegennek, jövevénynek ugyanolyan joga legyen, hogy szeretni kell, stb."

Az idegen, jövevény nem feltétlenül jelent gójt.

"Azonkívül egyének rendszeresen vannak, akik "betérnek", vagy akarnak."

Már ha engedik a híresen toleráns zsidók, akik a néger zsidókat is kiutasítanák Izraelből.

"Az Árpád korban a Vatikán levélben aggodalmaskodott, amiért a magyar lányok zsidó srácokhoz mennek férjhez és emiatt fogynak a keresztények."

Nem alaptalanul. Mellesleg miért a keresztények fogynak ilyenkor, és nem a zsidók?

"Úgy tünik, a Kereszténységet sem ismered, ugyanis az bizony alacsonyabbrendűnek, sajnálatra méltónak, megtérítendõnek tart mindenkit, aki nem keresztény. Nem szólva a középkori eretnekégetésekrõl, vallásháborúkról, nem is más vallással szemben, hanem két keresztény felekezet között."

A középkorban valóban így volt, ma ez már csak a zsidókra igaz, a keresztényekre nem. Olyannyira nem, h a pápa is a zsidók kegyeit keresi, rendszeresen holokausztozik, stb.

"A Talmud nem írja, h a gójok nem emberek."

Gondoltam, h le fogod tagadni, egy zsidótól hiába is várna az ember őszinteséget. Én nem olvastam a Talmudot, de egy rokonom igen, és megerősítette, h valóban van benne ilyen.

"Igaz, de a nácikat, nyilasokat nem érdekelte."

Ahogy a zsidókat sem érdekli, h nem minden palesztin terrorista.

"Ami a Talmudhoz megadott linket illeti, nevetséges."

Persze, mert kiderül belőle a valódi természetetek :)

"Az általad linkelt hamisítványra vonatkozólag: [link]

Itt elmagyarázzák világosan, mi a hazugság az olyanokban, mint amit linkeltél."

Ha agymosásra vagyok kíváncsi, majd felmegyek indexre, bekapcsolom a retekklubot v egyéb zsidó tévéket, köszi!

2014. febr. 23. 17:46
 27/35 anonim ***** válasza:
90%

55%-os, csapkodsz hulyesegeket ossze-vissza, minden bizonyitek nelkul.

Es nem hiszem, hogy a rokonod olvasta volna a Talmudot. Milyen nyelven olvasta? Mennyi idot vett igenybe?

2014. febr. 23. 18:31
 28/35 anonim ***** válasza:
29%
Én se hiszem el, amit ti zsidó(pártia)k állítotok, szóval kvittek vagyunk. Magyarul olvasta, azt már nem tudom, h meddig tartott neki, de minimum hetekig.
2014. febr. 23. 19:10
 29/35 anonim ***** válasza:
Nem veletlenul kerdeztem, hogy milyen nyelven olvasta. Ugyanis a Talmudnak nincs magyar forditasa. Hamisitasok vannak - mint mar mondottam.
2014. febr. 23. 20:25
 30/35 anonim ***** válasza:
Utánanéztem, annyi igaz, h a teljes Talmudnak nincs magyar fordítása, részleteket viszont fordítottak belőle, pl.: [link]
2014. febr. 23. 20:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!