Miért fáj az annyi embernek, hogy a magyar politikusok közt sok a zsidó?
23.48
értem persze. de te azt írtad, hogy az magyar akinek az ősei európában éltek. ez a romákra igaz. akkor most hülyeséget írtál, vagy magyarok a romák meg a zsidók is?
00.03
akkor viszont a magyarok sem magyarok, hiszen ha az ősöket ilyen régről számítod, akkor még a magyarok sem európában éltek... szóval akkor csak azok magyarok, akiknek az ősei már 2000 éve is itt éltek? szóval a svábok a magyarok?
Ezt a kérdést két több oldalról lehet vizsgálni. Először is, ugye valami demokráciaféleségben élünk, a képviselőinket választjuk és a választók felelőssége tájékozódni a jelöltekről, majd eldönteni, alkalmasnak találják-e őket az önmaguk érdekeinek képviseletére. Vagyis ha a választók megszavazzák, akkor hogyan is lehetne ez baj?
Persze, ha feltételezzük, hogy a választók nem olyan hülyék, mint két segg összefordítva. Ha a választók képesek felelősséggel szavazni és a politikai aktivitásuk nem áll meg ott, hogy négy évente nyomnak egy X-et egy darab papírra, az meglátszik az ország teljesítményén is. Márpedig nálunk jól láthatóan ez kimerül abban a bizonyos X-ben, a pártkatonák masírozásában, mindegy, hogy békemenet vagy gárdista felvonulás, és négy év kocsmapulton elégedetlenségben.
Egy másik megközelítése a dolognak, hogy a választott képviselők elsősorban a saját érdekeiket képviselik, csak aztán a választóikét. Ha egy kisebbség felülreprezentált a parlamentben, az megnöveli az érdekérvényesítő erejét a többségi társadalommal szemben. Ez nyilván nem előnyös.
Az ebből levonható következtetés?
A szavazók megszavazzák a zsidókat és ha elégedetlenek velük, akkor sem tiltakoznak. Vagyis pontosan azt kapják, ami ilyenkor elvárható és amit meg is érdemelnek.
- OFF -
Tetroval nem erdemes vitatkozni, mert egy provokator. Mas kerdeseknel is lattam mar trollkodni. Vagy lehet, hogy tenyleg ennyire fogyatekos, azt mar nem tudom, de az a lenyeg, hogy ugy sem tudjatok meggyozni, ha bekoltoztetitek egy miskolci ciganytelepre, akkor is romaimado lesz.
- ON -
Engem nem zavar, hogy ki milyen szarmazasu. Ott van pl Petofi Sandor. Egyik szuloje sem volt magyar, megis az egyik legnagyobb magyar koltokent tartjak ot szamon. Nem ezen mulik, hanem ahogy korabban is irta az egyik kommentelo, hogy kinek mennyire nemzeti a gondolkodasa, az ontudata, es ki mennyire szereti a hazajat, es tesz azert, hogy jobb legyen. Sajnos a mostani poltikai elitrol ez nem mondhato el, fuggetlenul atto, hogy zsido vagy magyar vagy akarmilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!