Szerintetek is a magyarok meg a zsidók igen hasonlítanak egymásra?
A zsidók meg a magyarok is kissé paranoiásak ,mindig azt hiszik, hogy valaki bántani akarja ,keresztbe akar tenni nekik...stb
Viszont , ennek a mentalitásnak köszönhetően tudtunk fennmaradni a zsidókkal együtt.
Csak így maradhatott fent a kultúránk ,nyelvünk, hogy mindentől védtük.
Továbbá, a zsidók szeretnek antiszemitázni, a magyarok meg az antimagyar, antimagyarizmus ,magyarellenes jelzőket használják a "megfelelő" személyekre.
Minden nemzetet szoktak bántani, úgyhogy ezzel nem vagyunk egyedül...
Csak más kérdés, hogy amíg ha valaki a zsidók vagy a holokauszt ellen szól, akkor antiszemita és az egész világsajtó azon csámcsog... Viszont ha egy szlovák vagy román büdösmagyarozik, akkor a válasz: "jaj, ne sértsük meg a jó szomszédi kapcsolatainkat, hadd mondják amit akarnak"...
Azért a kettő nem egyforma.
A zsidók a pár millió halottal járó Hollókosztért antiszemitáznak.
Mi magyarok pedig azért antimagyarozunk, mert ezer éven át védtük a keresztény Európát, mindenkit befogadtuk és ezért a tőlünk menedéket kapók "hálából" elvették hazánk legnagyobb részét. Ha összeszámolod a tatárjárás, kun és besenyő betörések és a török hódoltság halottainak számát, sokkal többet fogsz kapni, mint a holokauszt áldozatainak száma. És megnyugtathatlak, a határon túl rekedt magyarok felé áradó helyi nacionalista gyűlölet is simán felér a zsidók kirekesztésével.
Meglehet hasonlítunk egymásra abban, hogy paranoiásak vagyunk. De szerinted, mindezek után kinek jogos a félelme?
Igen, ebben valóban van hasonlóság de azért van egy óriási különbség: mi a saját hazánkat féljük, de a zsidók önmagukat, mert nekik még hazájuk sincsen.
Másik dolog: az elmúlt 22 életévemben több zsidót láttam a holokauszt miatt elég visszataszító stílusban háborogni, mint magyart Trianon miatt sírni. Általában én olyannal találkoztam, akik csendben emlékeztek meg Trianonról, viszont a zsidók feltűnően és magukat rettenetesen sajnáltatva emlékeznek a holokausztra.
A zsidók szétszóródtak a világban, apró közösségekben éltek, ennek ellenére fennmaradtak.
A magyarság egy (Székelyfölddel kettő) tömbben él, a határon túli szórvány magyarság (tengeren túl, Nyugat-Európában, Erdélyben is) asszimilálódik, eltűnik, tehát ebben nem hasonlít a zsidókra.
Akkor már inkább a lengyelekre, horvátokra hasonlítunk.
A zsidók inkább a cigányokra, kínaiakra, nyugati muszlim bevándorlókra hasonlítanak.
A társadalomban elkülönülve, külön városrészekben éltek, szinte csak egymás között házasodtak, ragaszkodtak a hagyományaikhoz, így sikerült fennmaradniuk.
Én nem hasonlitok egy zsidóra se jo??? Miért csak mert vörös göndör hajam köülmrtélt farkam és kilométeres orrom van? Vagy mert kertész imrét olvasok? vagy mert csak az atv t néem mindig?..naneee Kikérem megamnak!!!!
Kohn Mordeháj
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!