Lelki szabadság fizikai korlátokkal? (magyar valóság? )
Magyar fiatal vagyok és olyan érzésem van mintha a standard normális élet is egy elérhetetlen álombeli cél volna:
munka, lakás, biztonság, kocsi, nyaralás, család, gyerekek
jelenleg semmim nincs, bár most lesz munkám (egyetem helyett dolgozni megyek, mert a családom nem támogat semmiben, sőt, ki is tettek otthonról)
Az egy dolog, hogy ezek az alap dolgok lassan elérhetetlen álomnak minősülnek amik szó szerint a lelkemet szíjvák ki és igazából csak azt látom, hogy egyre mélyebbre süllyedek.
Most az olyan dolgokról már nem is merek beszélni, hogy külföldi nyaralás, bejárni a világot, esetleg egy kis luxus néha, vagy valamelyik részén, csak részén az életemnek.... valami olyan hóbort ami túllép azon, hogy hulladékból rakok össze kacatokat, mint sok százezren, vagy a számítógép előtt sütöm ki a lelkem ehhez hasonló oldalakat olvasva éjjel...
A barátnőmmel sem mennek simán a dolgok, nyilván érthető okokból. a másik, hogy megfontolt ember vagyok és nem szívesen megyek bele kétes dolgokba. De ez milyen már, hogy manapság már alap dolog az albérlet, a hitelek, a büntetések. ilyenekbe épeszű nyugati emberek is ritkán mennek bele, a magyarokat meg belevezetik, a fiatalok meg ebbe rohadnak bele, aztán a legújabb generációnak már megvan majd a hely a csepeli kiserdőben, ugye? vagy esetleg az öngyilkosok sírjaiban?
Alja szar munkát kell elvállalnom, hogy az albérletem és a fos kaján való életemet fenntartsam valahogy, és lassan úgy érzem nincs jövőm. Persze mondják, menj ki külföldre. szerettem volna.
Diplomával, szaktudással, kapcsolatokkal... de leomlott alattam a föld és abba kellett hagynom az egyetemet, egyre több értelmes fiatal van, akik bent vannak, de nem tudnak mit kezdeni vele, bárhogy kaparnak, csak a parasztmunka/parasztélet jut nekik is....
Legutóbb amikor kint járt egy rendőr, közölte, hogy látja, hogy kívülről szét van vésve a szobánk ajtaja, és hogy valami nincs rendben.
De mégsem indult ügy, a vége az lett, hogy mi lettünk barátnőmmel távolságtartási végzéssel kilakoltatva. Én mint diák, akinek sem munkája, sem más otthona nincs..
Én tudom mi lesz a vége:
Kapok egy büntetést végül súlyos testi sértés kísérlete miatt, vagy valami, 150 ezer körül + büntetett előéletűnek fogok számítani.
Ha nem tudom kifizetni leadják a körözést és leültetnek, ha ki tudom fizetni, akkor csak vízumot nem kapok a jövőben sehova, mert büntetett előéletű lettem.
Köszönhetően egy olyan rokonnak aki bizonyítottan elmebeteg!
Az biztos hogy az ember jó ideig csak arra gondol, hogy segítsen, nem látva azt, hogy csak menekülni kéne. A rendőrökkel meg az a helyzet, hogy baromira nem tudnak mit csinálni. Ők is minden sz*rt látnak egész nap. Zsebpénzért kockáztatják az életüket a nyóckerben meg ki tudja hol. Nem érdekli már őket gondolom.
Amúgy szerintem csak meg fog állni ez a nyomozás, mert kb a te szavad anyád ellen és fordítva. Nincs bizonyítéka. Szóval reméld azt, hogy felfüggesztik és porosodni fog ez az egész valahol.
A lelki dolgokra meg nincs válaszom. Nekem is be-bevillannak a dolgok és nem tudok sokszor aludni tőle.
"Igen, azért hallom angliában nevelkedett gyerekkori ismerőseimtől, hogy 30-40 millás "saving" jük van átlagban a briteknek... peeersze, nem tudnak saját házat venni."
Gondolom ez alatt 30-40 millió magyar forintot kell érteni, amiből itthon már családi házat lehet venni egy megyeszékhelyen vagy egy két és fél szobás lakást Pesten valami viszonylag központi helyen. De én nem azt mondtam, hogy a nyugatiak nem tudnának Magyarországon házat venni, hanem azt, hogy ott, ahol ők vannak, nem tudnak. Márpedig 30-40 millió magyar forintnak megfelelő angol fontból megnézem, hol veszel olyan házat Angliában, ami nem valami sosemvoltfalvi faluszéli ház és nem egy garzon London vagy Manchester szélén.
Azontúl pedig, az ismerősöktől hallott adatok nem biztos, hogy a legmegbízhatóbb forrásból származnak - de én most jófej voltam, és feltételeztem, hogy hiteles információt kaptál az ismerőseidtől.
Igen, mondjuk volt 1 kiemelkedő figura a rendőrök között, aki az elejétől fogva ismerte, átlátta a helyzetet és atyai, baráti szándékkal segített ahogy tudott a helyzeten. Megkönnyebbülve hallotta ő is amikor közöltük a hírt (véletlenül futottunk össze egy papírra várva) hogy elköltözünk.
Az angol barátom szavára csak azért adok, mert 8 éves kora óta él kint, és nevelkedik együtt angol gyerekekkel, közelebb áll már az angol nagyvárosi kúlturélethez, mint a magyarhoz.
"Az angol barátom szavára csak azért adok, mert 8 éves kora óta él kint, és nevelkedik együtt angol gyerekekkel, közelebb áll már az angol nagyvárosi kúlturélethez, mint a magyarhoz."
Ami nem egyenlő azzal, hogy hitelt érdemlő információkkal rendelkezik az ott élők megtakarítási szokásairól.
Én éltem angliában, írországban. Átlag félretett pénz ezeknél az embereknél 500-1000 ezer font körül mozog. Ennyi megtakarításuk van.
Akinek jól megy, annak nyilván több van. Nézd meg az állás hirdetéseket, átlag havi 1500-2000 font a fizetés. Ebből legalább 1000 elmegy megélhetésre, de inkább több. A többiből meg szorakozól. És bizony ott egy korsó sörért is kell ám 2.5 ezeret fizetni, egy doboz cigiért 3500 ft körül. Egy görbe este sose jót ki nekem 200 euró/font alatt. Havi 2 ilyen. Már nincs is pénzed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!