Nem fura hogy Magyarországon nincs halálbüntetés, de egy nő annyiszor mehet abortuszra ahányszor csak akar?
Nincs ebben egy kis logikai bukfenc, hogy a tömeggyilkos bűnözőket embertelenség megölni, de egy ártatlant gond nélkül megölnek, nem is adnak neki esélyt élni? És hülyeség amit a nők mondanak hogy helyes döntés, meg hogy jobb neki is így mert nem tudnák rendesen felnevelni. Mindent meg lehet oldani, csak ez nekik egyszerűbb.
21\F V.D.
Szerintem szörnyű lenne ha azok a nők akik többször mennek abortuszra egyszercsak meszülnék a gyereket. Milyen anya lenne az ilyenből milyen családba születnének?
Ha szigorubb lenne a szabályozás még több lelki beteg nyomorok rohangálna köztünk. Ha szigoritani akkarunk anyagilag elérhetővé kénne tenni a fogamzásgátlást, tanitani kéne a szexualitásról a sulikban. Ha ingyen osztogatnánk az ovszert akkor is lenne olyan aki évente terhes lesz de jobb ha az ilyenek nem szülnek.
Na ne röhögtess,hogy nincs pénz óvszerre!Piára,cigire van?
Egyébként műtétileg lehet véglegesiteni mind a nőknél,mind a férfiaknál,aztán akkor utánna ingyenes.
"Érts már meg,nem megszülnék a gyereket,hanem nekiállnának védekezni.Ez egy:morálisan is jó lenne,hisz a kis ostoba tizenéves nem azt gondolná,hogy nyugodtan szexelhetek gumi nélkül,majd elvetetem,mert a szomszéd néni is azt tette.Kettő:rengeteg pénz spórolna meg az eü,amit aztán lehetne másra fordítani."
Ebben van logika. Viszont van rá egy-két megszívlelendő kritikám:
1.: Az abortusz, állítólag, egy nagyon kellemetlen és kockázatos eljárás. Nem egy olyan dolog, amire jó kedvükben, minden további nélkül járnak a nők. Akinek van egy kis esze, az most is védekezik. Aki az abortusz kockázatait nem veszi komolyan, az a terhesség kockázatát sem fogja.
2.: Hiába lenne illegális az abortusz, attól még jelen lenne, csak már nem ellenőrzött keretek között. Az abortusz betiltása csak kriminalizálná a helyzetet, növelve ezzel az egészségügyi kockázatokat.
Nézd meg, hogyan működik a az illegális prostitúció nálunk, és hogyan működik a szabályozott prostitúció Hollandiában! Óriási a különbség.
3.: Amit megspórol a társadalom az abortuszon, azt sokszorosan megfizeti a szociális- és családtámogatás, a büntetés végrehajtás és a bűnüldözés területén.
Többnyire azok mennek abortuszra, akikben nincs hajlandóság tisztességgel felnevelni egy gyereket, vagy egész egyszerűen nem képesek rá mentális, vagy anyagi okok miatt. Jobb nem rájuk erőltetni a dolgot. Abból csak még nagyobb baj lenne.
Én inkább a prevencióra, mint a szigorításra helyezném a hangsúlyt.
Nem tudom honnan veszed ezt? Lehet hogy nincs halálbüntetés ebben az orszgában, de szerintem az átlagemberek többsége nem sajnálja az olyanokat akik kinyírtak egy öregember és feldarabolva a kocsiba tették vagy hasonlók.
De ha logikusan nézzük a dolgot akkor:
1, az én testemmel én rendelkezem. Nem "bérelheti" csak úgy ki sneki az engedélyen nélkül.
2, egyik védekezés sem 100%-os. Hiába vagyok felelős, mert nem akarok gyereket, ha beleesek abban az hibaszázalékba akkor cseszhetem a felelősséget, pedig pont azért védekeztem mert az istennek sem akarok gyereket. Azt meg nem mondd hogy ne szexeljek, mert nincs olyan ember aki csak akkor szexel amikor minden körülmény adott és ő gyereket akar.
3, gyereket nevelni sokkal nagyobb teher és felelősség mint egy kart lenyomni vagy egy gombot megnyomni hogy meghaljon a gyilkos. Azon kívül az átlagembernek nem kell sem végrehajtani sem végignézni ilyen itéleteket. Így hát náluk a problémás dolgok között nem is játszhat szerepet a halálbüntetés.
4, És biztos mindent meg lehet oldani de nem embereket kényszeríteni olyanra amit nem akarnak. Lehet hogy üres duma amit te is mondasz. De nálad sokkal okosabbak mondják, hogy ez bizony egy gyereknek gondot okoz! Gondot okoz neki az életében ha nem várták. Viselkedésproblémái lesznek stb. Na persze ez nem a világ vége de akkoris. Van aki annyira nem akarja hogy elvetél. Hát akkor mekkora hatása van a gondolatnak?
5, nagyon szeretem ezt a kérdést, hogy bezzeg ha téged abortáltak volna! Hát kérem szépen akkor most nem lennék! Ennyi. Nem élnék. Nem gondolkoznék. Nem sajnálnám az életem mert nem lenne.
6, szerintem és a logika szerint egy felnőtt de legalábbis megszületett emberi lény fejletettebb mint egy magzat, embrió, sejcsomó stb. Lehet hogy ártatlan, de nem ér annyit mint egy már megszületett élet.
7, lehet hogy mindent meg lehet oldani, de akkor miért éheznek annyi millióan? Miért vannak az utcákon, intézetben, Gondolom mindegyik léha alak aki lusta tenni valamit!
Összefoglalva nekem semmi bajom a megérdemelet halálbüntetéssel meg az abortusszal sem.
01.15:Remek,akor megoldanád,hogy mindenki magán végezze el az abortuszt,mert engem személy szerint bosszant,hogy az én adómból teszik,míg két éve egy volt évfolyamtársam a veseműtétje közben meghallt.Túl sokáig volt várólistán.
Az én pénzemmel ne rendelkezzen mindenki a saját teste felett.Elöszőr keresse meg a rávalót.
Azonkívül ismerek pár örökbeadott gyermeket.Semmi bajuk azzal,hogy nőttek fel.
Hát én egyrészt nem megyek abortuszta, másrészt van pénzen, harmadrészt nem olyan helyen dolgozok ahol ezt el lehet dötneni. Én sem arról beszélek aki védekezés helyett megy abortuszra. De én úgy tudom, hogy ez igenis hat a gyerekekre. Én azért többségben nem jókat látom az ilyen gyerekek között. De ha nem is így van akkor is. Ha valaki már a huszadik abortuszra megy vagy 14 évesen a buliban berúgva történik a dolog, akkor ezeket nem tartaom jónak, de nehogy már egy ártatlan élet legyen a büntetésük. Mett sokan azt mondják, hogy meg kell nekik szülni és akkor majd megtanulják. Hát én nem szivesen élnék úgy, hogy a 14 éves anyám büntetése vagyok mert többet nem bulizhat...
És tudod én, és szerintem még mások is, nem csak azért védekezek erősen mert nem akarok gyereket, hanem azért is mert szülni sem akarok! Szóval lehet hogy örökbe tudom adni, de én nem akarok átélni a szülést sem, azért szedem a gyógyszert meg veszem a gumit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!