Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Nem fura hogy Magyarországon...

Thedani kérdése:

Nem fura hogy Magyarországon nincs halálbüntetés, de egy nő annyiszor mehet abortuszra ahányszor csak akar?

Figyelt kérdés

Nincs ebben egy kis logikai bukfenc, hogy a tömeggyilkos bűnözőket embertelenség megölni, de egy ártatlant gond nélkül megölnek, nem is adnak neki esélyt élni? És hülyeség amit a nők mondanak hogy helyes döntés, meg hogy jobb neki is így mert nem tudnák rendesen felnevelni. Mindent meg lehet oldani, csak ez nekik egyszerűbb.

21\F V.D.

2009. nov. 18. 23:40
1 2 3 4 5 6
 31/57 anonim ***** válasza:
75%

16:42-es!

Mit jelentsen az, hogy abortáljam magam????? Tudod te miket beszélsz? Egyáltalán miként ítélsz meg ha nem ismersz, ha nem is ismered az életem?

Én csak annyit írtam, hogy az én szüleim megnyomorították az életem. Ha érdekel hogy mit értek ez alatt megírom. De addig is, inkább tartsd meg a véleményed. Ez az oldal arra szolgál hogy egy ember feltesz egy kérdést, amihez több ember hozzászól. A te hozzászólásod nem a kérdező kérdésére volt válasz, hanem egy hozzászóláshoz fűzött abszolút felesleges időpocsékolás. :)

Habár azt mondod hogy az én életemet abortálni kellene vagyis meg kellene halnom, csak mert másképp vélekedek egy dologról??? Igazán hitleri vonásokkal bírsz.

2009. nov. 30. 18:00
 32/57 anonim ***** válasza:
9%

Mit hőzöngsz?Én teljes mértékben abortusz ellenes vagyok,nem mint te.Vagy magadnak nem kívánod azt,amit másnak?

Látod azok a magzatok is így gondolnák.Lehet,hogy szar életük lenne,de egy szar élet is jobb a halálnál.

Én vagyok hitleri?Én az élet mellett vagyok,te mondtad,hogy jobb nekik,ha nem maradnak életbe.Tudod erre mondják,hogy könnyű más .....csalánt verni.

2009. nov. 30. 18:09
 33/57 anonim ***** válasza:
100%

18:09-es ahogy egy előttem szóló szavaival élnék, "könnyű más faszával a csalánt verdesni"

Eszel húst? - Azt az állatot megölték csak azért hogy te megedd.

Eszel növényt? - azt is csak azért termesztették hogy megehesd.

A hús és a növény is szintén csak egy sejtcsoport.

Azt tudtad, hogy a terhességek 50%-a vetéléssel végződik? Az anyukák a terhességek 20%-ban nem is tud, mert idő előtt elvetél mielőtt felismerné terhességét. Milyen szemét a természet! A maradék 30 %-ban pedig spontán vagy direkt vetélés történik.

Ezek csak adatok! és ami fontos, nem állok se egyik se másik dolog mellett, nem vagyok abortusz párti és nem vagyok ellene se, inkább mondjuk úgy hogy az ésszerűség és a helyes döntés pártja mellett állok.

Nyilván nem helyes ha egy nő sorozatban megy abortuszra, vagy még akkor is bevállalja az abortuszt ha az nem teljességgel indokolt.

De ha belegondolsz szerintem te is hoztál már az életedben olyan döntést ami önzőség volt részedről de ezen döntésed által megvédted magad valamitől.

Meg egyébként is hány éves vagy te hogy így ítélkezel.

Fiú vagy vagy lány? Vagy mi?

Te nagyon végletes vagy, ítéletet mondasz valamiről amiben sosem voltál.

Nyilván te tökéletes vagy, és a csigákat összegyűjtöd a járdákon nehogy valaki rálépjen és ha egy csótány a konyhádban még eteted is....

Tudod már bánom hogy véleményt mertem vállalni, mert csak a te támadásodnak tettem ki magam.

Egyébként éppen terhes vagyok de ettől nem vagyok - leszek elvakult.

2009. nov. 30. 19:08
 34/57 anonim ***** válasza:
100%
terhes vagy, elvakult nem, de a hormonok dolgoznak azé' ilyenkor:)
2009. nov. 30. 19:14
 35/57 anonim ***** válasza:

Terhes vagyok, és lehet hogy érzékenyebb, de a gondolataimra és a véleményemre ez nincs hatással.

Megértem, hogy te hogyan viszonyulsz a dologhoz.

De ettől függetlenül nem fogok pálcát törni azok felett akik abortusz mellett döntenek.

De abban igazat adok, hogy szigorítani kellene a feltételeket azoknál akik az abortuszt választják.

Sajnos szerintem nem az abortusszal van a gond, hanem azzal amikor valakik sokadjára nem figyelnek oda és teherbeesnek, vagy akik nem akarnak gyereket de mégsem védekeznek. Hidd el azok a gyerekek akik ilyen helyzetekben fogannak meg nem lesz könnyű életük. Nem azt mondom, hogy minden emberélet csodás, de van akinek könnyebb és van akinek nehezebb. De az a gyermek akit az anyukája-apukája szívvel-lélekkel vár, óvják és lehet szegények, de szeretik még az is jobb, mint egy gazdag család ahol a kisgyermeket ugyan megtartják, de nem sok szeretetben és óvásban részesül.

Én nem akartam ebből ekkora vitát kerekíteni, csak szeretném ha tudnád hogy nem minden fekete vagy fehér.

Szép estét!

2009. nov. 30. 19:37
 36/57 anonim ***** válasza:
73%
Ha mindenki a szülést választana az abortusz helyett az abortuszt elitélök lennének a legjobban felháborodva mondván hogy minek ilyeneknek gyerek. Amúgy egy 21\F V.D. minek tesz fel ilyen kérdést böven lehet hogy már egy mámoros házibuliba teherbe ejtett egy lányt. Nem akkarok megsérteni senkit de mit csinált volna a kérdező ha 16 évesen közli vele egy lány hogy apa lesz és mostantó adgya fel az életét és minden pénzét a gyerekre költse.
2009. nov. 30. 21:28
 37/57 A kérdező kommentje:
Ha tényleg felcsináltam volna valakit egy házibulin akkor nem ölném meg a gyereket. De ez meg is válaszolja, hogy a hülyék játéka az abortusz, mert aki 16 évesen részegen felcsinál egy csajt azt tényleg hülye, de isten igazából. Én normális életet élek és úgy hogy ne kelljen abortuszt végeztetnem mert nem tenném meg. De ha valaki hülye is, az vállalja a felelősséget, mind maga, mind a gyerek, mind a terhes nő megtermékenyítő képessége miatt. Ha mindenki maga dönt az életértől akkor minek kormány egyáltalán. Mindenki akkor védje is meg magát, mindenki gyógyítsa meg magát, oltsa el a házát ha kigyullad, álljon neki autópályát építeni meg mindent csinálni amit a kormány csinál. Ha a világon csak te számítasz akkor a világnak meg csak a világ és öld is meg a gyereket, nyugodtan.
2009. dec. 2. 08:49
 38/57 anonim ***** válasza:
76%

Nem az a baj, hogy lehet abortuszra menni.

Egyrészt az a baj, hogy védekezés helyett használják; másrészt az a baj, hogy a lányok 14 évesen már nemi életet élnek. Ezen kívül nincs segítség azoknak, akik meg akarnák tartani a babát, de még tanulnak, vagy nehéz helyzetbe kerültek.

Az is baj még, hogy fel sem merül az örökbe adás lehetősége, mintha csak az abortusz, és a gyerek felnevelése között lehetne választani.

2009. dec. 2. 14:28
 39/57 anonim ***** válasza:
100%

Nehéz megállapítani, hogy mikortól számít emberi lénynek egy magzat. Valószínűleg nincs éles átmenet. De egészen biztos vagyok abban, hogy egy 4 hetes magzatnak még nincs öntudata/lelke, mint ahogy idegrendszere sincs, még nyomokban sem. Ezért a korai stádiumban végrehajtott abortusz teljesen más kategóriába kell hogy essen - az én meglátásom szerint - mint egy harmadik vagy negyedik hónapban végrehajtott megszakítás.

Ezen felül pedig egy a harmadik vagy negyedik hónapban vagy akár még később is végrehajtott abortusz is lehet indokolt, ha a magzatnak súlyos egészségügyi problémái vannak (csak szenvedés várna rá az életben), vagy a kismamát komolyan veszélyezteti a terhesség.

Ez nem egy olyan egyszerű kérdés, amiben mi laikusok bölcsen tudnánk dönteni, és főleg nem egy olyan kérdés, amire bármiféle vallás válasza előrébb való, mint a jogász- és orvostársadalomé.

2009. dec. 2. 15:06
 40/57 anonim ***** válasza:
0%

19.37:

Az jó,hogy gyermeket vársz,akkor pár hónap múlva meg tudod nézni mi a különbség egy csiga/csirke meg egy gyerek között.

Egyébként én személy szerint abortusz ellenes vagyok,tudom,hogy nekem sohasem lesz.

Viszont az aki azt hőbörgi,hogy milyen szar az élete,jobb ha abortuszra mennek a nem tökéletes nők(mondhatjuk mindenki),aztán vérig van sértődve,ha a saját életéről van szó,az ne akarjon nekem megmagyarázni semmit.

Igen megérthető,ha valaki nem akar egy beteg gyermeket,vagy az életét kockáztatja,ha kihordaná.De az,hogy valaki évente beugrik egy abortuszra,az nem elfogadható.Barátnőm szülészeten dolgozott,elmondása szerint az abortuszosok nagy része visszajáró"vendég",aztán egy kis részük 1-2 éven belül megjelenik szülni,mert mégegy abortuszt nem akar.Ha szigorúbbak lennének a feltételek ezek a nők mindjárt máshogy állnának hozzá a dolgaikhoz.

2009. dec. 2. 16:17
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!