Miért utálnak minket magyarokat a szlovákok?
Mit ártottunk mi nekik? És még csodálkoznak, hogy a magyarok
sem szeretik őket annyira, pedig ők kezdték az utálkozást.
Miért teszik?
ja bocs elírtam
őket és a románokat utálom legjobban
10es vagyok
miért, talán nem igaz amit leírtam?
egyébként ponthogy itt a probléma
emiatt volt mindig vesztes nép a magyar a történelemben
feltesz valaki egy ilyen kérdést és mi jön ki a végén belőle?
az, hogy minden "magyar" ugrik egymás torkának, mert nem értenek egyet
semmi összetartás, szánalom
és egyébként nem vagyok széljőjobbos, szerintem semmi olyat nem írtam, ami erre engedne következtetni, tehát akkor most ki is a gyenge szövegértésből??
12, 13
Bár nem nekem írtad (8), de itt jön ki a magyarok gyengesége. Említettem, hogy a szlovákokat a gyűlölet tartja össze, ami gonoszul hangzik, de ezért erősebbek is. Jobban tudják érvényesíteni az akaratukat. A magyart bár ezer dolog összetarthatná, mégsem összetartó nép és ha ez így megy tovább bukásra vagyunk ítélve még csonka magyarországon is. Először itthon kell kompromisszumra jutnunk, mert fölösleges úgy tárgyalni akárkivel is, ha nem tudjuk mit akarunk. A szlovákok tudják, ezért megy is nekik a szekér.
Sok szlovák a történelem kapcsán gyülöli a magyarokat (bár nem is tudják milyen emberek és fordítva) 895 és 1918 között amikor Magyar királyság volt, illetve volt hogy Magyarország is a Habsburg monarchia része volt ök máig úgy tekintenek az akkori Magyarországra mint pld. a mai Egyesült Államokra hogy több nemzetiség országa (magyarokon kívül, slovákov,szerbek,románok stb.) persze magyarok voltak töbségben és ök irányítottak mindent magyar királyok stb. mondom kivéve a Habsburg idöket bár az akkori Magyarországon 895-1918 mindig is a magyarok voltak töbségben, de ök így lássák a történelem
Uhorsko (Uhorszko) = Nagy-Magyarország
Rakúsko-uhorská monarchia = Osztrák-Magyar Monarchia
Madarsko pedig a monarchia utáni (mai) Magyarország.
A gyülölet talán 1848hoz vezethetö vissza amikor az akkori tótok vagy szlovákok Stúr, Hurban, Hodža támogatták a március 15keď forradalmat de ök akkor támogatták volna a magyar forradalmat ha megkapják ezeket a jogokat (autonómia a szlovákoknak Magyarországon belül, jobbágyság eltörlése, stb.) hasonló volt a helyzet a többi nemzetiséggel. Mivel Kossuthék abban az idöben nem egyezztek meg a kissebségekkel így azok pld. a szlovákok is a Habsburg oldalra fordultak, mert azok utólag beígérték nekik a követeléseket, amit 1849 után mégsem teljesítettek. A kiegyezés után 1867 után elkezdödött az iskolákban a magyarizáció vagy ha úgy tetszik Gróf Apponyi Albert iskolai törvénye 1907böl ahol a nem magyar gyerekeket magyarul tanították és következö volt tanítani..Apponyi így vélekedett a kissebségekkel kapcsolatban.... Beszédében a magyarországi kisebbségekről mint „alacsonyabb kulturális fokon álló fajok”-ról beszél
Továbbá a Černovái (Csernovai) tragédia A község szülötte, a szlovák nemzeti mozgalom egyik alakja, Andrej Hlinka templom építését kezdeményezte a faluban a 20. század elején. Ennek felépülte után 1907-ben a község lakói ragaszkodtak hozzá, hogy ő szentelje fel a templomot. Mivel azonban Hlinka korábban a katolikus egyházi vezetéssel konfliktusba keveredett, el volt tiltva a papi hivatástól. Ezért tüntetés robbant ki, melynek során a csendőrség a tömegbe lőtt. A tragédiának 15 halálos áldozata volt, később a falu 40 lakosát ítélték börtönbüntetésre. Az eseményre a temetőben emlékmű, a helyszínen pedig emléktábla emlékeztet.
1938 Surány (szlovák város) ismét Magyarországhoz lett csatolva aminek a helyiek nem tetszésüket fejezték ki, így az ostane csendörség a dulakodás közben lelötte Mária Kokošovát Surányi lakost.
Szóval ilyen dolgok végett is mármint a történelem szempontjából gyülölik a (egyes) szlovákok a magyarokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!