Miért utálnak minket magyarokat a szlovákok?
Mit ártottunk mi nekik? És még csodálkoznak, hogy a magyarok
sem szeretik őket annyira, pedig ők kezdték az utálkozást.
Miért teszik?
"pedig ők kezdték az utálkozást."
Ezt feltételezem onnan veszed, hogy Szlovákia összes etnikailag nem magyar lakójával személyes mélyinterjút készítettél a témában?
A normális szlovákok nem utálnak senkit, én is jó párat ismerek közülük. Van véleményük a magyarokról, nyilván nem objektív módon, ahogy mi sem úgy állunk hozzá az egészhez, de ennyi. Intelligens, diplomás szlovákok annyira utálnak minket, mint amennyire mi utáljuk a ruandaiakat.
Tudod te, miről beszélsz? Hallottál már Trianonról? Meg a történelmi Magyarország nemzetiségi politikájáról?
A Felvidék (nem részletezem, nézz utána, mi az) 1918-ig a történelmi Magyarország része volt ezer éve. Például ezért laknak ott magyarok is. 1918-ban új határokat húztak, amelyet 1922-ben szentesítetek. Ezzel a Felvidék Csehszlovákia, majd a szétválás után Szlovákia része lett. Nagyjából 10% magyarral. Közben folyamatos a korábbi helyzet visszaállításának igénye (amely egyébként ugyancsak sok ok miatt megalapozatlan).
Van még kérdés?
Hogy ki kezdte, azt pedig hagyjuk. Nem 5 éves gyerekek szintjén vagyunk, hogy ez kezdte, az kezdte.
"Ezt feltételezem onnan veszed, hogy Szlovákia összes etnikailag nem magyar lakójával személyes mélyinterjút készítettél a témában?"
Szlovákiának egyetlen etnikailag nem magyar lakója sincs. Vagy ha mégis, azokat egy kezeden meg tudod számolni.
@5
Visszafele a válasz igen egyszerű. Ha nem számítjuk trianont, akkor elég a mostani politikájuk miatt, ami nyíltan magyar ellenes. Viszont én nem tudok egy szlovák ellenes törvényről sem, amit itt hoztak volna.
Tehát a válasz a kérdésre: Azért, mert a gyűlölet tartja őket egyben. Ha nem gyűlölködnének talán már szlovákia sem lenne.
Van egy szlovák kollégám (külföldön dolgozom). Az első pár héten láthatóan utáltuk egymást, aztán elkezdtünk dumálni. Ma szóba jöttek az országok, és mondta, hogy ők azt utálják, hogy a magyarok által lakott részeken nagyjából csak magyar szavakat lehet hallani.
Gondolj bele, te mit szoktál gondolni, amikor hallod a cigányokat beszélgetni az utcán
20:37 szóval te a magyarokat a cigányhoz hasonlítod?
engem pl. cseppet sem zavar ha angolul beszélnek.
a szlovákok azért utálnak mert tudják hogy az a föld a miénk és félnek hogy visszavesszük ami nemsoká tárgyalóasztalra kerül 100 éves évfordulóján ( persze komoly esély...) mindenesetre elég aljas dolog legalább köszönnék meg a földet tőlünk veszik el és még nekik áll feljebb
ez egy védekező reakció
legbelül ők is nagyon jól tudják, hogy sem történelmi ( nincs is nekik olyan xD), sem másmilyen szempontból nem vehetik fel velünk a versenyt
meg persze benne van egy jó adag irigység, és félelem, hogy egyszer ők lesznek kisebbség a mi haznánkabn
tudom, hogy általánosítani hülyeség meg minden, de szerintem hazudik az a magyar, akinek szimpatikus nemzet a szlovák
kiváltották belőlem(ünk) az ellenszenvet a zászlóégetéseikkel, a felvidéki magyarok megverésével és hasonlókkal
ergo összességében őket és a szlovákokat utálom a legjobban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!