Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A székelyek milyen nemzetiségü...

Csap Levente kérdése:

A székelyek milyen nemzetiségüek? A magyarok miért tartják magyarnak a székelyeket?

Figyelt kérdés
2013. szept. 2. 20:28
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:

Hát figyelj te bunkó!!!

Képzeld én sem utálom a románokat csak nem érdekelnek. Ők sem keresik a kapcsolatot velünk és mi sem velük jobb ez igy.

Nem tudom, hogy ki vagy de nem is érdekel , viszont az látszik , hogy egy antiszemita vagy , már abból is kitünik , hogy azt irod a zsidók, meg a románok, meg szákelyek maradjanak ott ahol vannak.

Huh ezt elírtam , mert hogy lehetsz antiszemita, ha nem is vagy magyar, csak egy keverék horvát aki magyarul beszél.

Olyan vicces vagy, hogy nagyon.

Tudod nem járok kocsmába, mert először is nő vagyok másodszor meg tanult nő. Akinek gazdasági és politologiai végzetsége van. Hát ezért beszélem nagyon jól az angolt és tudok annyit a történelemről amennyit kell.

De szerintem te az a barbár típus lehetsz akik nemrég Bukarestbe jártak szurkolni és megmutatták, hogy milyen vandálok is tudnak lenni a magyarok. Képesek ok nélkül összetörni mindent a városban és még a vonatot is megrongálták.

Hát ha igy vesszük igazad van, hogy mi székelyek nem bántunk senkit ok nélkül , csak akkor ha megsértenek vagy megaláznak. Nagyapám még bicskával sebesitette meg azt aki bántotta őt, erre tisztán emlékszem. De azt hiszem ma ha le románoznál vagy bántanál egy székelyt ,már nem szurnának le, csak max összevernének úgy, hogy egy jó ideig lábra se állnál. Probáld ki menj el Csíkba vagy valamelyik székely faluba. És mondj nekik ilyeneket mint itt nekem , majd meglátjuk mi történik veled.

Én székely-magyarnak vallom magam, de ez az én dolgom. Te meg annak tartod magad aminek akarod horvátkám.

2013. szept. 16. 16:20
 22/36 anonim ***** válasza:

"Az török kiűzése után abszolút többségbe kerültek Erdélyben a románok,"

Ez egyszerűen nem igaz.

Trianon után került sor az etnikai viszonyok (erőszakos) drasztikus változására.

"de előtte is maximum a lakosság fele volt magyar, a többi sváb meg román (vlach)"

Ez sem igaz.

Egyrészről nem svábok, hanem szászok, másrészről ők szinte csak a városokban éltek. A falvak döntő részét magyarok lakták.

Az is igen vitatott, hogy a "vlachoknak" bármiféle köze lenne a mai románokhoz.

A románok legközelebbi rokonai az albánok, ők egy balkáni nép, akik északra vándoroltak.

2013. szept. 16. 18:11
 23/36 anonim ***** válasza:
77%

Megáll az eszem!

Egy tanult, több nyelven beszélő székely asszony gyalázza a magyarokat bukaresti viselkedésükért, aminek mellesleg volt némi köze az őt is érintő Trianoni békeszerződéshez.

"ok nélkül" Hát ez nem ok? HÁT EZ NEM ELÉG?!

A következő mondatában meg leírja, hogy saját nagyapja ennél kevesebbért bicskázott...

Drága Hölgyem! Az Ég szerelmére - én megértem, hogy érzelmileg bántotta amiket a székelyekről írt a "horvátkám", de amiket itt összehordott mélységesen felháborít!

Magyar sors, hogy szláv néptenger vesz körül minket. Magyar sors, hogy a török elleni harcban megfogytunk (míg Erdély török vazallusként virágzott...) , s hogy az elnéptelenedett területeket más, idegen, de alig 100 év múlva magát már javarészt magyarnak valló emberekkel telepítették be. EZT VETNI A SZEMÜNKRE?!

"keverék horvát aki magyarul beszél"

KIRŐL BESZÉL KEND?

Tán a Zrínyiekről? Zrínyi Miklósról, aki életét adta Szigetvárnál? Az unokájáról, szintén Zrínyi Miklósról a költőről és hadvezérről? Jurisics Miklósról, Kőszeg hős védőjéről?? Frangepán Kristófról, aki a mohácsi csata után megverte a kivonuló török utóvédeket?

Nem mellesleg, ha Szent László királyunknak jók voltak a horvátok - kik Őt királyuknak meghívták - tán egy székely nemes hölgynek is megfelelhetnek.

Teringettét! A románokat nem utálja, szegény "horvátkámat" meg igen?

Pedig a románok mondanak különbeket is, de azt Ön nem értheti, mivel Ön mondta volt "még románul sem tudunk jól".

Testvérem minden székely, de akinek szeme kevély és szíve felfuvalkodott, azt nem szenvedhetem.

Oratio vitae simulacrum.

2013. szept. 16. 19:35
 24/36 anonim ***** válasza:

Hát látom beszélhetek itt bármit úgy is kiforgat a szavamból.

Először is mégegyszer mondom, hogy világos legyen én székely-magyar vagyok. De lépten-nyomon azzal szembesülök, hogy az anyaországi magyarok közt sokan lerománoznak és ha azt mondom , hogy nem vagyok román olyan is volt aki azt mondta, hogy akkor mi cigány? De még véletlenül sem mondják nekünk, hogy székely vagy magyar.Ezt az összes székely alá tudja támasztani aki valaha is járt magyarországon, ez a valóság. Találkoztam én már sok románnal köztük normálissal is meg antiszemitával is.

Magyarországon is él egy jó pár normális ember szerencsére.

De sajnos ilyen antiszemiták vagy nem is tudom , hogy nevezzem az ilyet aki gyülöli a nem anyaországon élő magyarokat .Ezt lehet félre magyarázni, de az írása alapján ez nekem világos. Az ilyen "kend félék" azok, akik feszültséget keltenek magyarok és székelyek közt , románok közt és sok nemzetiség közt. Ne magyarázzon itt félre semmit, mert az ilyenek azok akik Jobbikos futbal huligánokat védenek,ahogy ön is teszi. Akik más ország fővárosába rátámadnak a járokelőkre, köztük idősekre és gyerekekre is,azok nem normálisak.Csak feszültséget keltenek, az igy is kevés erdélyi magyar ,székely és huszon millios románok közt.Mert másnap ők úgy is hazatérnek ,velünk meg lesz ami lesz. Őket ez nem érdekeli, csak Erdélyt szeretnék vissza, minket nem. És ráadásul egy olyan képet mutatnak Europának ezzel a magyar emberekről, ami nem igaz. Mert nem minden magyar ember cigányoz le és támad rá az utcán haladó járokelőkre.

Az hogy én nem szeretek románul beszélni és angolul inkább. Az még nem azt jelenti , hogy nem is értem amit a románok mondanak, mert ki kell ábránditsam, mindent értek amit mondanak, csak nem használom már egy jó ideje és nem is érdekel annyira , hogy tökéletesen anyanyelvi szinten elsajátitsam. De ehez sincs semmi köze.

A nagyapámról meg annyit, hogy sose támadt volna végtelen emberekre, csak akkor használta a bicskáját ha őt fenyegették, de minden székely ezt tette volna az ő helyébe.Mi megvédjük magunkat ha támadnak, vagy bántanak.De sose támadunk rá olyanokra akik nem inzultálnak és fenyegetnek.

És nyugodtan dicsérheti tőllem akár reggeltől estig a horvátokat engem nem zavar, mindenki azt a nemzetet dicséri amit a sajátjának érez.

Az én vágyam az , hogy Székelyföld szabad és független lesz egy nap. És nem tartozik majd se Bukarest, se Budapest hatásköre alá. És szerintem ezzel nem vagyok egyedül! És ha itt Erdélyben egymás mellet kell élnünk a románokkal, szászokkal és romákkal vagy bármely más nemzetiségüvel, hát inkább mint egy ilyen "kend" féle magyaral aki csak feszültséget kelt, emberek és nemzetek közt. És mégegyszer kihangsulyozom egymás mellet békésen élni, más kulturáját tisztelni nem azt jelenti, hogy keveredni a másik nemzettel. Mert eddig ön Zalai horvát-magyar ként, nem értette meg , hogy mi székelyek vagyunk és nem kevert székely-románok, vagy mit tudom én mik!

De eddig sem értette úgy hogy szerintem, most se érti meg amit írok. Kár tovább erről vitatkozni!

2013. szept. 16. 22:05
 25/36 anonim ***** válasza:
65%

Én nem vitatkozom Önnel.

Ön sértegeti a magyarokat, engedtessék megválaszolnom rá, mint magyarnak!

A futballhuligánokat nem védeni akartam, csak rávilágítani, hogy motivációjuk nem enyhén nacionalista.

Tegye fel a kezét akinek még nacionalista a motivációja!

Köszönöm, leteheti!

Az a sanda gyanú támadt bennem, hogy összemos a "63%-ban hasznos válaszokat adó" "horvátkámmal" (Ön nevezte így!)

Én sosem állítottam, hogy a székely valamiféle kevert nép lenne. A székely az székely.

Mellesleg apai ágon Vas megyéből, anyai ágon Szatmárból származom. Magyar vagyok.

Antiszemitázik, holott tanult ember létére tudnia kellene, hogy a szó mit jelent. (Nem, nem az a magyar,aki utálja a határon túli magyarokat. Az egyszerű féltékenység. Testvérek közt megesik. )

Szemünkre veti, hogy összeugrasztjuk a nemzeteket, pedig Ön is lekicsinylően beszél a magyarokról, horvátokról, románokról . És akkor még finoman fogalmaztam.

Nem ragozom tovább, mert látom, nagyon a szívére veszi a mások eltérő véleményét.

Isten áldja!

2013. szept. 16. 23:38
 26/36 anonim ***** válasza:

"Hát figyelj te bunkó!!!

Képzeld én sem utálom a románokat csak nem érdekelnek. Ők sem keresik a kapcsolatot velünk és mi sem velük jobb ez igy.

Nem tudom, hogy ki vagy de nem is érdekel , viszont az látszik , hogy egy antiszemita vagy , már abból is kitünik , hogy azt irod a zsidók, meg a románok, meg szákelyek maradjanak ott ahol vannak. "

Te aztán tényleg nem tudsz olvasni. Az antiszemitizmusnak sem semmi köze se a románokhoz, se a székelyekhez, se a magyarokhoz se senkihez.

"Huh ezt elírtam , mert hogy lehetsz antiszemita, ha nem is vagy magyar, csak egy keverék horvát aki magyarul beszél.

Olyan vicces vagy, hogy nagyon. "

Nem vagyok horvát, sehol sem írtam. Olyan helyen élek, ami még 200 éve többnyire horvátok által lakott vidék volt, anyai ükmamám beszélt egyedül horvátul a családból. Szóval ha nagyon kukacoskodni akarsz, akkor számold ki, mennyi horvát vér van bennem.

"Tudod nem járok kocsmába, mert először is nő vagyok másodszor meg tanult nő. Akinek gazdasági és politologiai végzetsége van."

Legalább már tudjuk, hogy Európa ezen felén miért tart itt a gazdaság és a politika. Na ugorjunk is tovább.

"Hát ezért beszélem nagyon jól az angolt és tudok annyit a történelemről amennyit kell. "

Az angol tudásodat nem tudom minősíteni, de a történelem az valami csodálatos.

"Képesek ok nélkül összetörni mindent a városban és még a vonatot is megrongálták. "

A vonatot a románok dobálták meg kővel. Amúgy a magyar focihuligánok Európai mércével nézve eléggé nudlik. Angolok, oroszok, szerbek, na ők a kemények.

"Hát ha igy vesszük igazad van, hogy mi székelyek nem bántunk senkit ok nélkül , csak akkor ha megsértenek vagy megaláznak. Nagyapám még bicskával sebesitette meg azt aki bántotta őt, erre tisztán emlékszem. De azt hiszem ma ha le románoznál vagy bántanál egy székelyt ,már nem szurnának le, csak max összevernének úgy, hogy egy jó ideig lábra se állnál. Probáld ki menj el Csíkba vagy valamelyik székely faluba. És mondj nekik ilyeneket mint itt nekem , majd meglátjuk mi történik veled. "

Még mindig nem mondtam rád, hogy román vagy, csak azt, hogy gyenge felfogású, de ez nem függ az etnikai hovatartozásodtól. Egyébként tényleg nem ilyenek a székelyek, amilyennek írod, te valami mesevilágban élsz.

"Te meg annak tartod magad aminek akarod horvátkám."

Hú, akkor most ha beléd vágnám ezért a bicskát, akkor nőne a ríszpektem nálad?

"Trianon után került sor az etnikai viszonyok (erőszakos) drasztikus változására. "

Csapjál már föl egy középiskolás történelematlaszt vagy könyvet. Erdélyben a nemzetiségi arányok kétszer alakultak át drasztikusan: a tatárjárás után rengeteg román jött be, majd II. Rákóczi György a török porta engedélye nélkül viselt Lengyelországban háborút, ahol kikapott, ezután pedig a törökök büntető hadjárata drasztikusan megritkította a völgyekben élő magyarokat, a nehezebben megközelíthető hegyekben élőket viszont kevésbé érintette a támadás, a hegyekben viszont főleg románok éltek. Majd a török kiűzése után folyamatos volt a román bevándorlás a még török függés alatt álló román fejedelemségekből. Trianon után volt erőszakos asszimiláció, meg nagy számú magyar menekült Magyarországra, de ez már egyáltalán nem volt döntő, még Apponyi Albert híres vörös térképén is látszik a román többség. Amúgy ez egyáltalán miért került szóba, amikor semmi köze sincs a kérdéshez?

"Egyrészről nem svábok, hanem szászok, másrészről ők szinte csak a városokban éltek."

Valóba, ezt elírtam, szászok voltak, de egészen a második világháború végéig nagy számú németség élt Erdélyben.

"

A románok legközelebbi rokonai az albánok, ők egy balkáni nép, akik északra vándoroltak."

Azt ugye tudod, hogy a vlachok egy balkáni nép, akik északra vándoroltak?

2013. szept. 17. 22:00
 27/36 anonim ***** válasza:

"De sajnos ilyen antiszemiták vagy nem is tudom , hogy nevezzem az ilyet aki gyülöli a nem anyaországon élő magyarokat .Ezt lehet félre magyarázni, de az írása alapján ez nekem világos."

El sem tudod képzelni, hogy ezzel mennyire mellé lőttél. Kint virít a falamon a Nagy-Magyarország térkép, nem viccből... de ettől még a székelyek nem hunok és Erdélyben is már több száz éve nincs magyar többség.

" Akik más ország fővárosába rátámadnak a járokelőkre, köztük idősekre és gyerekekre is,azok nem normálisak."

Ja, tök nem normálisak. Nagyapád bezzeg beléjük állította volna a kést, ahogy köll, mi?

"És nyugodtan dicsérheti tőllem akár reggeltől estig a horvátokat engem nem zavar, mindenki azt a nemzetet dicséri amit a sajátjának érez. "

Még egyszer megemlítem: kb 1/20-ad részt vagyok horvát, hidd el, benned is van legaláb ennyi román/német/cigány/zsidó/hottentotta vér. Olyan ember a világon nincs aki teljesen "tiszta" származású. Mi vagy te, valami SS übermensch?

"Az én vágyam az , hogy Székelyföld szabad és független lesz egy nap."

Ez az ami valószínűleg sosem lesz. Történelme során mindig függésben volt.

Egyébként benned olyan szintű magyar utálat tombol, ami számomra megdöbbentő. Csinálj amit akarsz, légy boldog, vegyél egy bicskát, nekem is van, lehet vele sört bontani, nagyon klafa. De akár bele is állíthatod valakinek a fejébe, aki nem olyan művelt és nem olyan hun mint amilyen te vagy. További szép estét.

2013. szept. 17. 22:08
 28/36 anonim ***** válasza:
34%

Na most aztán igazán kimutattátok, hogy mennyire utáljátok a székelyeket kedves anyaországi magyarok.

Gratulálok!!!

Először is összemossátok az én válaszaimat egy másik válaszoloéval .Mert bármenyire is furcsán hangzik nem én irtam az összes kommentet itt.

Ezt nem én írtam

"Trianon után került sor az etnikai viszonyok (erőszakos) drasztikus változására. "

Ezt sem én írtam

"A románok legközelebbi rokonai az albánok, ők egy balkáni nép, akik északra vándoroltak."

Ennyire ostoba azért nem vagyok , hogy ilyen hülyeségeket írjak. Tanultam én történelmet romániában és ha egy románt megkérdezel az Dák-Rómainak fogja az őseit is nevezni.

Traianus és Decebálról is hallottál már gondolom.

Őszintén, ha már rá kérdeztek valóban nem igazán szívlelek sok anyaországi magyart , hogy miért mert nagyobra tartják magukat mindenkinél.Mikor jösztök ide Erdélybe nyaliztok , de amikor mi megyünk Budapestre vagy a Balatonra lecigányoztok. Hát ezért nem fogok menni soha Magyarországra. Nem azért mert féltékenyek vagyunk rátok. Mégis mire lennénk féltékenyek. Itt is egy multinacionális vállalatnál vezető pozicióban jól lehet keresni, akkor meg mit irigyeljek tőlletek. Van itt erdő is a fa ára se kevés , jól megélünk ebből is.

Honnan tudod te , hogy milyenek a politikusaink , hogy szerinted nem lesz Székelyföld. A román oktatás is jobb mint a magyar, amit ti egyetemen tanultok azt mi már gimibe tanuljuk.Jah és a román politikusok is jobbak lásd. Trianon vagy Ceușescu gyors megbuktatása.

Titeket meg Gyurcsány évekig az orrotoknál vezetett.

Én nem vagyok sem antiszemita sem rasszista. Tudom mindkét szó jelentését nyugi. Én jól kijövök itt a románokkal azért amiért nem mentem hozzájuk feleségül, még van egy pár ismerősöm akiket kedvelek.Évekig éltem románok közt, és nagyon megszerettem őket. Igen tudom a legtöbb székely rokonom sosem élt olyan helyen ahol románok éltek, sem románok székelyek közt ,ezért nem érdeklődnek egymás kulturája iránt jobban.

Jól van nem kertelek az igazság az , hogy már nem élek románok közt , de hatottak a gondolkodásomra. Mert amig köztük voltam megszerettem őket, és sokban igazuk is van.

Bár eddig nem volt román felmenőm , se más a székelyt kivéve, de ki tudja talán valamelyik utodomban majd román vér fog folyni, én nem akadályoznám meg ebben.

És a nagyapámra büszke vagyok,a második világháborúba székelyként a magyarok oldalán harcolt és az oroszok meglőtték. Szóval te csak halgass a nagyapámról nem türöm, hogy bántsd, mert azért lőtték meg, mert a magyarokkal harcolt. Megérte-e neki , hogy fogolytáborba szenvedett, meglőtték és nyomorékká tették egy életre, olyanokért akik a saját gyerekeit meg unokáit lerománozzák , lecigányozzák és lenézik ha magyarországra megy,mert velünk ez történt anno magyarországon.

Hát igen ezért is van bennem gyülölet, mert mindig lenézitek a székelyeket tök mindegy ,ha azok felmenői meg is haltak a ti NAGY -Magyarországotokért, mert sok felmenőm és azok rokonait ölték meg az oroszok a két világháborúban.

De nem jól irod mert az én nagyapám sose sebesitett meg románt, se romát se más nemzetiségüt,nem volt miért, hisz nem köttek bele soha...

De ne védd a futbalhuligánokat, hiába is mondod nekem mert nem a románok kezdték ,hanem a magyarok törtek zuzztak, ezt végig mutatta az Antena1 és 3-as Román televizió, de a többi is sugározta végig az eseményeket. És 2012 augusztus 15-én amikor a Magyarország-Izrael futbalmecsen a ti futbalhuligánjaitók a zsidokat le "büdös zsidózták" és kifügyülték őket. Nagyszüleimnek voltak zsidó barátai is és mind jóravaló, nagyszerű emberek voltak. Tehát, ne mond azt, hogy itt is ők provokáltak mint a románok. Szerintem a te futbalhuligánjaid antiszemita, raszista állatok.

És igen engem még román nem bántott meg úgy az életben mint ahány magyar kiskorom óta ,és az ember nem felejt!

Nos akkor úgy fejezem be , hogy remélem lesz Székelyföld, de ha nem akkor független Erdély közösen itt élő székely-magyar-román és romákkal stb. de ha mégse, akkor inkább maradjon Románia!!!

2013. szept. 18. 19:56
 29/36 anonim ***** válasza:
39%

"Na most aztán igazán kimutattátok, hogy mennyire utáljátok a székelyeket kedves anyaországi magyarok.

Gratulálok!!! "

Akadj már erről le...

"Először is összemossátok az én válaszaimat egy másik válaszoloéval .Mert bármenyire is furcsán hangzik nem én irtam az összes kommentet itt. "

1. Senki sem írta, hogy az a komment a tiéd.

2. Mindenki látja, hogy nem a tiéd.

3. Más kommentjére nem is válaszolhatok, csak a tiédre?

4. Direkt tettem egy vízszintes vonatlat a te hozzászólásaidra írt reagálásaim, és a mához írt mondatok közé. Nézd csak meg.

"Ennyire ostoba azért nem vagyok , hogy ilyen hülyeségeket írjak. Tanultam én történelmet romániában és ha egy románt megkérdezel az Dák-Rómainak fogja az őseit is nevezni.

Traianus és Decebálról is hallottál már gondolom."

Igen, ezen a származás elméleten röhög a fél világ.

".Mikor jösztök ide Erdélybe nyaliztok , de amikor mi megyünk Budapestre vagy a Balatonra lecigányoztok. Hát ezért nem fogok menni soha Magyarországra."

Tehát sosem jártál itt, de itt szerinted aztán mindenki lecigányozna. Most hadd mondjak valamit: a kutya vérvörös pélóját nem érdekelné, hogy székely vagy, vagy zsidó, vagy örmény, vagy grúz, vagy svéd.

"Honnan tudod te , hogy milyenek a politikusaink , hogy szerinted nem lesz Székelyföld. A román oktatás is jobb mint a magyar, amit ti egyetemen tanultok azt mi már gimibe tanuljuk.Jah és a román politikusok is jobbak lásd. Trianon vagy Ceușescu gyors megbuktatása. "

És mi utáljuk a székelyeket mi? :D Te utálod a saját nemzetedet.

"Én nem vagyok sem antiszemita sem rasszista. Tudom mindkét szó jelentését nyugi. Én jól kijövök itt a románokkal ..."

Egyrészt, te a soviniszta helyett használtad következetesen rám az antiszemita jelzőt (nem mintha a soviniszta jelző igaz lenne rám), másrészt sorokon keresztül szidtad a románokat, hogy te még egy légtérben sem maradsz meg velük. Most akkor mi van?

"És a nagyapámra büszke vagyok,a második világháborúba székelyként a magyarok oldalán harcolt és az oroszok meglőtték. Szóval te csak halgass a nagyapámról nem türöm, hogy bántsd, mert azért lőtték meg, mert a magyarokkal harcolt. "

Talán azért harcolt a magyar hadseregben, mert Észak-Erdélyt visszacsatolták az országhoz, és mint magyar állampolgár, ugyan úgy mennie kellett, mint mindenki másnak. Egyébként miért állítod be folyton úgy a székelyföldieket, mintha ők egy isteni nép lenne, miközben szimpla magyarok ők is?

"De ne védd a futbalhuligánokat, hiába is mondod nekem mert nem a románok kezdték ,hanem a magyarok törtek zuzztak, ezt végig mutatta az Antena1 és 3-as Román televizió, de a többi is sugározta végig az eseményeket."

Persze, hogy nem volt normális nagyrészt az a 2 ezer magyar drukker, de könyörgöm... 10 milliós országot ítélsz meg 2 ezer futballhuligán alapján. Ez olyan baromság, mint ide Lacháza. A románok bezzeg tök jó fiúk voltak, ők aztán nem dobálták szét a vonatot és nem égettek magyar zászlót. Á, dehogy.

"És 2012 augusztus 15-én amikor a Magyarország-Izrael futbalmecsen a ti futbalhuligánjaitók a zsidokat le "büdös zsidózták" és kifügyülték őket."

Megint pár száz ember hü.lyeségét vetíted 10 millióra. Gratulálok.

"akkor inkább maradjon Románia!!!"

Most mondanám, hogy hazaáruló, de amilyen szégyenletes a helyesírásod, gondolom el se tudnád olvasni. Antiszemitázz, meg acsarkodj kedvedre, te kiégett hisztis kis...

2013. szept. 19. 00:03
 30/36 anonim ***** válasza:
34%

Sajnos voltam Magyarországon, még kis koromban , de soha nem is mennék többé. Mert amint megérkeztünk le erdélyi cigányoztak. Egy másik ismerősünknek meg azt mondták, hogy "Minek jössztök ide ti mocskos román cigányok, menjetek vissza ahonnan jöttetek" .Szóval nem magamtól találtam ki, hanem ez tapasztalat. Ezért is nem mennék soha többé, mert még sehol sem sértegettek úgy mint Magyarországon. Nem mondtam én , hogy mindenki ilyen Magyarországon, persze hogy nem, de sajnos találkoztunk ilyen emberekkel nem is eggyel.

A másik, hol írtam én, hogy én egy légtérben sem tudok megmaradni a románokkal? Ezt én nem írtam!Ezt te mondod!

Azt írtam, hogy Székelyföld ezen területén nem élnek románok, mit nem lehet ezen érteni? Ezért is nem nyitotabbak egymás iránt a székelyek meg a románok. Távolabb élnek földrajzilag egymástól. Ha együtt élnének, akkor nem tudom, hogy mi történne, hogy jobb lenne-e vagy sem...Ezt hadd ne nekem keljen kitalálni. Meg azt is írtam, hogy évekig éltem egy román városban, románok közt. Én jól éreztem magam velük.

Nem védeni akarom a románokat, de alig érkeztek meg a magyar drukkerek a vonatból azt skandálták , hogy cigányország, köpködtek...Lehet , hogy te is köztük voltál...? Ha román lettem volna én sem néztem volna ezt csak úgy tétlenül. És nem írtam, hogy ők jó fiúk ott is van jó és rosz is, mint a magyarok közt.

Ha meg nem tetszik a román történelem írd újra, meg a székely, meg európa, sőt a világ történelmét is, úgy is te mindenkinél jóbban tudod azt is. Okosabb vagy mindenkinél , még a történészeknél is. Ez remek!

"Hazaáruló", na ezen jót röhögtem, mégis melyik hazáé?!

2004.December.5 Az anyaországi magyarok a választáson elutasították a külhoni magyarok kettős állampolgárságáról szóló törvény tervezetet!

És ez csak szimbolikus jellegű volt. Szóval, akkor mik is vagyunk mi és milyen országért és hazáért adták a vérüket az elődeim? Ezért mondtam, hogy nektek nem számít,ha Nagy-Magyarországért harcoltak és haltak meg a felmenőim!

A te helyesírásod sem egy matyó hímzés, sem a stílusod akkor meg, ne kritizáld az enyémet!

Te kiégett hisztis kis p...én is folytathatnám, neked de ezt nem vettem magamra, ezen is jót nevettem...

2013. szept. 20. 21:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!