Ha Alföldi Róbert Mózessel kapcsolatosan csinál egy "modern kori" színdarabot azt is ennyire védené a balliberális média?
Ugyan a darabot még nem láttam, de nem sok jót hallottam róla, viszont a balliberális média nagyon a védelme alá vette és reklámozza a darabot, ez pedig nem sok jót jelenthet.
Majd a tv-ben megnézem és azután alkotok róla véleményt is, de ettől függetlenül kíváncsi lennék,hogy vajon ha a zsidó vallást viszi bele egy darabjába (természetesen nem ebbe a darabba) akkor is ennyire ajánlgatnák, vagy azt sértőnek találnák?
"de nem sok jót hallottam róla"
ugyan honnan? mert az összes színházi és kulturális oldalon pozitív kritikák jelentek meg róla.
persze az tény, hogy 20-án este itt ősturul méretű hőzöngés meg hazaárulózás lesz (elvégre egy köpnivalóan szar rendező művét egy balliberális zsidó csatornán minden jóérzésű Nagybetűs Magyarnak muszáj megnéznie), mert nekik a színház csak abroncsszoknyás kosztümöket, 18. századi francia bohózatokat és Tamási Áron műveket jelenthet, mást nem.
Hát nekik nem is fog tetszeni, az tuti. A színházat értőknek igen.
Most arra célzol, hogy az ember tragédiája is milyen volt?
Szerintem a szélsőjobbereknek két dühroham között el kellett volna olvasnia az eredeti Madách darabot, mielőtt beül Alföldire. (bár szerintem a modern kori darabot se nagyon látta egy szélsőjobber se)
Mózes mióta a zsidó vallás része? Pont olyan része a kereszténynek és a muszlimnak is, meg az egyetemes emberi kultúrának is. Ezért nem háborodnék fel azon ha valaki eme kultúra egy elemét feldolgozná a saját nézőpontja alapján. Ha azt a nézőpontot eleve felháborítónak tartom, akkor esetleg.
Madách is egy Bibliából vett (zsidó, keresztény és muzulmán) történetet forgatott ki, hogy a XIX. században népszerű történelemfilozófiai irányzatokat bemutassa. De ezt gondolom nem tartod felháborítónak. (Legfeljebb ha Alföldi rendezi.)
Mindegy nem láttad, de azért szidod. Jó, megvárod, hogy adja a tévé. De azért már kérdést írsz ki a GYIK-ra.
Magáról a darabról. Az István, a király, amióta létezik érdekes pályát járt be. Az egyetlen rockopera, ami népszerűnek mondható. Nevezték már lázadónak, nacionalistának, mint ahogy nevezték már a Kádár rendszer önigazolásának is. Ja, és amióta létezik egyetlen valamirevaló adaptációja nem volt. Koltay Gábor mozifilmnek látszó videóklipjét, és a csíksomlyói playback partit sem tartom annak. Ha ezeknek van valami jelentősége, annak semmi köze magához a darabhoz.
A darabhoz, ami egy ideológiailag zavaros mű, amely államalapító szent királyunkat egy zavarodott, anyuci által irányított puha.. nek mutatja be, aki idegen csapatokat hívott be, hogy a törvényes rendet számon kérő magyar lázadókat leverje. Ami a történelmi igazságtól annyira nem is járhat messze, de akkor duplán érthetetlen a karrier, amit a darab bejárt. Ha valamin itt van értelme vitázni, az a legkevésbé, hogy ki rendezi.
Én láttam Alföldi darabot
Elég provokáló ,gyakran olyat adnak elő ami másokat sért.
Alföldit alapból rühellem.
Egy Koltai, egy Kern, egy Bujtor, na ez a ficsúr??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!