Az miért rasszizmus ha egy fehér család nem örül annak ha egy fekete házasodik a családjukba?
Afrikában és szerintem Amerikában ugyan úgy ellenzik a négerek,hogy egy fehér férfi fekete nőt vegyen el, de ha egy fehér kifogásolja azt,hogy a lányát egy fekete férfi szereti akkor az rögtön rasszista, de szerintem teljesen érhető, mind a négerek részéről,hogy nem akarnak fehéreket a családba és a fehérek részéről is normális,hogy nem akarnak feketét.
Ha egy fekete férfi egy fehér nővel sétál Európában akkor 10-ből maximum 2-en szólnák meg őket, vagy még annyian se, de ezzel szemben Afrika legtöbb országában 10-ből 8-an megölnék a fehér férfit aki fekete nővel megy.
Meg úgy egyébként én még sosem láttam fehér férfit fekete nővel, de fordítva már nem is egyet.
"Azt kellene minden országban csinálni ami Japánban van!
És akkor nem lennének a bevándorlási próblémák."
Korrekt!
"Arról nem is beszélve, hogy a németek bevándorlókkal is házasodnak"
Az már faji korcsosulás.
_Én nem szolok bele senki életében, és az államnak sem kéne beleszólnia sehol, hogy kit választ párjának. Ezzel én nem azt mondom, hogy én magyarként választanék nem magyar feleséget.
_Én erdélyi magyar vagyok, és gyakran lett volna lehetőségem dugni cigánnyal, románnal, de valamiért soha nem kívántam őket.
A faji korcsulásra hivatkozók esetleg jobban tennék, ha átnéznék a saját családfájukat pár ezer évre visszamenőleg. Persze, annyi ideje senki nem vezeti a családfáját, sokan pedig már a 8 dédszülőjük nevét sem tudják felsorolni (köztük én sem), de baromi vicces tud lenni, amikor úgy osztjátok az észt faji korcsulásról, hogy fogalmatok sincs, volt-e néger, ázsiai, vagy horribile dictu zsidó (mert tudom, hogy ez utóbbi sújtana le titeket legjobban) a felmenőitek között.
Kedves kérdező, a vázolt helyzet azért rasszizmus - mindkét irányban, tehát, ha a néger család tagadja ki a fehér emberrel házasságra lépő családtagot, az is rasszizmus! -, mert a rasszizmus az, amikor pusztán rassz alapján hátrányban részesítesz embereket. Az egy dolog, hogy nem megölni akarod, de a szíved mélyén jobban örülnél, ha mondjuk a lányod nem egy feketét vinne haza bemutatni, hogy "szia apu/anyu, ő a barátom". Nem ismered a tagot, fogalmad sincs, ki az, nemhogy az esetleges priuszát, még a nevét sem ismered. Pusztán az alapján alkotsz róla véleményt, hogy látod rajta, hogy fekete. Ettől rasszizmus.
Azért rasszizmus, mert a származása, úgymond a "rassza" alapján ítélsz meg egy embert. Éppen ezért hívják rasszizmusnak. :D
Szerintem ez teljesen érthető. Én se nagyon szeretném, ha a lányom vagy a fiam mondjuk beállítson egy négerrel vagy egy cigánnyal. Először is azért nem, mert én nem tartom szépnek ezeket az embereket, a kinézetükről nekem mindig valamilyen vadállatok vagy a Gyűrűk ura orkjai jutnak eszembe, akik hát nem túl szépek szegényék.
A második dolog, hogy valószínűleg mindenki azon problémázna a környezetünkben, hogy a gyerekem hogy tehette ezt, hogy nevelhetted ilyenné, stb, ami nekem nem nagyon hiányzik.
A harmadik dolog pedig - ami a legfontosabb, hogy félteném a gyerekemet, főleg a lányomat. A színes bőrű emberek más kultúrába tartoznak, általában sokkal primitívebb ösztönlényi szinten állnak, mint mi. Nem hiányzik nekem, hogy agyba-főbe verje őt egy néger vagy egy cigány férfi, rosszabb esetben pedig meg is gyilkolhatnák őt.
A negyedik dolog pedig az anyagi része a dolognak. Nem hiszem, hogy egy ilyen pár megfelelő életkörülményeket tudna biztosítani a lányomnak.
Az ötödik dolog pedig a rokonság. A férfi vagy a nő, aki össze is jön a gyerekemmel, lehet hogy normális, de a családja attól még könnyen lehet egy agresszív csoportosulás. Ők se hiányoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!