Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Faji alapon, vagy emberi...

Faji alapon, vagy emberi alapon (jó/rossz ember) ítélitek meg a környezeteteket?

Figyelt kérdés

Pl: minden cigány/zsidó rossz, vagy cigányban/zsidóban is van jó ember, és így tovább.

hogy gondolkodtok erről?

2013. jún. 19. 10:09
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
35%

Hát ,a cigányokkal előítéletes vagyok bevallom , kivéve azokkal akiket jól ismerek és tudom , hogy rendesek.

Ismeretlen cigányban nem bízom meg.

Zsidót ismerek ,de ők totál vallástalanok ,szombaton is dolgoznak ,még karácsonyfát is állítanak.

Azt elismerem ,hogy a zsidóknak egy réteget tényleg borzalmas ember.

2013. jún. 19. 10:16
 2/16 anonim ***** válasza:
91%

Bevallom, én sajnos elég előítéletes vagyok. Alapjában véve mindenkit emberi alapon ítélek meg, a cigányokkal kapcsolatban viszont képtelen vagyok így gondolkodni. Annyi rosszat tettek már a családommal és velem, annyi rosszat láttam tőlük, hogy képtelen vagyok előítélet nélkül tekinteni rájuk. Még azokkal a cigányokkal kapcsolatban is vannak fenntartásaim, akikre alapjából talán azt mondanám, jó emberek. Félek, hogy egyszer azokból is előtör a cigány vérük, ha értitek, mire gondolok.

Ettől függetlenül nem szoktam őket pocskondiázni, nem szólok be nekik és hasonlók. Egyszerűen elkerülöm őket, jó messzire. Szó szerint félek tőlük! (@_@)

2013. jún. 19. 10:23
 3/16 anonim ***** válasza:
91%
Vannak előítéleteim, de adok lehetőséget a bizonyításra. Viszont nagyon kevesen élnek a lehetőséggel.
2013. jún. 19. 10:39
 4/16 anonim ***** válasza:
55%

"cigányban/zsidóban is van jó ember, és így tovább."

Ugye nem azt akarjuk megvitatni, hogy jogos-e a cigányokkal szembeni elégedetlenség? Mert a igen, kár belefogni! Azt tudjuk, hogy a számos hazai kisebbségek közül egyedül a cigányokkal vannak konfliktusaink. Még nem hallottam olyanról, hogy a svábokat, tótokat, a szerbeket szidták, üldözték, kirekesztették volna. Miért is? Talán mert beilleszkedők, becsületesek, szorgalmasak, tiszták, stb. Nem élősködnek, hanem dolgoznak, hasznos polgárai a társadalomnak.

Tudom, most jön az, hogy az általánosítás nem szép dolog. De ugye a szúnyogot Te is lecsapod, mert csíp. Pedig csak a nőstény, a hím nem bánt. Vagyis csak a létszám fele kártékony!

Szóval a védekező mechanizmus tapasztalati úton dönt, nem vizsgálja a részleteket, csak teszi a dolgát, megelőzi a bajt. Nem próbálkozunk, nem teszteljük egyénként azt a közösséget, amelynek tagjai károsak, veszélyesek lehetnek, hanem inkább elkerüljük őket.

Nem a rasszizmus volt előbb, mint ami életre keltette azt. Nem a kampós orr, a pajesz, vagy a sötét bőr a kiváltó ok, hanem azok a tulajdonságok, cselekedetek, amik mögötte vannak, és összekapcsolhatóak a külső jegyekkel.

2013. jún. 19. 10:47
 5/16 anonim ***** válasza:
62%
Azt ne mondd, hogy te buszon inkább egy cigány mellé ülsz mint egy fehér ember mellé, mert akkor hazudsz...
2013. jún. 19. 11:05
 6/16 anonim ***** válasza:
87%
Első megnyilvánulás alapján szoktam megítélni az embereket. Nem faji vagy vallási alapon pl ránézésre nem is mindig látszik ha valaki zsidó meg ha zsidó is nekem aztán semmi problémám vele ahogy a keresztényekkel meg a protestánsokkal, buddhistákkal és iszlámokkal sem. Vallástól, nemzetiségtől meg etnikumtól függetlenül mindenhol vannak gyökerek meg normális emberek.
2013. jún. 19. 11:07
 7/16 anonim ***** válasza:
43%
Nézd kérdező, ha 100 cigány közül csak 90 akar belekötni a magyar emberekbe, csak 90 akarja kirabolni, megverni őket pusztán szórakozásból, agyonverni az időseket pár ezer forintért, attól még nem leszünk előrébb és az még nem vigasztal meg minket, mert attól, hogy 10-en milyen kedvesek és aranyosak a 100-ból, még ugyanúgy tömegesen fognak minket atrocitások érni a cigányság részéről, ami meg rohadtul nem hiányzik, így természetesen meg akarunk szabadulni tőlük.
2013. jún. 19. 11:13
 8/16 A kérdező kommentje:
én nem nyilatkozom, tiétek a terep.
2013. jún. 19. 12:01
 9/16 anonim ***** válasza:
41%

Egy "normálisan" gondolkodó ember nem faji alapon ítélkezik.

Ez lehet most sokaknak fáj, de akkor is ez az igazság...

Az előítéletek eddig sem vezettek semmi jóra.

2013. jún. 19. 12:34
 10/16 anonim ***** válasza:
18%
Csak a cigányokkal van, másokkal semmi.
2013. jún. 19. 12:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!