Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Faji alapon, vagy emberi...

Faji alapon, vagy emberi alapon (jó/rossz ember) ítélitek meg a környezeteteket?

Figyelt kérdés

Pl: minden cigány/zsidó rossz, vagy cigányban/zsidóban is van jó ember, és így tovább.

hogy gondolkodtok erről?

2013. jún. 19. 10:09
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
95%

Próbálom emberi alapon megítélni a környezetem, nem tartom magam rasszistának. Viszont...a cigányoktól félek. Van néhány cigány barátom, akikről tudom, hogy soha nem bántanának engem :), de sajnos több rossz tapasztalatom van a népcsoport tagjaival, mint jó :/ Persze, ha bemutatnak nekem egy roma származású személyt, akkor általában a beszédstílusából következtetek a személyiségére, és ilyenkor (próbálom) nem a bőrszínt nézem.

A zsidókkal szemben soha nem voltak előítéleteim. Sőt fel sem ismerem őket (kivéve ha pajeszuk van, és egyéb hagyományos zsidó cuccokban járkálnak), néhány hónapja derült ki egy ismerősömről, hogy zsidó...na róla pl soha nem gondoltam volna.

2013. jún. 19. 13:00
 12/16 anonim ***** válasza:
62%

"Csak a cigányokkal van, másokkal semmi."

Persze, kivéve, ha meleg, liberális, afrikai, arab, zsidó, muszlim, ateista, feminista, vegetariánus, állatvédő, jogvédő, külföldön dolgozó, nőként karrierista, jómódú vagy még többtíz másik jellemző egyike igaz az egyénre.

Szóval lényegében akárki, aki ellent mer mondani a kapitalista, fehér, nemzetieskedő keresztény férfiak vezette világ álomképének.

2013. jún. 19. 13:36
 13/16 anonim ***** válasza:
23%
Adott népcsoportot illetően faji alapon. Akárhogy is viselkedik egy-egy népcsoportból jövő, a valós énje majdnem 100% biztossággal kódolva van a szocializációjában-származásában. Akit rendeseknek gondolunk közülük, az legfeljebb csak velünk rendes, valójában nem az. Tehát aki ilyen nagy toleráns, az a látszatnak hisz, nem a tényeknek.
2013. jún. 23. 14:52
 14/16 anonim ***** válasza:

Vörösmarty Mihály:

EGY BARNA CSUFOLÓDÓ TRÉFÁSRA

A Barnaság nem igen nagy dísz ugyan,

De mégis türhető.

A gyáva tréfa még inkább nem az,

S ez már nem türhető.

Börzsöny, 1822

Emberi alapon. Az viszont egyenesen elkeserítő,hogy a versben szereplő "tréfa" szót ma már ezekre a szavakra is

lehet cserélgetni:

élősködés, hazudozás, rongálás, csendháborítás, zaklatás, lopás, rablás, erőszak, gyilkosság, kéjgyilkosság

2013. aug. 21. 16:54
 15/16 anonim ***** válasza:
stb. stb.
2013. aug. 21. 16:55
 16/16 anonim ***** válasza:
Amúgy egyáltalán nem vagyok rasszista, a füstösökkel kapcsolatban én nagy költőnkkel értek teljes mértékben egyet. Illetve tisztában vagyok a mai realitással, tényekkel.
2013. aug. 21. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!