Mi értelme van Amerikában a sok száz éves börtönbüntetésnek?
Figyelt kérdés
2013. júl. 28. 15:44
1/11 A kérdező kommentje:
2013. júl. 28. 15:46
2/11 anonim válasza:
Ezen már én is gondolkodtam. A válasz: mi van, ha valóban van "feltámadás"? Lehet, hogy ők erről tudnak valamit?
3/11 anonim válasza:
Ha jól viselkedik is és kedvezményeket kap is, akkor is bent marad.
4/11 anonim válasza:
Azért, mert egy idő után joguk van felülvizsgálati kérelmet beadni és harmadolhatják a büntit. Így egy veszélyes gyilkosnak aki 40 éves adnak 60 év börtönt, akkor lehet, hogy 55-60 évesen már újra kint van és gyilkolászik megint. Ellenben ha kap 300 évet és harmadolják, akkor csak a halottszállítóval kerülhet ki...
5/11 anonim válasza:
Nem találom a pár hete feltett ugyanilyen kérdést, ott az egyik válaszoló pontosan megírta, hogy hány év után lehet kérvényezni a csökkentést.....
Na de ez az oka, hogy az igazán veszélyes bűnözők élve még véletlenül se tudjanak kijutni többet.
6/11 The Lizah Reloading válasza:
Ha harmadolják a büntetést 300 év múlva kerül ki ! Nem 100 évet kapott, hanem ezret :xD
Szerintem a börtönben az ilyennek rojtosra kefélik a popsiját.
7/11 anonim válasza:
Az ezret nem 1 bűncselekményre kaphatta, hanem 100at erre, 100-at arra..... mert ez szépen összetevődik. Gondolom volt szabadságban korlátozás, nemi erőszak, stb... Sok kicsi sokra megy. :-)
8/11 anonim válasza:
Az amerikai jogrendszer miatt.
Nálunk egy háromszoros gyilkost egy ítélettel ítélnek el, náluk a három gyilkosságért akár három különböző büntetést is kaphat.
9/11 anonim válasza:
Utolsónak van igaza.
Náluk minden bűntényért külön-külön ítélnek, ezért ha egy gyilkosságért 20 évet kap, és még ilyenből elkövetett tízet, akkor az összeadódik 200 évre.
10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2013. júl. 29. 14:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!