A legtobb rasszista ember alatalaban semmire sem vitte az eleteben azert gyuloli onmagat masokban?
Ez tévedés, de megfordítva már lehet igazságtartalma.
A liberális, jogvédő, antirasszista emberek általában értelmiségi, Budapest elegáns részein élő fiatalok, középkorúak, akiket kevéssé érintenek ezek a problémák.
Nem véletlen, hogy az LMP bázisa Budapest, míg a Jobbik Észak-Magyarországon a legerősebb.
A japán az egyik legrasszistább nép, de ugyanúgy hallottam már feketét nyilatkozni arról, hogy a fehérek selejtek, cigányok is lenézik a magyarokat, hogy "parasztok", a zsidók meg leve a kiválasztott nép.....
Ezek között meg vannak szegények akik semmire sem vitték és tanult emberek ugyanúgy.
Miért hiszik a magadfélék, hogy irigységből kapnak megvetést?
Ott van Puzsér Róbert. Egy interjújában mondta a házára mutatva: "minden egyes tégla benne egy-egy eladott CD, és a habarcs közte a hakni."
Az ilyentől nem sajnálom. Megdolgozott érte. Millióknak szolgáltatott valamit, amire nekik igényük volt. Más kérdés, hogy a mulatósoktól engem kiráz a hideg - de nekik, úgy tűnik, tetszett. És ha csak mindegyikük 100 forintot adott érte - annyit megér az a szórakoztatás, amit kaptak érte - máris százmilliója lesz. Dolgozott, ezzel értéket állított elő, amiért az emberek pénzt adtak.
Ugyanilyen Britney Spears. Lényegtelen, hogy mennyit ér, amit nyújt, de tízmillióknak szolgál vele, akiknek erre igényük van, és ha csak pár forintot adnak érte - amennyit ér -, már megvan a villája.
Az más kérdés, hogy a hangját géppel feljavítják, a szöveget a kezébe adják - de ők is lefölözik a maguk hasznát.
Ha valaki abroncsgyártással tudna többmillió embert kiszolgálni, ő is ugyanígy megérdemelné - de ez fizikailag nem lehetséges, így nem is lesz palotájuk.
Ha valaki kenyérrel etetne milliókat, ő is.
Ha valaki kiül a Hősök Tere talapzatára, énekel, és milliók veszik körűl, nekik ezzel ad valamit, amiért ők pénzt adnak, megérdemli, hogy utána luxusban éljen. Mert értéket adott - nem nagyot, de sokaknak, és ehhez mért a pénze.
Persze, ezek mind fals példák, mert nem kivitelezhetőek. De a CD eladással megtalálták, hogy hogyan lehet milliókat kiszolgálni, aminek nem szab gátat a fizikai korlát és az államhatár.
Marad tehát az egyszerű emberek számára. Ha valaki csak keveseket szolgál ki, de őket magas színvonalon. Ilyen egy kiváló fogorvos, akihez még Ausztriából is jönnek. De egy asztalos is - akiről már meséltem itt is, mint személyes példakép.
Más egy cégvezető viszont, aki csak beül a bőrszékbe, majd felveszi a pénzét. Hiába mondják, hogy "de rajtuk van a felelősség", valójában minden a kezük alá van téve. Tudom, láttam ilyet.
A bankosokról pedig már kifejtettem jönéhányszor a véleményemet...
Nem az a baj tehát, hogy ha valaki sikeres és vagyona van. Az, hogy fehér holló az olyan, aki azt érdemeivel szerezte. Például mint Bill Gates. Feltalált valamit, ami az emberiséget előre vitte. De hány ilyen történik? Hányan alkotnak meg új gyógymódot, vagy valamilyen technikai találmányt? Egy-egy ilyeb eset van mutatóba. Gazdag ennél sokkal több.
Aki meggazdagodik, néhány ritka kivételtől eltekintve, mind mások kiforgatásával, rajtuk való átgázolással, a gyengébbek bekebelezésével éri el. Egy cég hogyan tud terjeszkedni? Mások rovására, a kisebbek bedarálásával, a konkurencia kisemmizésével. Az ilyen emberek, akik milliárdosok, nem jobbak, tehetségesebbek, értékesebbek voltak, hanem lecsaptak a lehetőségekre, elvtelenek voltak, és bármiféle morális aggályuk nincs, amikor arról van szó, hogy "ő, vagy én".
Igen, nem tévesztetten kérdést, ez a válasz arra, amit kérdezel.
A mi körzeti orvosunk , pont a cigányok miatt költözött el eredeti lakhelyéről.
Nekem mesélte ,párszor , hogy mik voltak ott amerre ő lakott.
És mondta , hogy ő aztán nem fog dologtalan ,tolvaj bűnözőket gyógyítani,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!