Megváltozik a véleményed a melegházasságról ezen tények fényében?
Már régóta tény, hogy a melegházasság mind a társadalmakra, mind az egyénekre pozitív hatással van; és az is tény, hogy a melegek által nevelt gyermekek nem különböznek a heteroszexuális párok által neveltektől.
Árvaházba került gyerekről nem midnen szülő mond el ... Sőt nagyon kevés szülő mond le, ahogy javulnak a családi állapotok vagy környezet haza viszik... Vagy a nagyszűlők fogadják örökbe ...
Nem olyan egyszerű és tényleg sok szülő akar örökbe fogadni gyereket ...
melegek között is ismert fogalom a szakítás vagy az alkoholizmus drogok.... stb Nem kell úgy csinálni, mintha csak az amerikai meleg ideálokat ismernénk ..
Ők is emberek, ők is munkából élnek, ők is átélnek kríziseket náluk is vannak problémák ..
Ha van elegendő örökbe fogadni vágyó és arra alkalmas hetero szülő, akkor természetes, hogy őket kell előnyben részesíteni, szóba sem jöhet ilyenkor egy meleg pár szülőnek szerintem.
Számomra továbbra is az a kérdés, hogy ha NINCS elég hetero szülő, akkor mi a jobb. Ha marad a gyerek bent az árvaházban, vagy ha egy meleg pár fogadja örökbe. Szerintem ilyenkor a második a jobb, de meggyőzhető vagyok, mert nem is láttam még árvaházat, belülről főleg nem, szerencsére.
Felesleges dologról veszekedtek. Lehet örökbefogadnia meleg embernek ma is, csak úgy, mint egyedülálló. Sok (jó annyira nem, de van jó pár) gyerek él így meleg családban. Ilyenkor, mivel a jog még nem engedi meg a közös örökbefogadást, ha történik vmi a hivatalosan örökbefogadó apával/anyával a gyerek ki tudja hova kerül, elkerül amellől a másik anyja/apja, aki eddig nevelte éveken át. Vagy pl. a másik kórházban nincs joga látni a gyereket mert nem minősül hozzátartozónak. Úgyhogy az nem kérdés, hogy engedjünk-e meleg párokat gyereket nevelni mert ez létező folyamat hazánkban is (sok módszer van az örökbefogadáson kívül is amúgy), hanem hogy jogi biztonságot adjunk-e az ilyen családban élő gyerekeknek és szüleiknek. (ezt érdemes elolvasni: [link]
Én is és barátom is egyébként majd szeretnénk gyereket, akár sajátot/akár örökbefogadottat, de persze nem kamuházasságból, nem tudom miért lenne bűn ez, sok gyerek felnőtt így és jól vannak. 22F
"Addig még vannak heterók párok, akik szeretnének gyereket nevelni, addig felesleges vita ..."
borzasztóan buta vagy, és ostoba. ezzel a gyereket sodrod bajba. a gyerek érdekét kell nézni, nem a szülők nemét. ha az a hetero pár nem felel meg a nevelésnek, mert a férfi alkoholista, veri a feleségét, az feleség rossz k¸orülmények közt élnek, putriban, higiéia nélkül, a meleg pár meg egyébként mindennek megfelel, szerető szülők, rendezett lakás, stb.. akkor nem kérdés hol van jobb helye a gyereknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!