Magyarországon a kreol bőr az egyenlő a cigánnyal?
Csak érdekel, mert magam is kreol bőrű vagyok , NEM vagyok cigány... Sokak szerint pedig aki kreol bőrű az cigány :|
Ti mit gondoltok erről ?
én is ilyen vagyok,
1.,
múltkor be menetem a Dm-be (őr nem volt) a nő aki bent volt a kasszánál egyből nyomta a vész csengőt, a raktárból azonnal jött az erősítés másik kolléganők személyében és végig követtek.... mint egy lopós cigányt én meg csak elsétálgattam nézegelődtem adva nekik egy kis plussz munkát ...:)
2.,
munkahelyen egy cigány faszi mindig azzal basztatott, hogy mért nem vállalom fel hogy roma vagyok, miért akarok én "magyarkodni" :)
3.,
múltkor ismerősnél segítettem ásni kint a kertben,akik meg mentek az utcán az kérdezték tőlük hogy ki az a fekete cigány gyerek akivel a kertet ásatják :)
4.,
mindegyik (akiket én ismerek, de szerintem a többiében is)
gárdista szemében büdös cigány vagyok főleg ha nyáron lebarnulok még egy árnyalatot :) ezt utálom a legjobban :(
5., a romák leszoktak tesózni :)
6., szokták mondani hogy bennem van a vonó :)
7., a nővérem megszokta kérdezni, hogy biztos-e egy apától vagyunk :)
8., bárhova megyek bevásárló központ vagy kis bolt az őrök rám állnak és megkezdődik a tolvajtempó ha felidegesítenek az állandó követéssel oda megyek hozzájuk és azt mondom hidegvérrel értelmesen hogy "ne ilyen feltűnően fiuk mert hátha még ellopok valamit."
ilyenkor bamba üres nézés, elszégyenlés, magába roskadás jelei az arcukon....
egyébként én már ezzel "megtanultam" élni és egyáltalán nem érdekel...
Magyarországon divat mindenkit is mindent szidni, cigányozni, meg zsidózni a fotelból a kuruc infóra.. meg a kocsmába a sör mellett de tenni azt már nehéz.
különben nekünk duplán rossz, mert nem vagyunk cigányok, de mégis azok vagyunk mások szerint.
legalábbis az első benyomás erejéig,
Kreol, vagy csak hamarabb barnuló bőr, gesztenyebarna szem, sötét haj= Kun, Jászsági ősmagyar, talán már honfoglaló Árpád apánkkal beérkeztek, nagyobb fajmagyar bárkinél is és ritka kinézet ( megj: M.o - n nincs fekete haj ami feketének látszik, az is sötétbarna..mint az enyém is, csak sok bambabirka feketének látja..igazi fekete pl a kínaiaknak van )
Szőke, kékszemű = idegenhonos német, sváb.. NEM magyar, tehát lehetne etnikumnak is mondani...századok során betelepítettek mind Mária Terézia idejébe a legtöbb. Szlovák tótból is úgyszint..
Én nagyobb magyar vagyok bármelyiknél!
Én is sötétbarnahajú és szemű fiú vagyok. Nyáron is sötétbarnára barnulok, főleg ha tengernél vagyok. Olaszországban többször is néztek helyinek mert beszélek olaszul, Spanyolországban szintén nézték helybélinek. Itthon meg volt már példa hogy "tesónak" hívott egy kisebbségi, pedig marhára nem vagyok cigó.
A kreol számomra sosem volt egyenlő a cigánnyal. Akinek kreol bőre van sokkal könnyebben tud öltözködni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!