Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Magyarországon a kreol bőr az...

Magyarországon a kreol bőr az egyenlő a cigánnyal?

Figyelt kérdés

Csak érdekel, mert magam is kreol bőrű vagyok , NEM vagyok cigány... Sokak szerint pedig aki kreol bőrű az cigány :|

Ti mit gondoltok erről ?

2009. okt. 1. 18:58
1 2 3 4
 31/38 anonim válasza:
En is kreoll boru vagyok.Szerintem nem rossz,igen engem is leciganyoztak mar... pedig nem igaz en azt mondom nekik,hogy nincs jobb dolguk vagy egyszeruen azt mondom hogy nem igaz de amugy en meg nem kell a napon legyek vagy napozak sot leegjek azer hogy egy kicsit is lebarnulhassak xd.Ne vedd fel... ugy jobb lessz amugy a fiuknak be szokott jonni ;P
2013. febr. 6. 16:16
 32/38 anonim ***** válasza:
100%

én is ilyen vagyok,

1.,

múltkor be menetem a Dm-be (őr nem volt) a nő aki bent volt a kasszánál egyből nyomta a vész csengőt, a raktárból azonnal jött az erősítés másik kolléganők személyében és végig követtek.... mint egy lopós cigányt én meg csak elsétálgattam nézegelődtem adva nekik egy kis plussz munkát ...:)

2.,

munkahelyen egy cigány faszi mindig azzal basztatott, hogy mért nem vállalom fel hogy roma vagyok, miért akarok én "magyarkodni" :)

3.,

múltkor ismerősnél segítettem ásni kint a kertben,akik meg mentek az utcán az kérdezték tőlük hogy ki az a fekete cigány gyerek akivel a kertet ásatják :)

4.,

mindegyik (akiket én ismerek, de szerintem a többiében is)

gárdista szemében büdös cigány vagyok főleg ha nyáron lebarnulok még egy árnyalatot :) ezt utálom a legjobban :(

5., a romák leszoktak tesózni :)

6., szokták mondani hogy bennem van a vonó :)

7., a nővérem megszokta kérdezni, hogy biztos-e egy apától vagyunk :)

8., bárhova megyek bevásárló központ vagy kis bolt az őrök rám állnak és megkezdődik a tolvajtempó ha felidegesítenek az állandó követéssel oda megyek hozzájuk és azt mondom hidegvérrel értelmesen hogy "ne ilyen feltűnően fiuk mert hátha még ellopok valamit."

ilyenkor bamba üres nézés, elszégyenlés, magába roskadás jelei az arcukon....

egyébként én már ezzel "megtanultam" élni és egyáltalán nem érdekel...

Magyarországon divat mindenkit is mindent szidni, cigányozni, meg zsidózni a fotelból a kuruc infóra.. meg a kocsmába a sör mellett de tenni azt már nehéz.

különben nekünk duplán rossz, mert nem vagyunk cigányok, de mégis azok vagyunk mások szerint.

legalábbis az első benyomás erejéig,

2013. máj. 24. 23:28
 33/38 anonim válasza:
33%
Nekem barátom is kreol bõrû és apum azthitte hogy cigány de a végén õ érezte magát kellemetlenül amikor kiderült hogy tévedett :$ szerelmes vagyook és csak írkálok össze vissza hihi 💖❤💞
2014. okt. 6. 22:00
 34/38 dzsina2003 válasza:
szia:) nekem is kreol bőröm van:) erről az a véleményem, hogy igen, 2 nemzetiségből származunk. mindig lesznek olyanok, akik oltogatni brobálnak majd, de mindig lesznek olyanok is, akik viszont ki állnak érted. mi ilyennek születtünk. és ilyenkor nem anya meg apát kell szidni hogy miért ilyen lettél. mert ők azok akik a legjobban támogatnak, segitenek, felnevelnek. nem véletlenül mondják hogy "tanulj kislányom hogy sokra vidd az életed" nekem persze a szüleim elváltak, és most anyukámmal élek a 3 testvéremmel, akik nem olyanok mint én. lehet szar érzés, de ez igy van rendjén. amugy is.. különleges vagy. biztos gyönyörű szép is:) ugyhogy fel a fejjel:)
2015. jún. 27. 06:52
 35/38 anonim válasza:
Szia!Én is kreol bőrű vagyok,és engem is cigányoztak már le,bár nekem vannak cigány őseim, az egyik dédszülőm ágáról,de annyira azért nincsen bennem.Kérdezték már,hogy szolizom e,pedig nem,mert ahhoz még fiatal vagyok hozzá.Szerintem ez egy hatalmas előny,és én nagyon büszke vagyok rá,hogy kreol bőröm van :).Tedd te is,mert nem mindenkinek lehet.Épp erre találták ki a szolit,ami káros is,így meg legalább nem kell.
2015. aug. 1. 11:27
 36/38 anonim ***** válasza:
52%

Kreol, vagy csak hamarabb barnuló bőr, gesztenyebarna szem, sötét haj= Kun, Jászsági ősmagyar, talán már honfoglaló Árpád apánkkal beérkeztek, nagyobb fajmagyar bárkinél is és ritka kinézet ( megj: M.o - n nincs fekete haj ami feketének látszik, az is sötétbarna..mint az enyém is, csak sok bambabirka feketének látja..igazi fekete pl a kínaiaknak van )

Szőke, kékszemű = idegenhonos német, sváb.. NEM magyar, tehát lehetne etnikumnak is mondani...századok során betelepítettek mind Mária Terézia idejébe a legtöbb. Szlovák tótból is úgyszint..

Én nagyobb magyar vagyok bármelyiknél!

2017. febr. 19. 11:09
 37/38 anonim válasza:
50%
Én egy magyar srác vagyok, csakis német, sváb és magyar őseim vannak, mégis kreol bőröm van. Télen egész világos, (persze a fehér bőrű barátaimhoz képest meg mindig kreol,) nyáron viszont az első nagy napsütéstől lebarnulok olyan barnara mintha szoliztam volna. Gesztenyebarna szemem van, (nem cigány stílusú) barna hajam, közöm nincs a cigányokhoz a barna bőrömön kívül, megis elég gyakran cigányoznak le meggondolatlanul. Akár poénból mondják, akár sértésnek szánják, nekem komoly fajdalmakat tudnak vele okozni, hiszen egy csepp cigány vér sem folyik bennem. Mellesleg a nevem német, tehát akinek egy darab esze van rájöhetne, hogy nincsenek cigány rokonaim. (Persze a nevem nincs rám írva sajnos) Mindezek ellenére sokszor kevernek azokkal az igénytelen drogos alkeszekkel. (Persze kivetel a cigányság 1%-a akik próbálnak normális életet élni több-kevesebb sikerrel) Mi jellemez külsőleg egy cigányt, a bőrszínén kívül? A lányoknak bejönnek a barna magyar srácok? Könnyű megítélni egy lánynak, hogy a srác cigány-e? Bocsi amúgy, ha ezt mind elolvastad, de muszaj volt mar leírnom valahova ezt, mert lelkitámaszra van szükségem xd
2017. szept. 5. 01:50
 38/38 anonim ***** válasza:
100%

Én is sötétbarnahajú és szemű fiú vagyok. Nyáron is sötétbarnára barnulok, főleg ha tengernél vagyok. Olaszországban többször is néztek helyinek mert beszélek olaszul, Spanyolországban szintén nézték helybélinek. Itthon meg volt már példa hogy "tesónak" hívott egy kisebbségi, pedig marhára nem vagyok cigó.

A kreol számomra sosem volt egyenlő a cigánnyal. Akinek kreol bőre van sokkal könnyebben tud öltözködni.

2019. márc. 21. 23:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!