Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Magyarországon a kreol bőr az...

Magyarországon a kreol bőr az egyenlő a cigánnyal?

Figyelt kérdés

Csak érdekel, mert magam is kreol bőrű vagyok , NEM vagyok cigány... Sokak szerint pedig aki kreol bőrű az cigány :|

Ti mit gondoltok erről ?

2009. okt. 1. 18:58
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
100%

Kreolok:

(a spanyol criollo szóból), általában mindenki, aki idegen fajból az országban született. Ezért K.-nak hivják az amerikai gyarmatokban született nem keresztezett négereket is, megkülönböztetésül azoktól, akiket ugy szálitanak oda. Szorosabb értelemben K.-nak nevezik azon európaiakat, akik Amerika, Afrika és Kelet-India egykori spanyol, francia és portugál gyarmataiban születtek, ellentétben a bevándorolt európaiakkal, akiket Amerika spanyol gyarmataiban Chapetones, Mexikóban Gachupines, Braziliában Portuguezes legitimos v. Filhos do reino néven ismernek. Braziliában egyébként az ott született fehérek Brasileiros néven nevezik magukat. V. ö. Ölsner-Monmerqué, Der Kreole (Berlin 1848).

---------------------------------------------------------Forrás: Pallas Nagylexikon

Csak tisztázás képpen.

2009. okt. 5. 21:33
 22/38 anonim ***** válasza:
82%
tudtommal a kreol a félig fehér-néger ember.
2009. okt. 6. 09:30
 23/38 anonim válasza:
63%
Hát ezt biztosra merem állítani h nem igaz.A legjobb barátnőm is kreol bőrű és nem cigány!! Meg amúgy is ha vki cigány azt észre lehet venni egy idő után a viselkedése miatt, és ezzel most senkit nem akarok megbántani!
2009. okt. 25. 19:25
 24/38 anonim válasza:
71%
Hát sajnos a mai világban ez elég gyakran előfordul,hogy összekeverik a két bőrszínt.Viszont megértem,hogy rosszul érzed magad ez miatt,én nekem kreol bőrü barátom van,és sajnos én sem hittem el,hogy nem cigány...utána kellett néznem,de hála istennek kiderült,hogy alapbol sötét böre van :)
2009. dec. 21. 16:15
 25/38 anonim ***** válasza:
100%

" Sajnos sok esetben tényleg általánosítanak az emberek.

Egyes embereknek sok mindenben a külsőség a fontos.

Nem minden cigány bűnöző és nem minden magyar becsületes.

Ismerek olyan magyart aki "cigányabb" a cigánynál!

Lehet lepontozni! Ez ma nagyon megy!"

Itt a pont. Ugyan tény, hogy sok bűnöző cigány, de én is ismerek nem egy magyart, aki legalább olyan alávaló, mint egy bűnöző cigány...

Metro áruházba szoktam látni, hogy a családocskák ott dézsmálnak a sorok közt, mint akik kiéheztek. Közben befigyel a drága mobil a kézben meg a ruhájuk sem éppen piacon vett típus...

Kreol bőrű egyik barátnőm. Nem cigány, és gyönyörű csaj. Mégis lecigózták balcsin... Ráadásul elég durván.

2010. febr. 6. 16:56
 26/38 A kérdező kommentje:
Igen, ismerem ezt az érzést, engem is lecigányoznak sokszor. Pedig hát nem öltözködök úgy, sőőt. Azt kell , hogy mondjam , hogy "magyar érzelmű" lány vagyok, vannak "magyaros" ruháim is meg bakancsom is, de úgy gondolom, hogy nem az öltözködés teszi az embert azzá, ami akar lenni , ezt érezni kell. Cigányok... hmm. igen általánosítanak az emberek, azért mert van is miért általánosítani... a legtöbb cigány bűnöző és a gyerekeik is azok lesznek. Ez tény Magyarországon. Tenni kellene valamit, vissza kellene szorítani őket. Persze ezek most üres szavak, itt nem a magyarok hozzáállásán kellene nagy részben változtatni, hanem a cigányokén. Amíg ezt nem teszik meg, ne csodálkozzanak azon, hogy sokan ( nagyon sokan) útálják őket.Tudnék történeteket mesélni, de most ezt nem teszem meg. Ja, és ne gondoljátok, hogy rasszista vagyok, mert nem vagyok az, csak tényleg szomorú ez a helyzet... Magyarország én így (?! nem) szeretlek.
2010. febr. 7. 12:30
 27/38 anonim válasza:
100%

Ismerős érzés...nagyon is.Nekem is kreol bőröm, barna szemem és barna hajam van,Nyáron pedig elég egy kis nap és a helyzet csak rosszabb lesz ha mondhatom.Nem vagyok félvér,sem cigány sem néger, egyszerűen csak kreol bőrű.Mégis időről időre szembesülnöm kell azzal, hogy vannak olyan emberek, akiknek kizárólag ezen okból kifolyólag megfordul a fejükben, hogy cigány vagyok.Nem öltözködöm "cigányosan", nem vagyok ápolatlan,sem neveletlen...

Nagyon sok fájdalom ért és valószínűsítem érni is fog még emiatt.Nem szabadna, hogy ez így legyen.Szerencsére vannak még értelmes emberek, akik nem azonosítják a 2 dolgot.

2010. máj. 5. 15:50
 28/38 anonim válasza:
100%
Nekem is kreol bőröm van.Sötét hajam és sötét szemem.És nem vagyok cigány.Sem félvér, sem néger.Sőt a családban egyedül én vagyok sötét bőrű.Nyáron meg mint a néger kb.Számtalan megjegyzést kaptam ezért.Egyetemre járok,nem vagyok sem neveletlen, sem ápolatlan, mégis lecigányoznak,csupán mert barna vagyok.Gyűlölöm ezt a helyzetet.Nem szabadna, hogy így legyen...
2010. máj. 5. 16:00
 29/38 anonim válasza:
Bennem Kun vér csörgedezik, és Litván. Kreol a böröm, és folyamatosan lecigányoznak. Mindkét családfa ágról szöke hajú kék szemü öseim vannak, nekem mégis barna a hajam és a szemem, és kreol a böröm....
2011. jan. 11. 13:00
 30/38 anonim válasza:
66%

attól hogy valakinek kreol bőre van nem roma!

és nem minden cigány bünőzö stb.!sztem ti azokról a romákról beszéltek akikre azt hiszitek h romák HÁT MEG MONDOM HOGY PONT HOGY NEM!!!!!ahogy leírtátok látszik hogy nagyon buták vagytok(tisztelet a kivételnek)ti a román cigányokról beszéltek meg az oláhcigányokról.sok cigány van sőt a legtöbb becsületes,a cigányok között is vannak bűnözők stb. mint más népnél...és különben én MAGYAR vagyok sok cigány barátaim vannak ás érdekes módon sokkal inteligensebbek mint azok a magyarok akiket ismerek(1-2 kivételével)szerintem ebből az a tanulság hogy elöbször ismerd meg aztán alkoss másról véleményt...nah de hát lehet mondani az ilyen inteligenseknek-.-"

2011. máj. 7. 11:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!