Mit szóltok, hogy Egerben be szeretnék vezetni, hogy a 14 éven aluli fiatalok este 10-ig, a 16 éven aluliak pedig éjfélig tartózkodhatnak az utcán felügyelet nélkül?
Azt szólom, hogy Miskolcon se volna rossz ilyet bevezetni!
Semmi keresnivalója gy 14 évesnek éjjel az utcán. Apuci meg anyuci legyen szíves törődni a gyerekkel, ha másért nem legalább a pénztárca miatt.
Emellett persze nagyon szigorúan kellene venni, hogy ne szolgálják ki a kiskorúakat alkohollal, cigivel,stb.. és tessék a politikusoknak engedni dolgozni a rendőröket és megteremteni a feltételeket, hogy én se rettegve várjam a buszomat este 9 kor a pályaudvaron a sok léhűtő miatt.
És nem 40 éves konzervatív vagyok, mielőtt ebbe beleköt valaki, hanem 30 éves, kisgyerekes anyuka, aki 10 éve is ugyanezt mondta, amikor a diszkóban 12 éves kislány matt részegen dülöngélt...
Ahogy már előttem írták, ez nem a probléma kezelése, ez csak látszatmegoldás.
Egy 16 évesnek szerintem ugyanúgy joga van meginni egy sört vagy egy bort, ha betiltják, úgyis megszerzi másképp. Nevelni kellene a gyerekeket, nem törvényileg szabályozni, értelmes tizenéves úgyis belátja, hogy miből mennyit kellene fogyasztani. Én is felnőttem, 22 éves vagyok, és még mindig élek, pedig gimiben én is alkalmakkor megittam egy-két üveg sört, meg voltam éjszaka szórakozóhelyen, aztán akkor mi van. Nem kell hülyeséget csinálni, én például sosem akartam leinni magam a sárga földig, meg betépni, mert tudtam, meddig szabad elmenni, és normális nevelést kaptam. Ez szerintem elsősorban azok felelőssége, akik engedik, hogy a fiatal ezt művelje, tehát a szülő, meg a kiszolgáló, mert a kamasz csak él a lehetőséggel. Nem az önkormányzatnak vagy a parlamentnek kell nevelnie az ifjakat, hanem a szülőknek és a tanároknak.
Az emberi hülyeséget pedig hatóságilag aligha lehet betiltani, ez csak az emberek hozzáállásán múlik.
Egyébként meg a rendelet oly könnyen megkerülhető, hogy csak na, mert elég csak egy kísérőt lelni felügyelet gyanánt, és máris csinálhatják ugyanazt.
Csak azt nem értem, hogy mi lenne akkor, ha 14 éven aluli kint marad éjfélig. Mivel 14 év alatt törvény szerint nem büntethető, így hiába próbálnak bírságot kiróni rá, az nem jogszerű. Egy helyi rendelet nem írhat felül egy törvényt.
A szülőt akkor se büntetik ha lop a kiskorú gyereke, így ez esetben se lehetne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!