Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mit szóltok, hogy Egerben be...

Mit szóltok, hogy Egerben be szeretnék vezetni, hogy a 14 éven aluli fiatalok este 10-ig, a 16 éven aluliak pedig éjfélig tartózkodhatnak az utcán felügyelet nélkül?

Figyelt kérdés
2009. szept. 15. 22:30
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
84%
Más településeken is be kellene vezetni. Valaki írta itt a közbiztonságot, nem tudom, mi a túrónak kellene egy 14 évesnek éjfélkor meg hajnal kettőkor az utcán lófrálni?? Majd ha éjszaka is dolgozniuk kell, (kénytelenek lesznek egész éjjel fent lenni) akkor meg itt fognak panaszkodni, hogy ők szegények egész éjjel dolgoznak...
2009. szept. 16. 09:06
 22/43 anonim ***** válasza:
76%

Azt szólom, hogy Miskolcon se volna rossz ilyet bevezetni!

Semmi keresnivalója gy 14 évesnek éjjel az utcán. Apuci meg anyuci legyen szíves törődni a gyerekkel, ha másért nem legalább a pénztárca miatt.

Emellett persze nagyon szigorúan kellene venni, hogy ne szolgálják ki a kiskorúakat alkohollal, cigivel,stb.. és tessék a politikusoknak engedni dolgozni a rendőröket és megteremteni a feltételeket, hogy én se rettegve várjam a buszomat este 9 kor a pályaudvaron a sok léhűtő miatt.

És nem 40 éves konzervatív vagyok, mielőtt ebbe beleköt valaki, hanem 30 éves, kisgyerekes anyuka, aki 10 éve is ugyanezt mondta, amikor a diszkóban 12 éves kislány matt részegen dülöngélt...

2009. szept. 16. 09:16
 23/43 anonim ***** válasza:
91%
Igen,csatlakozom az utolsókhoz, akik azt a "költői kérdést" tették föl, hogy mit keres egy 14 éves éjjel az utcán??!Szerintem erre kéne értelmes választ adnia valakinek, aki azt mondja, hogy a rendelet felesleges...Meggyőzhető vagyok, ha valami jó okot felhoztok rá..
2009. szept. 16. 12:42
 24/43 anonim ***** válasza:
27%
Nem, ez csak a probléma elkerülése. Miért NE lehetne egy 14 éves gyerek az utcán? Szerintem ez csak rá, és a szüleire tartozik.
2009. szept. 16. 13:26
 25/43 anonim ***** válasza:
82%

Ahogy már előttem írták, ez nem a probléma kezelése, ez csak látszatmegoldás.

Egy 16 évesnek szerintem ugyanúgy joga van meginni egy sört vagy egy bort, ha betiltják, úgyis megszerzi másképp. Nevelni kellene a gyerekeket, nem törvényileg szabályozni, értelmes tizenéves úgyis belátja, hogy miből mennyit kellene fogyasztani. Én is felnőttem, 22 éves vagyok, és még mindig élek, pedig gimiben én is alkalmakkor megittam egy-két üveg sört, meg voltam éjszaka szórakozóhelyen, aztán akkor mi van. Nem kell hülyeséget csinálni, én például sosem akartam leinni magam a sárga földig, meg betépni, mert tudtam, meddig szabad elmenni, és normális nevelést kaptam. Ez szerintem elsősorban azok felelőssége, akik engedik, hogy a fiatal ezt művelje, tehát a szülő, meg a kiszolgáló, mert a kamasz csak él a lehetőséggel. Nem az önkormányzatnak vagy a parlamentnek kell nevelnie az ifjakat, hanem a szülőknek és a tanároknak.

Az emberi hülyeséget pedig hatóságilag aligha lehet betiltani, ez csak az emberek hozzáállásán múlik.

Egyébként meg a rendelet oly könnyen megkerülhető, hogy csak na, mert elég csak egy kísérőt lelni felügyelet gyanánt, és máris csinálhatják ugyanazt.

2009. szept. 16. 15:52
 26/43 anonim ***** válasza:
62%

Csak azt nem értem, hogy mi lenne akkor, ha 14 éven aluli kint marad éjfélig. Mivel 14 év alatt törvény szerint nem büntethető, így hiába próbálnak bírságot kiróni rá, az nem jogszerű. Egy helyi rendelet nem írhat felül egy törvényt.

A szülőt akkor se büntetik ha lop a kiskorú gyereke, így ez esetben se lehetne.

2009. szept. 16. 17:27
 27/43 anonim ***** válasza:
95%
Nincs arra egy törvény, hogy 16 éven aluliak este 10-ig lehetnek utcán? Én úgy tudom, hogy van, akkor viszont ez nem szigorítás, hanem lazítás. 18 éves vagyok, és igen, 15 évesen részegen fetrengtem a ZP előtt, emlékszem még miket csináltam, és pont ezért mondom azt, hogy igenis meg kéne büntetni a szülőket, hogyha hagyják, hogy a gyerekük ilyen állapotban egész éjszaka az utcán legyen.
2009. szept. 16. 20:41
 28/43 anonim ***** válasza:
70%
Nagyon helyes, országos szintre helyezném a rendeletet!
2009. szept. 16. 22:16
 29/43 anonim ***** válasza:
92%
Helyeslem, de azt tegyük hozzá, hogy mindez hétköznapokon van. Vagyis, hogy akkor ne császkálj az utcán, hanem otthon aludjál, mert másnap iskola. Pont ezért pártolom. Mert a hülye szülő leszarja, hogy a gyerek 4kor még nincs otthon, aztán meg ő van a legjobban felháborodva, ha a szemét pedagógus megrántja évvégén a gyereket.
2009. szept. 17. 00:09
 30/43 anonim ***** válasza:
88%
nagyon helyes....egy 14 éves kölyök mit keresne 10 után az utcán? én most is pofán tudnám verni azoknak a szüleit, akik kint lófrálnak részegen és szétverik a várost... én 18 év alatt teljesen betiltanám mondjuk.... max nagykorúval mászkálhatnának,aki minden tettéért vállalja a felelősséget (mondjuk szétrúg a kis p.cs egy kukát, nagykorú felügyelőjét berakják egy napra a fogdába, vagy megbirságolják...aztán tudjátok legközelebb ki fogja vállalni érte a felelősséget, senki)
2009. szept. 17. 08:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!