Mi a véleményetek arról, hogy a kormány rendeletet hozott arról, hogy honvédelmi okokból az ilyen esetekkor, mint a devecseri/kolontári, állami felügyelet alá lehet vonni a károkozó vállalatot?
Ugyanis - szerintem nagyon helyesen - született egy ilyen rendelet. A vezérigazgatónak meg van pofája kifogásolni a gyanúsítását. Szóval mi a véleményetek?
(forrás: [link]
TÖRVÉNYT hozott az ORSZÁGGYŰLÉS erről
amúgy: nagyon helyes
A döntés helyes.
A vezérigazgatón kívül mehetne dutyiba a műszaki igazgató és az ellenőrök is, akik nem találtak hibát.
első!
Én több helyen is rendeletet olvastam, törvényhez amúgy is több idő kéne és erről, hogy állami felügyelet alá veszik, a sajtóban legkorábban max. 2 napja lehetett olvasni, amikor még szombat-vasárnap volt, és mára vagy tegnap estére már kész is volt a jogszabály. Ennyi idő alatt törvényt.. ? Te tudod..
első vagyok, aki a törvényt írta
ilyen jellegű kérdésben csak törvénnyel lehet szabályozni
rendelettel nem
egy nap alatt történt meg jelen esetben tv.beterjesztése, megtárgyalása, elfogadása,aláírása,kihirdetése
példátlan, de van rá lehetőség
sürgősségi eljárással
itt a mai magyar közlöny
nézd meg
az a jogszabály mely lehetővé teszi az állami irányítás alá vételt az egy törvény
tegnap fogadták el
ennek alapján döntöttek korm.rendelettel a mal zrt. irányítása átvételéről
csak a törvény isndoklásában szerepel a katasztrófa, magában a törvényben tulajdonképpen nem.
amúgy semmi kifogásom az ellen, ha letartóztatják azokat, akik vélhetően felelősek a dologért (de akkor az összeset, akik az ellenőrzést végezték, azokat is, meg akik tervezték és jóváhagyták, azokat is)
de ez a törvény gyakorlatilag biankó felhatalmazás. amire éppen szükségük van, arra tudják ráhúzni. annyira nem bízom egyik pártban sem, hogy egy ekkora szabadság tetszen.
mi lesz a következő? télen leszakad pár vezeték és egyből ráülnek az áramszolgáltató cégekre is? azért azt se felejtsük el, hogy a fidesz végig arról beszélt, hogy felül kell vizsgálni a provatizációkat. ez most pont kapóra jött nekik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!