Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ha Hitler meghalt volna 1939...

Ha Hitler meghalt volna 1939 nyarán, akkor ma a németek az egyik legnagyobb történelmi személyiségüknek tartanák?

Figyelt kérdés

2013. márc. 5. 00:03
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
Köszönjük Emese
2013. márc. 23. 18:01
 22/44 A kérdező kommentje:

13:17

" "hogy elkerülje a háborút 1941-ben Németországgal."

- Hogy kitolja azt, addig, amíg fel nem készül. "

Vagyis 1941-ben a Szovjetunió nem szándékozott támadást intézni Németország ellen. Magad is elismered. Remek :)

"Ezért épült ki a Sztálin-vonal is, ..."

Erről meg annyit, hogy az 1939 előtti szovjet-lengyel határon lévő erődítéseket egyszerűen hagyták szétrohadni, az új német-szovjet határon kiépítendő új védelmi vonalakkal meg sehol sem tartottak 1941-ben. Ezt persze Sztálin is pontosan tudta, nem véletlenül törekedett az utolsó utáni pillanatig a béke fenntartására Hitlerrel.

2013. márc. 23. 18:13
 23/44 Pro Patria ***** válasza:
0%

"hogy elkerülje a háborút 1941-ben Németországgal.

- Hogy kitolja azt, addig, amíg fel nem készül.

-> Vagyis 1941-ben a Szovjetunió nem szándékozott támadást intézni Németország ellen. Magad is elismered. Remek :)"

- De, szándékozott már akkor is. De annak éve a következő nyáron valósulhatott volna meg, amikor kellően fel lettek volna rá készülve. Ennyire bonyolult, vagy szándékosan játszod meg magadat?

"Ezért épült ki a Sztálin-vonal is, ...

-> Erről meg annyit, hogy az 1939 előtti szovjet-lengyel határon lévő erődítéseket egyszerűen hagyták szétrohadni, az új német-szovjet határon kiépítendő új védelmi vonalakkal meg sehol sem tartottak 1941-ben."

- A Sztálin-vonal létezett mélyen a Szovjetunió határain belül, miben cáfoltad azt, amit mondtam? Azért nem erősítették meg a határ mentén a vonalakat, mert - mint mondtam - Sztálin háborúra készült, de _nem_ német támadásra. Ez érte őket váratlanul, nem a háború ténye, amit ők maguk kívántak elindítani.

Azt hiszem, itt végeztem. Ennél szájbarágósabban nem lehet elmagyarázni. Te nem nem érted, hanem nem _akarod_ érteni, direkt dugod homokba a fejedet. Így felesleges rágni a csontot.

2013. márc. 23. 18:52
 24/44 anonim ***** válasza:

Gyerekek hagyjátok már abba a hülyeséget.

Itt rágjátok magatokat a hülyeségen, mint ha történelmet végeztetek volna, pedig nem és én igen és elmondom nektek hogy nem jól látjátok a helyzetet.

Így süllyedt idáig a világ.

Idéznék:

"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."

2013. márc. 23. 21:13
 25/44 Pro Patria ***** válasza:
0%

Akkor mondd is, nosza. Akikre eddig hivatkoztam, mind elismert történészek. Romsics Ignác történészprofesszorral személyesen is volt lehetőségem beszélgetni, aki azt mondta, ha nem sikerülnének eredeti terveim, helyem lenne nála, mert magasabb az általános tudásom, mint az elsőéves tanítványainak, és szerinte kár lenne elpazarolnom magamat, mert több van bennem.

Na de ez most nem számít, messziről jött ember - te is, én is - azt mond, amit akar. Szóval?

2013. márc. 23. 21:56
 26/44 anonim ***** válasza:

Ki mit? Én?

Az aki dicsekszik annak a tudása már nem átlag feletti, hanem mélyen átlag alatti.

Sajnos én is így voltam magas IQ-val és tudással, de már sz@rok az egészre úgy ahogy van.

Nem még ilyeneken állok le vitázni mint ti, mert semmi értelme sincs a történelmen beszélni, ha csak nem tanulsz valamit belőle és használod fel most.

Lásd Hitlert, ő nem tanult a történelemből.(Követte Napóleont).

Pedig példaképem.

Na de mindegy.

Rágódjatok rajta és fényezzétek egymás tudását. Van is mit.

2013. márc. 23. 22:44
 27/44 Pro Patria ***** válasza:
0%

Álljunk csak meg, dicsekedni, pökhendi, arrogáns hangnemben írni te kezdtél, én csak eligazítottalak, a miheztartás végett.

Írni most sem tudsz semmit, csak sejtelmesen fogalmazol, hátha úgy meggyőzőbb.

Aki kétszavanként és-t ír, (olvasásban is csúnya, szemetszúró, és nem is túl nagy választékosságra utal a szóhasználat terén), valamint Hitlert tartja példaképének, az nem az a kimondott értelmiségi típus.

2013. márc. 23. 23:22
 28/44 anonim ***** válasza:

Hát számolni meg kellene tanulni.

Miért ne lehetne amúgy példakép?

Sok mostanában a hülye és a zs..., aki miatt az ország és a világ elég mélyen van valljuk be.

Az a baj, hogy te is csak beképzeled azt, hogy értesz valamihez, mert kaptál egy dicséretet és már rögtön el is vagy telve magadtól.

Éppen ez a baj a mai emberekkel.

Ha van is egy normális, akkor az már idegbajos lett a többi hülyétől, akik beképzelt módon teszik itt a mindenhez értőt.

Se baj, majd valaki megelégeli ezt és tesz egy radikális megoldást és végre a világ megszabadul a sok okos embertől.

Remélem észrevettétek az iróniát.

És ha már az és-nél tartunk:

És még épp te akarsz kioktatni engem.

2013. márc. 23. 23:28
 29/44 Pro Patria ***** válasza:
0%
Sorolhatnék én most vélt, vagy valós érdemeket, más történészekkel való beszélgetéseimet, tanulmányi eredményeimet, de felesleges lenne, és nem is az én stílusom. Még mindig nem cáfoltál semmit abból, amit mondtam. A megnyilvánulásaid, a szóhasználatod nem egy értelmiségre utal, és eddig semmit nem csillantottál meg a hangoztatott tudásodból.
2013. márc. 24. 07:30
 30/44 anonim ***** válasza:

Valójában nem mondtam semmit, csupán fáj neked az igazság.

Tudod teljesen mindegy kivel beszéltél, mert a mai értelem mindenhol megtalálható mára.

Minden emberben ott van, de mindig mindenkinél máskor nyilvánulnak meg ezek az emberi tulajdonságok(önzőzés, beképzeltség, okoskodás).

Felőlem azt csinálsz amit akarsz, nekem van más dolgom is mint egy értelmiséggel foglalkoznom, de ebben az a legrosszabb, hogy nem veszi észre magát és amikor azt hiszi, hogy egy egy mondattal kihúzza magát ebből, akkor valójában méginkább ott van. Csak bizonyítja amit tudok.

Ez a kedvenc mondásom:

"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."

Bertrand Russell

Na ha olyan okos vagy, akkor vele találkozzál.

Mondjuk ez elég nehéz és lehetetlen, de biztos megtudod oldani emberfeletti intellektusoddal.

2013. márc. 24. 09:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!