Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért mondják, hogy a németek...

Miért mondják, hogy a németek kezdték a második világháborút?

Figyelt kérdés

Hitler csak Lengyelországot támadta meg, Anglia és Franciaország volt az, aki hadat üzent 1939. szeptember 3-án Németországnak. A német-lengyel lokális háborúból csak ezáltal lett világháború. nem vagyok sem náci sem Hitler szimpatizáns, de ezek tények. Hitler 1939-ben nem akart háborúzni az angolokkal és a franciákkal.

És Csehország megszállása miért nem érdekelte pár hónappal korábban Londont és Párizst ugyanúgy, ahogyan a lengyel háború?

2012. aug. 20. 19:05
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
77%

Mert a második világháborút kirobbantó háborút ők kezdeményezték.

Az elsőből tudhatták, hogy hasonló következményekre számíthatnak.

Amúgy nem okolhatók érte, mert jogos lett volna, hogy visszakapják a területeiket.

2012. aug. 20. 19:11
 2/21 anonim ***** válasza:
93%
Érdekelte Csehország megszállása is őket,arra válaszul adtak segítségnyújtási szerződést Lengyelországnak hogy elrémítsék Hitlert annak megtámadásától.
2012. aug. 20. 19:12
 3/21 anonim ***** válasza:
9%
Nem értem a kérdést, Németország vs. Anglia és Fro. még mindig lokális.
2012. aug. 20. 19:14
 4/21 anonim ***** válasza:
25%
Igazad van 19:12-es, de ez a garancia meg valóban hülye lépésnek bizonyult: csak arra volt jó, hogy a lengyelek teljesen kompromisszum képtelenek lettek tőle mindenféle Hitlerrel való megegyezés iránt, miközben első perctől egyértelmű volt, hogy háború esetén sem az angolok, sem a franciák nem fognak tudni katonailag segíteni a lengyeleknek.
2012. aug. 20. 19:16
 5/21 anonim ***** válasza:
81%
Azért mondják, mert Németország támadta meg Lengyelországot, egy németek által rendezett provokáció ürügyén, és ezzel kezdődött a második világháború. Franciaország és Anglia szerződésben kötelezte magát még a háború előtt arra, hogy Lengyelországot segíti egy esetleges német támadásnál. Szerinted az lett volna a tisztességes, ha a nyugati hatalmak hagyják, hogy Hitler bekebelezze Lengyelországot? Szerinted teljesen rendjén van, ha egy országot csak úgy, területszerzési igénnyel megtámadnak? Hasonló helyzetben, ha minket támadnának meg, például az ukránok, hogyan vélekednél a nyugati országokról, ha azok nem segítenének nekünk?
2012. aug. 20. 19:21
 6/21 A kérdező kommentje:

"Szerinted az lett volna a tisztességes, ha a nyugati hatalmak hagyják, hogy Hitler bekebelezze Lengyelországot? "

De az miért volt akkor rendjén, hogy Csehország bekebelezését meg hagyták?

Én is szeretem a lengyeleket, de Lengyelország megért végül egy 50 millió halottal járó világháborút?

2012. aug. 20. 19:28
 7/21 A kérdező kommentje:
Magyarország sem ért meg egy világháborút 1956-ban a Nyugatnak, egyetértek, sajnos magyarként is ezt kell mondanom.
2012. aug. 20. 19:30
 8/21 anonim ***** válasza:
100%
Hagyták Lengyelországot bekebelezni, világháború legnagyobb ember veszteségét arányaiban a lengyelek szenvedték el... elsőnek német-szovjet megszállás volt, majd csak német utána meg szovjet felszabadítás ...
2012. aug. 20. 19:32
 9/21 rémuralom ***** válasza:
52%

A fenti válaszok mind igazak, de nincs bennük a lényeg.

Nevezetesen, hogy azért mondják így, mert a történelmet a győztesek írják. Ha a németek nyerték volna a háborút, biztos vagyok benne, hogy a történelemkönyvek szerint a háború úgy kezdődött volna, hogy a németek megtámadták a lengyeleket, aztán erre válaszul a britek és a franciák világháborút deklaráltak.

2012. aug. 20. 19:35
 10/21 anonim ***** válasza:
88%
Egyértelmű, ki kezdte, hol dördült el az első puskalövés. Tudom, hogy itt sokan németpártiak, de ezek után semmi értelme a "győztesek írják a történelmet" alapon magyarázni a németek bizonyítványát.
2012. aug. 20. 19:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!