Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Nagyjából hány olyan ember...

Nagyjából hány olyan ember lehet Magyarországon, akinek a bevétele meghaladja az évi 1 milliárd forintot?

Figyelt kérdés

2013. febr. 27. 23:24
1 2 3 4 5
 21/48 A kérdező kommentje:
A fiatalság független a témától, nem számít a kor, ha az embernek jó ötlete van, vagy épp tehetsége valamiben. Egyébként nem csak akkor zár be valami, ha nem nyereséges. Lehet stratégiai szerepe is. Meg sok más oka is.
2013. márc. 1. 00:38
 22/48 A kérdező kommentje:
A világ alapvető problémája az, hogy nem tud kellőképpen összefogni egy cél érdekében, mert általában az önmagunk célja lebeg a szemünk előtt, mert hát kit is érdekelne más gondja, ha egy kevés pénz csúszik a zsebünkbe.. könnyedén megfeledkeznek az emberek másokról, ha a maguk sorsa jobbra fordul egy pillanatra..
2013. márc. 1. 00:40
 23/48 Flector 67 ***** válasza:
56%

Kérdező!

Akkor adj pénzt az embereknek. Kereseted mondjuk felét.

Továbbra is fenn tartom: ha valami bezárt és nem működik, annak oka van.

2013. márc. 1. 08:10
 24/48 anonim ***** válasza:

Kérdezö!

Öszinte leszek. Nem adnék támogatást gyárak újra indítására. Miért? Azért, mert rengeteg gyár egyszerüen felesleges volt! Nincs most ihletem ezt kifejteni. A családomnak majdnem félmilliárdos vagyona van és a munkásaink becsületesen megvannak fizetve. Azt a pénzt kapják, amit ök kérnek, prémiumokkal együtt.

2013. márc. 1. 21:18
 25/48 A kérdező kommentje:

Flector, ha tehetném, akkor adnék másoknak és törekednék arra, hogy mások is jobban éljenek! Oka mindennek van, a mocsári zöld csigának a különleges képessége sem egyszerű mivoltából származik. Nem utolsó sorban a Mexikói axolotl is okkal olyan, amilyen! De itt nem arról van szó, hogy amit bezártak vagy csődbe ment, az teljesen hasztalan és felesleges volt. Nem.

24/24-es válaszoló!

Örömmel olvasom, hogy becsületes a fizetésük és hogy nagyszerű vagyon van a tulajdonotokban. Egyértelműen magunk hozzuk a döntésünket és megérteném, ha a programot nem támogatnád, mert amit birtokolsz és teszel másokért, az megnyugtat és tisztelendő. Viszont, ha jól emlékszem ki sem fejtettem a lényegét, nem vázoltam fel semmit és nem is beszéltem róla egy mondatot sem konkrétan, talán ha befejeztem és elküldöm neked, a prezentációt végig nézed, talán akkor másképp vélekedsz erről.

Én úgy gondolom, hogy butaság a parlamentre várni és még nagyobb hiba ölbetett kézzel várni a csodára és a felvirágozásra. Úgy gondolom, hogy ha összefognánk, akkor tenni is tudnánk a szebb életért. Megtudna nekem bárki is nevezni egy profi sportolót, aki a semmit tevéssel ért el nagyszerű eredményt? Vagy egy sikeres üzlet embert, aki az otthon üléssel futott volna be?

2013. márc. 1. 23:20
 26/48 Flector 67 ***** válasza:
Kedves Kérdező! Akkor miért nem adsz? Mindenki adhat, még ha kicsit is. Mellesleg volt egy vállalkozásunk, ami 10-15 éve épült le. Kb. 1000 ember dolgozott benne, menti is szépen, de aztán jött a nyugat a jóval olcsóbb termékeivel és tönkretette. Ezután már csak azt az üzletágat lehetett megtartani, ami nyereséges volt. Ezt nem lehet újraindítani. Persze, ha te állod a veszteségeket, holnap kezdhetjük is.
2013. márc. 2. 08:57
 27/48 Flector 67 ***** válasza:
#1. Honnan tudod, mekkora profitja volt? Megnézted a mérlegeket?
2013. márc. 2. 09:11
 28/48 anonim válasza:
90%

Az ökonómia (akár mikro- akér makroszinten) sokkal bonyolultabban működik ennél. Két hozzáfűznivalóm van:

1: valaki itt már felvetette: a bevétel nem egyenlő a nyereséggel, azaz nem a bevétel összegével "hízik a bankszámlája" a tualjdonosnak. Elgondolkodtató, hogy ha a legalapvetőbb fogalom sem teljesen tiszta, akkor mennyire gazdaságilag megalapozott az elgondolásod.

2: azt írod, hogy akár stratégiai okból is bezárhatott egy üzem. Stratégiai ok alatt pontosan mit érthetek? Aki üzemeltet és nyereséges, az nem fog bezárni csak akkor ha máshonnan nagyobb nyeresége származik vagy más, hasonló profilú üzem ellehetetleníti a működését. Egy ilyen mikroökönómiai környezetben senki nem vállalná be a gyár működtetését.

Ne érts félre, tiszetelndő és becsülendő, hogy ezen gondolkodsz, de vetítsd le kicsire és gondolkodj el: ha valaki neked azt mondaná, hogy kezdd el működtetni a sarki kisboltot, amit 3 éve bezárt a Manci néni, mert egy sarokkal odébb megnyílt a Tesco, és nem jöttek a vásárlók, akkor te belevágnál?

2013. márc. 3. 14:43
 29/48 A kérdező kommentje:
Tipikusan a magyarokra jellemző, ami a válaszolók nagyrészét illeti. Kritizáló, kérdést megkerülő válaszok és nem utolsó sorban a negatív hozzáállás. Az a legnagyobb baj, hogyha valakinek támad egy ötlete, függetlenül attól, hogy az hasznos vagy épp hülyeség, akkor az csak őrült és lehetetlen dolog lehet és ezért (az információk hiányában is) le kell szólni és megpróbálni elvenni a kedvét, már csak azért is, hogy otthon ülve okosnak és büszkének érezze magát az ember, hogy "igen, én megmutattam a világnak és f*sza csávó vagyok". A segítséget sokan meghálálják és mégtöbben viszonozzák, higyjétek el!
2013. márc. 3. 19:30
 30/48 Flector 67 ***** válasza:

Akkor kérlek írd le az ötleted kérdező. Mert az eddigiekből én nem látom tisztán, hogy Te mit is szeretnél.

Mellesleg leírtuk a véleményünket. Ez nem pesszimizmus, hanem a valóság.

2013. márc. 3. 19:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!