Vajon a mentösök mért nem mehetnek ell korkedvezményes nyugdijba? Uggy gondolom nekik is sokkat köszônhetünk és szerintem sokkal sreszesebb munka. Sokan csak az irodàba ücsörögnek. Pl:katonaságnál rendörségnél stb
Már nekik sincs.
Egyébként volt a mentősöknek is, 5 évenként kaptak 1 évet, ha jól tudom.
Egyébként nem a stressz miatt járt a korkedvezmény, ezt csak a hülyék szajkózzák.
A korkedvezmény egy elvi álláspont következménye. Vannak, akik úgy gondolják, egyetlen szempont van, a kor. Ott nincs korkedvezmény. Van, ahol a stresszt tekintik olyannak, ami jobban elhasználja az embereket, van ahol a rossz körülményeket, van ahol a különösen nehéz, vagy veszélyes fizikai munkát. Az pedig további szempont, minek alapján tekintenek egy ágazatot ezekbe a kategóriákba tartozónak. Például rossz körülménynek tekintették a bányát (bányászkedvezmény), veszélyesnek a magasba mászást égő házakban (tűzoltókedvezmény). Ez a döntéshozók mérlegelésének függvénye.
Ezt befolyásolja még a gazdasági helyzet, röviden, ha nincs pénz, visszavonják a kedvezményeket, ha van, szélesítik.
Tovább bonyolítja a helyzetet, ha hozzá nem értők, vagy szélsőségesen elfogultak döntenek.
Nálunk mindből van bőven (kivéve, hogy van pénz), ezért olyan kusza és ellentmondásos a helyzet.
Rendvédelmi szerveknél a jogaik korlátozása miatt járt a kedvezmény.
Ha nekik azt mondták, h két hétig árvíznél kell tevékenykedni, akkor két hétig ott kellett lennie, másképp parancsmegtagadás.
Nálad ez nicns meg.
És mielőtt elkezdődne a szokásos, h ezt vállalták:
igen ezt vállalták, úgy hogy elmehetnek majd 25 év után nyugdíjba.
Másképp ki az a hülye, aki 60 évesen még árvíznél akar homokzsákot pakolni úgy, h persze ha nem megy akkor börtön....
ês akki az irodåba dolgozik 25 évig?
Ja ês bocsi én men sajnàlom a tüzoltoktol stbde tehetnének kivételeket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!