Lesz még Nagy-Magyarország valaha?
Kicsit át kéne gondolni ezt a visszacsatolást...
Tény, hogy nagyon sok magyar származású ember él pl. Erdélyben, de ha visszacsatolnák az egész részt, amit anno elvettek, akkor iszonyatos mennyiségű román nemzetiségű embert is kapnánk vele. Sőt, többségben őket kapnánk, ugyanis sok magyar van ott, de még több román.
Kell ez nekünk? Mi magyarok sem férünk el egymás mellett... Nem férünk el a betelepülő külföldivel, de még a cigány származásúakkal sem... Kellene ide még egy nagy kissebbség?
És akkor még csak Erdélyről beszéltünk.
Nem túl felhős a viszonyunk így sem a szlovákokkal. Ha még érőszakkal ide is költöztetnénk belőlük pár milliót, az biztos javítana a kapcsolaton?
Tényleg ennyire szüksége van Magyarországnak még egy háborúra?
A visszacsatolás nagyon jó lett volna, mondjuk Trianon után pár évvel. De ennyi idő elteltével nem lehet értelmes módon megoldani. Nem lenne az már jó senkinek, higgyétek el... Ennyi idő elteltével is dúl a vita, ismét eltelhetne pár száz év, mire megnyugognánk...
Én már réhg nem Erdéályért szurkolok, épp elég neház lesz megtartani ezt a maradék 93.000 km2-t!!
Ha kicsit körbenéztek...
Iparunk nincs, van helyette külföldi multicég.
Mezőgazdaság még van valamennyi, DE!!
A támogatásokat "átcsoportosítják"(szó szerint saját zsebbe, és már nem is titkolják), amit megtermelünk, viszik külföldre, vagy a csúcsminőséget is takarmányáron veszik át (komoly, már akkor összeöntik, ott a gazda szeme előtt, amikor leadja a terményét!!Hát csoda, h harmadát fizetik annak, amit érne?!) a lényeg, h szerencsétlen paraszt hagyja már abba végre a termelést... A földjét eladja, ráadásul olcsóün, mert nincs a paraszt, aki meg bírja fizetni, épp elég a sajátja is... megveszik hát a külföldiek, akiknek ez remek befektetés... Hollandok, németek...
A MAGYARORSZÁGI TERMŐFÖLDEK LEGALÁBB 20%-a KÜLFÖLDI KÉZBEN VAN!!
Nem politikai értelemben adnak el/adjuk el magunkat, ők csak a lehetőséget biztosítják(de azt bezzeg lelkiismeretesen!!) Fizikailag megszüntetnek, szó szerint kivásárolják alólunk a földet!!!
Mit törődöm én Erdéllyel?! Majd ha a saját hazám alapterülete magyar kézben lesz, akkor esetleg elgondolkodom rajta, h mi kéne még mellé..
(Mellesleg, gyönyörű Erdély, IMÁDOOOM!!!)
Szerintem nem! Főleg hogy EU tagok vagyunk, és ahhoz EU-s országok ellen kéne fordulnunk.
És nagyon de nagyon sok bonyodalom lenne itt társadalom-politika téren.
Én lennék a legboldogabb, ha újra 1000-es határok lennének, de:
Én gyerek vagyok.És gyerek szemmel azt látom, hogy a mai elplázásodott,elglobalizálódott eldivattinisedett világban hány olyan ember lenne aki támogatná?
A 20-30 éveseket jobban érdekelné hogy melyik plázában mi lenne akciós, és Jew York (---Dirket Jew) ban mi a trendi...
Én Vácon lakok,és Vác 18 alatti lakossága vagy skater (most ez a menő) vagy pedig kormos...(alig van kivétel.alig! )
Sajnos Bp-n is ezt látom, de remélem vidéken még nem ilyen rossz a helyzet.Marad a Ferencváros, de ki tudja , meddig tart még ki.
Másrészt trianon elött volt jól működő iparunk, jó (inkább
közepes) hadseregünk,de most mi van?
3-4 téglagyár, 1-2 üveggyár és 1 gépüzem.+ még 1-2 külföldi multi.A hadsereget inkább ki hagyom.
A magyar mezőgazdaságról nem is beszélek.Néhány ügyes vállalkozó talpon tudott maradni,de az ritka mint a magyar multi:D
Talán kárpátalján látok még esélyt,de máshol már nem.
Bocsánat ha hülyeséget írtam,és ha rossz helyesírást használtam.
Vesszen Trianon!
Az előző vgayok.
120 multit akartam írni,
nem 1-2-őt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!