Az ijen dolgokat a magyar média miért nem adja le?
https://www.youtube.com/watch?NR=1&v=3Rylq2fB9S8&feature=fvwp
ha olyanokat le adnak hogy szecsődi karesz nővé operáltatta magát akk ezt is le lehetne adni nem? ha nem is azért hogy húúúúúúú magyar rovás írás akk csak azért mert Bosznia itt va a szomszédban és sokáig volt magyar fennhatóság miatt
valóban nem írtál papiruszt, de attól még a téves kérdés felvetés ellenére is tárgyszerű megfogalmazásokat tartalmaz a válaszom ..
Én arra prbálom felhívni a figyelmedet, hogy a ró mint ige, is a magyar nyelvben egyértelmű írást jelrendszert jelöl és alapesetben az olvasó nem papíron fogja keresni a rovásokat... mi értelme lenne egy külön szót alkotni az írásra, ha azt csak a magyarkodók szokták használni ... feltételezem te magad is használod megérted magának a szó jelentését ...
ha oylan ritka volt, hogy csak egy réteg használta ezt a jelrendszert, akkor hogy magyarázod azt, hogy nem karcolásnak vagy faragásnak nevezték ezeket a különös karaktereket .. hanem adtak neki külön szót, hogy ró...
" ha oylan ritka volt, hogy csak egy réteg használta ezt a jelrendszert, akkor hogy magyarázod azt, hogy nem karcolásnak vagy faragásnak nevezték ezeket a különös karaktereket .. hanem adtak neki külön szót, hogy ró..."
Nem az írásnak adtak külön szót, hogy "ró", hanem a "ró" a vés, karcol szó szinonimája. Ugyan olyan szinonimák, mint a disznó még a sertés.
nem igazán... én is ezt fejtettem ki előző kommentemben, ugyanis nem fogsz egy karcolt képet rovásnak nevezni ....
Egy karcolásnak vésésről azt feltételezed, hogy nincs jelentés tartalma ... A rovás-ról viszont tudod, hogy szándákos üzenettel bír ... még az is megsejti a jelentését, aki sose látott rovásírást, de ismeri a szót és használta már ...
Egy papíron egy képet se fogsz írni, azt rajzolják ...
Szóval ide jutottunk, hogy most már valójában a rovásírás sem magyar. Szégyen. Nem tudom, most sírjak, vagy nevessek? Ezt tette kérem szépen a 40 év kommunizmus, és a mai neoliberalizmus, bárki bármit mond.
Áh... erre már nincs mit mondani.
Nem a kommunizmus az oka, hanem kiderítették az igazságot. Korábban csak magyar rovásleleteket ismertek, azóta találtak újakat, más nepeknél.
A ró szó pedig nem csaj olyan karcolásokra vonatkozik, aminek jelentése van. Lásd: berovátkolt, például egy eszkoz valamilyen része lehet berovátkolt diszites, vagy jobb tapadas miatt.
Akkor hiszem el ezeket a boszniai piramisokat és a bennük lévő állítólagos magyar rovásokat, ha majd egy komolyan vehető magyar tudós, régész nyilatkozik az ügyben.
-------
60%-os, komolyan: te olvasol mást is a nyesten kívül? Már egy korábbi vitánkban is ezzel próbáltad alátámasztani minden agymenésedet, hiába t
Hopp, előbb küldtem el. Tehát:
*hiába igazoltam sort sor után elemezve, hogy miért hülyeség. Elég szűk skálán mozog olvasmányaid köre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!