Mi alapján mentek a zsidók Izraelbe?
Nem értem pontosan ezt az egész konfliktust.
Én úgy tudom, h valamikor régen ott voltak a zsidók, eljöttek onnan, de később visszatértek, amikor már az araboké volt.
Emiatt elkezdtek háborúzni.
Szal most ez olyan, hogy a Jobbik lemenne Erdélybe háborúzni, mert hogy egyszer a miénk volt?
Vagy mi alapján?
"a zsidók, eljöttek onnan"
Miert jottek volna el onnan? Ezen az alapon a magyarok is "eljottek" Magyarorszagrol, el Amerikaba, Ausztraliaba, Nemetorszagba,....
Azert meg itthon is, meg otthon is (Judeaban) maradtak nehany millioan.
"amikor már az araboké volt."
Mitol lett volna az araboke? Az a terulet az utobbi 500 evben tartozott a Torok Birodalomhoz, volt Angol mandatum-terulet, aztan Izrael - de arab allam aztan nem volt!
Talán azért mentek el mert megkezdődött a diaspora? A második világháború után rangeteg zsidó vándorolt vissza Izraelbe és az USA-ba. De miért nem akkor voltak ilyen harciasak amikor még az ókorban voltak megszállva? Már a kezdet kezdetén nem volt köztelező behódolni mindenkinek...
(Lehet leértékelni)
Nekik kijár a szentföld, ha pedig egy magyar szeretné visszakapni a régi területeket, az már antiszemita. :D
Vicces, de így van.
Utolsónál a pont.
Nagy-Britannia amúgy 1948-ban nagyban hozzásegítette a zsidókat Palesztina elfoglalásában.
Különbség a kettő között, amit valahogy mindenki kihagy:
A zsidóknak Izrael maga az őshazájuk. Ha az nem lehet az övék, nincs hova menniük. Ha az megszűnne, ismét ország nélküli nép lennének. Szeretnétek, hogy 6 millió zsidó szétszéledjen a világon mindenfelé? Persze, aztán meg majd jönnének a "ZSIDÓK TAKARODJATOK" feliratos plakátok, mert hogy milyen jogon vándorolnak ők be más országokba...
Ezzel szemben a trianoni szerződéssel elvesztett területek Magyarországnak egy (megjegyzem főleg kisebbségek által populált)részét képezték. Nem az egészet.
Ha egész Magyarországok felosztották volna, akkor én is háborognék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!