Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ha választhatnál, melyik...

Ha választhatnál, melyik Trianonban elcsatolt területünket kérnéd vissza és miért?

Figyelt kérdés
2012. szept. 16. 19:22
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:

"Ismét kérdezem: képes valaki elfogadó hangnemben válaszolni, he nem érti , pontosítást kérni?

"

Magyarok vagyunk nem kultúremberek.

2012. szept. 30. 06:53
 42/45 anonim ***** válasza:
Szívem csücske Erdély.Észak-borsodi kicsi faluban születtem,és apám mindig emlegette,amikor Észak-Erdély visszafoglalásakor puliszkát "vocsoráltak" bivalytejjel egy ottani,a miénkhez hasonló kis,magyar faluban.Csak hát...Erdély Románia szíve.Ha rajtam múlna,megvennném.RIP apa.
2012. okt. 10. 00:34
 43/45 anonim ***** válasza:

Mindenképpen a horvát területeket kérném vissza, hogy legyen tengerpartunk. Sokat lendítene a turizmuson, az országon, mindenen.

Erdély viszont nagyon nem kellene, televan cigánnyal és olyan magyarokkal, akik beszélni se tudnak magyarul rendesen (tisztelet a kivételnek).

2012. nov. 7. 17:11
 44/45 anonim ***** válasza:

,,Erdély viszont nagyon nem kellene, televan cigánnyal és olyan magyarokkal, akik beszélni se tudnak magyarul rendesen"

Gratulálok, ezek szerint te sem tudsz. ,,Tele van" - ezt külön írjuk, és beszélni seM tudnak. Na mindegy. Ja amúgy ha ennyire tisztában vagy a magyar nyelvvel, hallottál már a tájszólásról? Esetleg a dunántúli, alföldi, stb. rokonaidat is lecsatolnád ilyen alapon?

Nem beszélve arról, hogy nyelvek közti összehasonlításban a magyar nyelvjárásai közt jóval kisebb különbségek vannak, mint pl. a német, olasz vagy orosz nyelvjárások között...

2012. nov. 10. 19:00
 45/45 anonim ***** válasza:
Én sokfelé jártam már Magyarországon, de sehol sem ütött el annyira a nyelv a reálistól, mint az erdélyi magyarok között. Ott is van kivétel. Nem is értem, hogyha vannak, akik normálisan tudnak ott is beszélni, miért is van olyan, aki nem tud?
2012. nov. 10. 20:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!