Ha választhatnál, melyik Trianonban elcsatolt területünket kérnéd vissza és miért?
"Ami magyar volt, maradjon magyar.
"
Ja, jó magyar hely az, ahol van 30% magyar.
Amúgy egyiket sem, mert akkor végleg hivatalos lenne, hogy őket is a kétmillió dolgozó magyarnak kellene eltartania. Így is kezdenek ránk telepedni.
Halkan megsúgom, hogy nem lesz visszacsatolás. Ha arra hivatkozunk, hogy Trianon igazságtalan volt, most ez is ugyanannyira igazságtalan lenne. Ezzel a lépéssel Magyarország maradék presztízsét is elvesztené. De ha minden hazafi azt akarja, hogy járassuk le az országot, akkor azt hiszem, hogy nagyon nagy ganéjban vagyunk.
Svájc se kapta meg Lotaringiát, mégis elvannak, mint a befőtt.
ma 05:17
Amikor elcsatolták ezeket a területeket, a nagy részükön jóval 50% fölött volt a magyarság aránya. Valamint sok helyen eléri még ma is a 70%-ot.
11-es: Mielőtt okoskodnál 30%-okról, megnézhetnél pár hivatalos adatot is, több erdélyi magyar város lakosságának 90% fölötti a magyar része. Azt pedig nem tudom, honnan vetted, hogy kezdenek ránk telepedni, nekem egyik székely haverom sem akar ide jönni, max turistaként. Eltartani meg végképp nem kéne őket, tudod, velünk ellentétben ők 16-18 évesen már magukat tartják el, de legalábbis igen sokat dolgoznak.
12: Hát ez elég csavaros egy gondolatmenet volt, írtad, hogy semmilyen ideológiának nem akarsz behódolni. Akkor a dákoromán és nagymorva elmélet (román/szlovák ,,mivoltunkittelőbb"), ami mögé ilyen szépen felsorakozol, az mi? :) Mellesleg az, hogy a határon túli magyarokat szívatják, nem elméleti kérdés, hanem nagyon is gyakorlati. Meg az is, hogy az ottani nem magyar lakosság is jól járna.
13: Te meg egy anyagias p.cs vagy, már bocs. De még az is rosszul, mert pont az Őrvidék az, amire a legkevésbé vagyunk rászorulva és (ebben mondjuk egyetértek) ők sem járnának túl jól egy visszacsatolással.
Én egy Felvidék-mai Magyarország-Horvátország uniót szorgalmaznék leginkább, a horvátokkal majdnem ezer évig jól megvoltunk egymás mellett, a max. 3,5 millió szlovákot meg bőven kordában lehetne tartani 11,5 millió magyarnak. Egyébként is az elmúlt 19 év alatt gyönyörűen bemutatták, hogy még nem eléggé érettek egy saját állam birtoklásához.
Mielőtt a lényegre térnék, a meteorológusoktól eltanult marhaságról: melyik itt az őrvidék? Ha a szó eredeti jelentésére gondolsz, akkor körben a Kárpátok mentén ugye, mert az őrvidék ott volt. Ha az Őrségre gondolsz, kérlek ne kereszteld át, meg aztán azt nem kéne sehova csatolni, itt van az.
... kérnéd vissza!!!! Csupa olyan van itt, aki valami jóságos ki tudja micsodára vár? Itt mindenki "visszakérni" akar, olyan természetesen, mintha önálló cselekvés nem léteznék, csak "kérés" a jóságostól.
Ennek az országnak a legfőbb baja - most egyre inkább - hogy nem ismeri a gondolkodást, az önálló felelős cselekvést. Ha ismerné, nem kérne vissza olyant, amely - bár egy felelőtlen és gőgös beképzelt nagyhatalmi döntés volt, és kizárólag saját érdekeit vette figyelembe - ma nemcsak nem aktuális, de akkor is elvesztésének, a környezet azóta tartó gyűlölködésének egyik oka a magyar kormányok nemzetiségi politikája.
Ausztriából mit akarsz visszakapni, azt a kb. 74 ezer embert, akinek zöme azóta nem beszél magyarul?
Szlovákiában még a Felvidék egy része szomszédos az országgal, de nagyra tartott történelmi városainknak legfeljebb a vezetése volt magyar, vagy az se.
Ukrajnáról ugyanezt mondhatód, de ha elzavarod a sok odatelepült ukránt, vagy nem csatolhatsz, vagy hasonló helyzetbe kerülsz.
Romániától mit akarsz? Erdély soha nem volt Magyarország része, tudhatnád a 12 pontból. A történelmi székelység tőlünk 5-600 km-re, közte mindig is románok. Van néhány szomszédos falu, de számolj utána Aradnak, Váradnak.
Szerbekről horvátokról ugyanaz mondható, mint Szlovákiáról és Romániáról csak sokkal kisebb mértékben.
Érdekes, hogy senkinek nem jut eszébe a nyilvánvaló megoldás (nem az autonómiára gondolok, a kimaradóknak az még rosszabb). Vizsgálni az adott ország gazdaságpolitikájának, szociálpolitikájának nemzetiségek szerinti megvalósulását, az anomáliákat korrektül és mértéktartóan de annál határozottabban számon kérni minden kormánytól és minden szervezettől, amelynek közösen tagjai vagyunk. Megkérdezni, csak szavakban létezik náluk a demokrácia, jogegyenlőség, azonos elbírálás, stb. vagy esetleg tettekben is. Települési önállóságról érvelni, természetesen az adott ország - normális - törvényeivel összhangban, de a településeket - egyiket se - nem kijátszva.
Persze kezdjük magunknál, hogy legyen hivatkozási alapunk!
Nehéz kérdés. Az biztos, hogy sok itt irogatónak fogalma sincs arról az államalakulatról, amely a sok kocsi hátulján díszeleg, és összvissz 55 évig nézett így ki a Magyar Királyság. Először is Horvátországot el kellene felejteni. Eszük ágában sincs velünk egy kalap alatt élni, és bár a magyar korona alá tartozott az országuk egy része, viszonylag önállóan kormányozták magukat mindig is. Ráadásul ha a történelmi Magyarországhoz tartoznának, azzal csak megosztanák nemzettestüket, mivel Dalmácia nem tartozott hozzánk.
Szlovéniának én nem adtam volna oda Lendvát és környékét, ami full magyar volt, de cserébe én odaadtam volna nekik a Vend-vidéket, mivel a vendek valójában szlovének.
A Felvidékből a I. Bécsi Döntés által visszacsatolt magyarok lakta sávval beérném. Duray Miklós is azt mondta, hogy az egy igazságos határvonal volt. Ő már csak tudja.
Erdély kérdése a legnehezebb, mert az évszázadok alatt mi is hozzájárultunk ahhoz, hogy Erdély elrománosodjon. Viszont Erdély annyira a magyar történelem része, hogy én visszavenném, ha lehet.
A Vajdaság főleg a törökök miatt lett szerbesedett el - ide menekültek -, de ennek is már többszáz éve. Az egészet nem venném vissza, de Szabadkát és környékét igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!