Ha választhatnál, melyik Trianonban elcsatolt területünket kérnéd vissza és miért?
Előzőnél a pont. Nekem Miskolcon lakóként is kinyílik a bicska a zsebemben, amikor egyes majmok azzal érvelnek, hogy nekünk kellene a határon túliakat eltartani. Mintha most is a szlovákok, ukránok, románok tartanák el őket, mint mi a cigányokat...
Meg lehet nézni, hogy melyek Románia, Szerbia legfejlettebb részei. Csak nem pont azok, amik magyar területek voltak és ma is magyar lakosságúak??...
Egyébként Erdély Magyarország támasza.
Amikor 3 részre szakadt Magyarország, akkor is a székelyek tartották bennünk a hitet.
(Nem olvastam végig a kommenteket, bocs ha már valaki írta.)
Úgy tudom 2020-ra lejár a trianoni szerződés. Szóval nem kell válogatni. Mindnek a miénknek kéne lennie.
"MI rátok kapaszkodunk, hogy a rohadt tetves életbe gondoljátok ezt? Most őszintén? Mi kértünk is valaha valamit? "
Csak pénzt, állampolgárságot, támogatást, stb.
"(mert jaaaajj ne higyjétek, hogy az el lett felejtve)"
Szerinted érdekel valakit, hogy mit gondoltok?
,,Csak pénzt, állampolgárságot, támogatást, stb."
Pénzt? Mikor? Sosem hallottam, hogy határon túliak pénzt kértek volna, ha viszont páran így is adnak nekik, az az ő dolguk. Neked nincs belőle károd.
Állampolgárságot? Amikor megalakult Szerbia, az összes szerb, bárhol is éljen, automatikusan megkapta a szerb állampolgárságot. Ugyanígy nem kérdés az ír állampolgárság Észak-Írországban, a német és a francia a német-francia határ mentén, stb. Érdekes módon egy német fejében meg sem fordul, hogy egy elzászi honfitársa élősködni akar rajta, vagy hogy a franciákkal tartatja el magát...
Támogatást? Ez a normális, ha egy nemzet törődik a határain túli társaival is. Ha Debrecent holnap lecsatolnák, és az itteniek támogatnák őket, ugyanígy fujjognál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!