Ha választhatnál, melyik Trianonban elcsatolt területünket kérnéd vissza és miért?
" Ez a normális, ha egy nemzet törődik a határain túli társaival is."
Azért én megkérdeznék valamit. Ti mit tettetek bele abba a bizonyos közösbe? Mert kivenni azt nagyon tudtok.
" hanem mert agyukat mosták"
Érdekes, hogy az öszödi beszéd utáni főleg jobbikos agymosás után az egyszerűbb gondolkodásúak, hogy rátaláltak az ős nacionalizmusukra. Mert ők az agymosottak, nem mi akiknek folyton a pénztárcájában turkálnak a sámánhívőktől elkezdve lassan már mindenki...
,,Azért én megkérdeznék valamit. Ti mit tettetek bele abba a bizonyos közösbe? Mert kivenni azt nagyon tudtok."
Mondjuk 1920-ig ugyanannyit, mint az új határokon belül maradtak. És még egyszer leírom, hogy a határon túli magyarok nem szoktak kérni, az itteniek adnak kérés nélkül. Ha ezzel problémád van, menj el az MVSZ-hez vagy a HVIM-hez, és követeld tőlük az összegyűjtött adományokat, ha ennyire úgy érzed, hogy a te zsebedből húzták ki.
És még egyszer megkérdezem, ha a Tiszántúl holnap Romániához kerülne, ugyanígy osztanád a ,,román" debreceni, békéscsabai embereket, hogy ők aztán ne merjenek rajtad élősködni?
Az őszödi beszéd után pedig nem történt semmiféle agymosás, szimplán a birkábbja is rájött, hogy valami itt nagyon nem stimmel.
"Mondjuk 1920-ig ugyanannyit, mint az új határokon belül maradtak"
HAha. Az kicsit régen volt ahhoz, hogy kéregessetek. Azóta mit tettetek bele a közösbe?
"
És még egyszer megkérdezem, ha a Tiszántúl holnap Romániához kerülne, ugyanígy osztanád a ,,román" debreceni, békéscsabai embereket, hogy ők aztán ne merjenek rajtad élősködni?"
Nekik kicsit azért több közük van MO-hoz.
"szimplán a birkábbja is rájött, hogy valami itt nagyon nem stimmel."
Ja, gyurcsány beszéde után meg lett sértve az ősmagyarságuk. Érdekes, hogy ez a réteg a fradi meccs után is így viselkedik.
,,HAha. Az kicsit régen volt ahhoz, hogy kéregessetek. Azóta mit tettetek bele a közösbe? "
Még egyszer megkérdezem, mikor és hol láttál/hallottál olyat, hogy határon túliak kéregetnek.
,,Nekik kicsit azért több közük van MO-hoz. "
Mennyivel van több köze ma Magyarországhoz Debrecennek, mint 1910-ben pl. Kolozsvárnak?
,,Ja, gyurcsány beszéde után meg lett sértve az ősmagyarságuk. Érdekes, hogy ez a réteg a fradi meccs után is így viselkedik"
Gyurcsány beszéde -> ősmagyarság -> fradi meccs -> *zárlat* őőő mivan?? :D Egyszer találkoztam egy bekokózott sráccal, még ő is összefüggőbben beszélt...
"Még egyszer megkérdezem, mikor és hol láttál/hallottál olyat, hogy határon túliak kéregetnek. "
Egyszer kapcsold be a Rádiót és menj rá a Kossuthra.
"Mennyivel van több köze ma Magyarországhoz Debrecennek, mint 1910-ben pl. Kolozsvárnak? "
Talán kicsit több magyar adózó él most ott mint Kolozsváron anno? Kolozsvár kiszállt a buliból annak idején. Debrecenben pedig nem 20% magyar él... Csak ennyi...
"Gyurcsány beszéde -> ősmagyarság -> fradi meccs -> *zárlat* őőő mivan?? :D"
Igen, elég nagy zárlatot okoz az új nacionalista butaságotok.
Persze megértem a Nagymagyarország iránt érzett vágyakozásaitokat,de nézzetek végre utána, hogy pl. 1910-ben az elcsatolt területeken a lakosság hány %-a volt egyáltalán magyar.Előre jelzem, meg fogtok lepődni.Milyen volt a magyar kormányok kisebbségi politikája, s hogyan éltek itt a kisebbségek? A sok pozitív intézkedés ellenére nem vagyok büszke a magyarságomra.
Remélem a feltett kérdés csupán költői, hiszen gondolj bele, mennyi gondot kellene felvállalnunk, ha most egy-két
területet visszakapnánk, miközben pl.a borsodi problémákat
sem tudják megoldani! Tudomásom szerint nincsenek külhoni őseim, de ezt magyarként is így látom.
"(Nem olvastam végig a kommenteket, bocs ha már valaki írta.)
Úgy tudom 2020-ra lejár a trianoni szerződés. Szóval nem kell válogatni. Mindnek a miénknek kéne lennie."
Legnagyobb sajnálatodra közlöm veled, hogy már régen nincs érvényben a trianoni szerződés, hanem a II. VH-t. lezáró Párizsi-békeszerződés van érvénybe, úgyhogy semmi értelme ennek a trianonozásnak.
csilla0701:
Miért, te nem sajnálod? Amúgy hol írja felül? (egyszer már végignyálaztam, de nem találtam, vagy elsiklottam felette, vagy csak szimplán nem értettem azokat a nyakatekert mondatokat :D)
Képes itt valaki higgadt gondolkodásra? Arra, hogy a másik véleményét ne csak acsarkodásnak tekintse, amelyre még nagyobb és hangosabb vicsorítással válaszol?
Úgy vélem ezért süllyedünk egyre mélyebbre. Persze megvan ennek a jól tervezett oka.
Ismét kérdezem: képes valaki elfogadó hangnemben válaszolni, he nem érti , pontosítást kérni?
Én ezt választanám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!