Most őszintén, vissza tudnánk szerezni az elcsatolt területeket?
Sok nacionalista embert hallok, hogy Magyarországgal hogy elbántak, Erdély, Felvidék stb. Mindig is a miénk marad, hiába vették el, akkor is a Magyaroké marad. És akkor is Magyarok maradnak a határ túl oldalán az emberek, ha vasbeton falat is húznak fel...
És mondják, hogy vissza kell szereznünk, nem tűrhetjük, hogy így kib...tak velünk!
De, mikor megkérdezem, hogy hogyan tudjuk vissza kapni, akkor arra nem tudnak választ adni.
Most komolyan, van erre esély a közel jövőben, hogy újra Nagy-Magyarország legyen?
Gondolom nem fogunk háborúzni. Vagy mégis?
Ez csak erőteljes és hosszas diplomáciai harcokkal lenne megoldható.
Másrészt területet vér nélkül nem igen adnak oda még manapság se lásd: koszovói albán kisebbség (kb olyan mint nekünk székelyföld.)
" mikor megkérdezem, hogy hogyan tudjuk vissza kapni, akkor arra nem tudnak választ adni."
Mert a buta ember beszél a levegőbe és nem gondolkodik! Európa hány országával kerülnénk konfliktusba ezt már nem képes felfogni!
SOHA, de soha nem fogjuk visszakapni! Hogy miért? Hát azért mert alig van már magyar a határon túl. Úgy minek? Erdélyben is az alig több, mint egy milliós magyarság évről-évre fogy, ráadásul nem is a határ mellett van Székelyföld, hanem jóval bentebb, román területekkel körülvéve. Így mi értelme van? Maximum kultúrális autónómiát kaphatnak, mást nem. Amúgy sem most kellett volna okosnak lenni! Nem most kezdődött, hogy azokon a területeken többségben vannak a más etnikumúak. Már az 1848-as forradalmakkor a 12 pontban azt követelték, hogy: Unió Erdéllyel! Nem véletlenül! Az az igazság, hogy már a tatárjárás után többen voltak ott az "idegenek".
Szerintem, aki ilyen Nagy-Magyarországos dolgokkal jön az rohadtul nincs tisztában a dolgokkal. Valahogy úgy képzelik, hogy egy ilyen kis légypiszok ország szembeszáll a NATO-val, az EU-val és turulűrhajókon, a Szent Korona segítségével és természetesen a szíriuszi tudásunkkal visszafoglaljuk. A legfontosabb az ottani magyarok képviselete és támogatása lenne, nem a s.zarkeverés.
Nagy-Magyarország feltámasztására nincs esély, de nem is lenne semmi értelme.
A határ menti magyar többségű körzetek újraegyesítése az anyaországgal békésen, okos diplomáciával viszont lehet, hogy valamikor kivitelezhető lesz.
Nincs rá esély. Egyébként is ráfizetéses lenne az országnak, mert ezek elmaradottabb területek, mint a magyar átlag.
De ezen kívül még 1000+1 oka van, amiért butaság ilyenen gondolkodni.
Senki nem akarja magát földek és területek miatt halálra lövetni. Meg úgy mégis kik vennének ebbe részt? Mert a mostani fiatalság nem hiszem :) Én még szeretnék élni. és biztos vagyok abban h nem harcolnék én a régi országért. Azért nem mert nem abba születtem így engem nem érint már 1 idegen terület.
18/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!