Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mi legális és mi nem, avagy...

Mi legális és mi nem, avagy mit tehetünk a cigányok ellen?

Figyelt kérdés

A szomszédunkba költözött egy 4 gyermekes cigány család,eddig nem volt velük semi bajunk,azonban egy hete lopják a burgonyánkat.Az első 8 bokornál még nem szóltunk,bár anyu már akkor is ideges volt,ám ma reggel látta,hogy megint 10 bokrot kiástak.Anyut persze megütötte a guta,nem is azért mert ellopták,nah jó ez túlzás mert ez is közrejátszott,hanem azért mert szenvedett vele,ugye elásta,kapálta stb.Nem ebből élünk van pénzünk venni is zöldséget,de mivel kertvárosban lakunk így olcsóbb és praktikusabb is.A kert el van kerítve végig széltében hosszában,csak hát egy bibi van.2 családi házunk van és ez a kert a másik házunkhoz tartozik,amiben nem lakunk,ergo nem is tudunk hajnalbn kimászni vagy csak meghallani éjjel ha másznak át,márpedig át másznak simán mert a közvetlen szomszédunk és köztük nincs kerítés.

Én személy szerint egy kicsit megijedtem ma,mert nagyanyám átment hozzájuk ,vagyis a tulajt kihvta,aztán az elkezdett pattogni,végül a cigány asszony is kijött,mamám meg beszült,hogy ha mégegyszer átmennek ott maradnak(persze nem gondolta ezt komolyan,mit csinálna,eldádázná őket?XD)a nő meg beszaladt,ergo valszeg ők voltak,azért én kicsit megijedtem,mert elég nagydarab a pasi,én meg most mennék akciózni és akkor itt jön a kérdés

mit tehetek meg legálisan és mit nem.Arra gondoltam,hogy kiteszek egy táblát,hogy áram van a kerítésbe vezetve,meg teszek rá olyan izét,nem tudom mi annak a neve,amivel összecsiptetik az áramköröket,aztán behúzok valami drótot,hadd higyjék azt,hogy áram van benne.

Mit lehet még tenni?Mer a rendőrségnek ugye felesleges szólni.A szöges drótra gondoltam még ,de hát biztos átmásznak azon is amilyen ravaszak.Mit lehet még tenni ami legális?

Várom az ötleteket,de tényleg csak olyat ami hazsnos és én is megtudom csinálni,mert lány vagyok:DD

2009. júl. 29. 10:24
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
78%

Bocs, azt hittem abból nem lesz gond ha fiatalítalak:D

Egyébként érdekes, hogy te csak a tárgyilagos károkat veszed figyelembe, számomra, és szerintem még sokmás ember számára ez itt elvi kérdés, ha tőlem csak egy kulcstartót lop valaki, és tudom, hogy ki volt, akkor azt apró darabokra szedem, aztán kutyakaját gyúrok belőle a rottweileremnek... :)

2009. júl. 29. 12:21
 22/47 anonim ***** válasza:
74%

Aki törvényt idézett az vegye azt is számításba, hogy az már nem ijedtségből való túllépés, ha előkészületeket téve vesz valami "fegyvert" arra, hogy megleckéztesse őket és még várakozik is rájuk. Ha mondjuk gyanútlanul ott sátorozol a kertedben és úgy jönnek lopni, te meg ijedtedben csinálsz valamit, az oké. De hogy tudod, hogy mindig lopnak és direkt vársz rájuk az nem oké. Hülyeség, vagy nem, ki mit gondol, így van.

Én először is felszedném a krumplit. Erre gondoltatok már? Lehet, hogy még nem akkorák mint két férfi ököl, de ha így folytatjátok nem is lesznek akkorák és még a kisebbek sem maradnak meg nektek.

Utána meg át gondolhatjátok a kutya/szöges drót verziót. A mozgásérzékelő nem tudom milyen lenne, nekünk a lakásban van, de még a macskára is beindul. Élveznék a szomszédok is a szirénát, főleg, ha minden macska miatt megy. Egyébként itt az is úgy működik, ha éjjel megy valakinek a riasztója senki nem nézné meg mi van, csak a fejükre teszik a párnát, hogy kapcsolják már ki. A mi házunkat is így pakolták ki, a részeg szomszéd még fel is háborodott, mikor megkérdeztük, hogy nem látott-e valamit véletlen...

Szedjétek fel a krumplit minél előbb, nehogy már elhordják. Én ilyenkor úgy fel tudok háborodni, hogy ha az összes megrohadna otthon a nyakamon az sem érdekelne, de ne lopja el senki! Kérni? Azt lehet esetleg. Bár a múltkor jött egy kis cigánylány, hogy kér az orgonából, levágtam neki belőle, másnap már megint ott volt, hogy neki még több kell. Hát elküldtem a francba, milyen pofátlan?

Ezek leszarják mint mondasz nekik, kilopnák a szemedet is, az, hogy mit mondasz mi lesz, az nem érdekli őket. Vannak ilyen típusok magyarban is, ez inkább primitívség kérdése...

2009. júl. 29. 12:23
 23/47 anonim ***** válasza:
92%
Azt írom le, amit én tennék. Pitbullt, vagy más házörzőt - a véreb azért nem jó, mert az vadászkutya, vagyis a vérnyomok után találja meg az elejtett vadat, - megtanítani, hogy ne fogadjon el élelmet idegentöl és a földröl se egye meg- ez lehetséges nekem volt kutyám és rábizni a ház örzését. A kuvasz is nagyon megfelel erre a célra.
2009. júl. 29. 12:26
 24/47 anonim ***** válasza:
82%
Az új törvény, amit nemrég fogadtak el, már a támadóra helyez minden felelősséget, neked nem kell mérlegelned. Akár áramot is vezethetsz a veteményes köré (nem a kerítésbe), csak annyi a kikötés, hogy ezt jól láthatóan jelezned kell. Egyébként egy-két "meggyőző" kinézetű házőrző kutya se rossz ötlet, a cigányok (ha tényleg ők voltak) valóban nagyon félnek a kutyáktól, és valószínűleg leszoknának a termés lopásáról, ha 50-60kg-os kutyák őriznék. Ezen kívül a drágább módszerek ugye a kamera, mozgásérzékelős riasztó...
2009. júl. 29. 12:32
 25/47 anonim ***** válasza:
84%
Kamera és mozgásérzékelő már kb 10 000ből kijön akár Metroban is, ehezképest 3 pitbull nagyon költséges, és felelősségteljes vállalkozás
2009. júl. 29. 12:49
 26/47 anonim ***** válasza:
75%

Még két ötletem van

-Hireszteld el, hogy viperákat láttál a kertedben, hátha attól megijednek.

- helyezz el egy két gereblyét a kertben(persze álcázva) hátha rálép és jól orrbavágja, utána mehet panaszkodni a sóhivatalba, legfeljebb kiröhögik.

2009. júl. 29. 12:56
 27/47 anonim ***** válasza:
78%

Sajna a rendőrség semmit nem tesz, nekünk földünk van, jelentős része burgonyával volt beültetve, és az egészet felgányolták, és ellopták. Hívtunk rendőrt, kijött felvette az adaokat, de nem tud mit tenni.

A szöges ötlet nem rossz. Másnap kiszeded a földből és kész. Bizonyítsa be hogy nálatok történt. Ezzel azt is elárulja hogy lopott, hiszen mit keres a ti udvarotokban.

Lehet szüg véletlenül is az udvaron. Legalább egy kicsit elmegy a kedve.

Nekem az a tapasztalatom, hogy ezeket a lopásokat tizenéves suhancok követik el.

Munkatársamékhoz vasárnap délután bemásztak a barackért.

Ők tudták kik voltak, szoltak a polgárőr vezetőjének, aki rászolt a cigányokra(mert náluk VÉLETLENÜL ők loptak). Most nyugi van.

2009. júl. 29. 12:57
 28/47 anonim ***** válasza:
71%
Áramot vezethetel nyugodtan. A lényeg, hogy halált ne okozzon illetve jól látható helyen ki kell rakni, hogy itt bizony áram van. Ha megüti az áram a dögöt akkor a dög mehet a temetőbe mert nem foglalkoznak vele, ő lesz a hibás amiért lopott
2009. júl. 29. 13:13
 29/47 anonim ***** válasza:
89%

Én nem ültetnék krumplit!

Áram, pitbull, vipera, szögesdrót - szép lesz a kertetek!

2009. júl. 29. 13:27
 30/47 A kérdező kommentje:
Hidd el én sem ültetnék,de aki ebben a környezetben nőtt fel,már nemigen tud leszokni róla.Szóval marad a krumpli.
2009. júl. 29. 13:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!