Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mi legális és mi nem, avagy...

Mi legális és mi nem, avagy mit tehetünk a cigányok ellen?

Figyelt kérdés

A szomszédunkba költözött egy 4 gyermekes cigány család,eddig nem volt velük semi bajunk,azonban egy hete lopják a burgonyánkat.Az első 8 bokornál még nem szóltunk,bár anyu már akkor is ideges volt,ám ma reggel látta,hogy megint 10 bokrot kiástak.Anyut persze megütötte a guta,nem is azért mert ellopták,nah jó ez túlzás mert ez is közrejátszott,hanem azért mert szenvedett vele,ugye elásta,kapálta stb.Nem ebből élünk van pénzünk venni is zöldséget,de mivel kertvárosban lakunk így olcsóbb és praktikusabb is.A kert el van kerítve végig széltében hosszában,csak hát egy bibi van.2 családi házunk van és ez a kert a másik házunkhoz tartozik,amiben nem lakunk,ergo nem is tudunk hajnalbn kimászni vagy csak meghallani éjjel ha másznak át,márpedig át másznak simán mert a közvetlen szomszédunk és köztük nincs kerítés.

Én személy szerint egy kicsit megijedtem ma,mert nagyanyám átment hozzájuk ,vagyis a tulajt kihvta,aztán az elkezdett pattogni,végül a cigány asszony is kijött,mamám meg beszült,hogy ha mégegyszer átmennek ott maradnak(persze nem gondolta ezt komolyan,mit csinálna,eldádázná őket?XD)a nő meg beszaladt,ergo valszeg ők voltak,azért én kicsit megijedtem,mert elég nagydarab a pasi,én meg most mennék akciózni és akkor itt jön a kérdés

mit tehetek meg legálisan és mit nem.Arra gondoltam,hogy kiteszek egy táblát,hogy áram van a kerítésbe vezetve,meg teszek rá olyan izét,nem tudom mi annak a neve,amivel összecsiptetik az áramköröket,aztán behúzok valami drótot,hadd higyjék azt,hogy áram van benne.

Mit lehet még tenni?Mer a rendőrségnek ugye felesleges szólni.A szöges drótra gondoltam még ,de hát biztos átmásznak azon is amilyen ravaszak.Mit lehet még tenni ami legális?

Várom az ötleteket,de tényleg csak olyat ami hazsnos és én is megtudom csinálni,mert lány vagyok:DD

2009. júl. 29. 10:24
1 2 3 4 5
 11/47 A kérdező kommentje:

Nem akarok áramot vezetni a kerítsbe a fenébe is.De már leírtam...csak kiteszem a táblát és rá egy csiptető és drót,hogy úgy tűnjön mintha ...

Nem vagyok sem gyilkos sem rasszista sem semmi...

2009. júl. 29. 11:09
 12/47 anonim ***** válasza:
67%

Az a szöges izé, amiről beszélsz még csak elképzelni sem tudom, hogy milyen, de ez egy szándékosan okozott testi sértés, ami akár súlyos testi sértés is lehet, ha 8 napon túl gyógyul.

Riasztó, kutya a legjobb a betörők, tolvajok ellen.

2009. júl. 29. 11:17
 13/47 anonim ***** válasza:
67%

Szórj el néhány szöget a krumpli körül, és ha valami történik, mondd, hogy elejtetted a szerszámos ládát és nem láttad, hogy ott maradt néhány szög.

Ez így már nem szándékos. ;)

2009. júl. 29. 11:22
 14/47 anonim ***** válasza:
77%

Mi az, hogy semmit sem tud tenni? Nem olvastok híreket?

[link]

2009. évi LXXX. törvény

a Büntető Törvénykönyvről szóló 1978. évi IV. törvény módosításáról

4. § A Btk. 29. § (2) és (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) Nem büntethető az sem, aki az elhárítás szükséges mértékét ijedtségből vagy menthető felindulásból túllépi.

Veszel fegyvert, és megvéded magad!

2009. júl. 29. 11:22
 15/47 A kérdező kommentje:

Szupi,akkor az a szöges izé kilőve:)(legalább nem kel vele bajlódnom)

A másik szupi,hogy lényegében semmit nem tehetek,mert nem fogok sátrat verni a burgi mellet és lesni mikor jönnek.

A fegyver hasztalan,célozni nemtudok jólXD,nah meg amúgy is,azzal ,hogy a levegőbe lövök semmit nem érek el.Ezek nem ijednek meg.A házőrzőtől sem.Ha ezek éhesek,olyanok mint az olaszliszkaiak,vagy téged lincselnek meg vagy a kutyát,nyugodt szívvel mérgezik meg a kutyát is.

A szögesdrót talán még megoldás.A bibi,hogy kioldható az egyik kerítés:S

A riazstó és a mozgásérzékelő lámpa ok,mert közös udvarunk van egy nénivel,de mit tud ő tenni?Észre sem veszi,hiszen a kert bentebb van mint a háza.

Azthiszem ez esélytelen,ez a meccs már le van játsza...:S.

2009. júl. 29. 11:30
 16/47 anonim ***** válasza:
83%

Nem a levegőbe kell lőni, erről szól a törvény, hogy megvédheted magad!

Mit tehetsz:

1.: Eladjátok a telket.

2.: A rendes kerítés mögé ha csináltok egy másik kerítést, amibe mehet az áram, így személyi sérülést csak a tolvaj tud okozni magának.

3.: Éjjeli őrt fogadtok, fegyverrel mindennel.

4.: Tűritek tovább,hogy meglopnak, jelentős anyagi károt vállalva ezzel.

5.: Szóltok az önkormányzatnak, hogy ez esetben nem tudnak e ők segíteni, vagy a rendőrségtől kértek tanácsokat.

2009. júl. 29. 11:39
 17/47 anonim ***** válasza:
80%
6.: Infrakamerát szereltek fel.
2009. júl. 29. 11:40
 18/47 anonim ***** válasza:
65%

Utolsó: Okosan felvázoltad a lehető legköltségesebb lépéseket egy tizen akárhány éves lánynak, gratulálok :D

Egyébként küldtem egy privát üzenetet, vegyél fel msnre, szerintem tudok segíteni, csak nem itt kéne megbeszélni, még a végén kiderül, hogy kábelen lopják tőletek az internetet is, és most is épp ezt az oldalt nézik:D

2009. júl. 29. 12:01
 19/47 anonim ***** válasza:
82%
Tőlem egyszer lopott valaki valamit.Nagyon fel voltam háborodva,sokat tanakodtam magamban,mit tehetnék.Mivel alapos volt a gyanúm, hogy ki tette-mint ahogy a tiéd is az lehet-úgy döntöttem, hogy visszalopom.Persze előzőleg senkinek nem mondtam a dologról semmit. Viszont jól látható módon fitogtattam a lopó előtt a már visszaszerzett holmimat. Szerintem megütötte a guta, de senki nem beszélt a dologról, és soha többé nem tűnt el semmim.De ezt azért alaposan meg kell gondolni. Biztos nem csak a napi paprikáskrumplihozvalót lopják el,valahol megvan az még...
2009. júl. 29. 12:02
 20/47 A kérdező kommentje:

Ez a tizenx éves lány már 20,ettől függetlenül meglátjuk mi lesz:D

A kábelt nem lophatják mivel mobilnetem van:D

Amúgy pár házzal feljebb,az áramot is lopják,de nem tesznek semit ellenükXD

Uhm mit is akartam még.Jah igen,egyelőre úgy néz k,marad a riasztó,bár attól tartok ezeket az sem fogja megijeszteni.

Azt nemtudom,hogy a rendőrséggel mi legyen,mert ahhoz bizi is kellene,hogy rájuk fogjam.Nekem van bizim,más nem lehetett,ilyen tetemes mennyiség nem kellene senkinek.Ezek meg most költöztek ide,azóta van ez.Van ismi a rendőrségen...megkérdezzük őt is,bár valszeg röhögve elküldenek:S

És érdekes mert vasárnap loptak,akkor 8 bokrot,az egy jó nagy szatyor,tehát valószínű,hogy pénteken vagy szombaton fognak legközelebb.Lehet átköltözöm és kukkolok:)

Amőgy nemtom ki pontozott le titeket,én mindnekinek +-t adtam:)

2009. júl. 29. 12:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!