Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért akarják a cigányok...

Miért akarják a cigányok romáknak neveztetni magukat?

Figyelt kérdés
Tudtommal Indiából jöttek be akkor már miért nem indiaiak, és akkor mi lesz 30 év mulva magyarnak akarják magukat neveztetni?
2011. szept. 15. 22:15
 1/8 anonim ***** válasza:
93%

a cigányok magyarok (állampolgárságuk magyar) én még nem hallottam olyat, hogy a cigány azt mondja nevezz romának...

attól miért lesz jobb nekik ha azt mondják köcsög cigányok helyett, hogy köcsög romák? na mind1

2011. szept. 15. 22:20
 2/8 anonim ***** válasza:
Mindenki úgy tudta, hogy Egyiptomból jöttek, és Egyiptom romai provincia volt, ezért hívják a cigányokat romáknak.
2011. szept. 15. 22:30
 3/8 A kérdező kommentje:
állítólag már 2004-től romát kell mondani rájuk cigány helyet
2011. szept. 15. 22:30
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
A cigányok soha nem neveztették magukat romáknak, ez butaság. Az állam kreálta ezt a "politically correct" elnevezést, ami nem igazán helytálló, mert a roma csak egy kisebb csoport a cigányságon belül (vannak romungrók, beások és romák, akik vmilyen romani nyelvet beszélnek), és a többiek néha ki is kérik maguknak, hogy miért nevezik őket romáknak.
2011. szept. 15. 22:40
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy baromság. Ez a romázás csak és kizárólag a hülye, idióta politikai korrektség nevű agyrém miatt van.

Nézd csak meg, hogy ahol van, ott Helyi Cigány Kisebbségi Önkormányzatnak hívják és nem romának.

Van több ismerősöm is, és ő pl. kikérte magának, hogy roma, azt mondta, hogy "az én családom zenész cigány család, én is zenész cigány vagyok, nem roma".

2011. szept. 15. 22:40
 6/8 anonim ***** válasza:
44%
Az isteneket egyik kutúrában sem szokás sértegetni, ezért kell a sértő cigány megnevezés helyett romát mondani.
2011. szept. 16. 06:28
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
romák nem léteznek. ezt csak ráaggatták a cigányokra.
2011. szept. 16. 07:19
 8/8 anonim ***** válasza:
71%

Mert ők alapították Rómát a románokkal együtt :-)

A gyerekeik ma is úgy nevelkednek, mint Romulus és Remus :-(

Vagy mint Maugli.

2011. szept. 16. 08:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!