Meddig mennek még el a feministák?
Nem néztem utána a hírnek de a felügyelőbizottság, aki tudja mit jelent, nem nagy cucc...
Sok cégnél havonta vagy akár negyedévente, félévente összejönnek és átnézik a céges anyagokat nagyjából.
Felügyeleti jellegük van és nem a vezetése a cégnek!
Sok cégnél ezek a poziciók vannak fenntartva a "kapcsolatoknak"!
Vagyis nem sokat számít...
Nyáron munkaügyi központ meghirdette a továbbképzéseit. Mindössze kettő értelmes szakma volt közte ( a többi olyan volt, amivel senki semmire nem megy: irodavezetői, angol alapfok, ecdl) ez a kettő: villanyszerelő és cserépkályha építő.
Tőlem nőként el sem fogadták a jelentkezési lapot. Mondván ezek férfiszakmák...
Na ennyit az egyenlőségről.
Az álláshirdetések 80%-a férfi munkaerőt keres.
Az amúgy női többségű munkakörökben pl. tanár, is kimondottan előny ha véletlenül egy férfi jelentkező is akad...
Nőként ma boldogulni a munka világában nekem egyre reménytelenebbnek tűnik.
Kedves Előző!
Én villanyszerelő vagyok és nagyon megnéznélek hogyan dolgoznál mondjuk egy ütvefúróval 10-12 órán keresztül!És ez csak egy a sok közül(villanyszerelésen belül), amihez azért elég komoly fizikai erő szükségeltetik!Ne essünk át azért a ló túlsó oldalára...
24-es
Aláírom, igazad van. De akkor hol vannak a női szakmák? Hol van szükség a nőkre és hogyan fizetik meg őket?
Tanár vagyok. Olyan szakpárral, amivel 10 éve nem tudok elhelyezkedni...
Amúgy imádom a villanyszerelőket :) A legértelmesebb mesteremberek -akiket ismerek-, mind belőlük kerültek ki.
Tavaly elkezdtem mentőápolói OKJ-s tanfolyamot. Menet közben kiderült, hogy az OMSZ is csak férfiakat vesz fel. Hiába végezném el...
Miért törölték az utolsó hozzászólásokat? Kinek nem tetszett?
cenzúra...
Kérdező !
De, az a hír, amit a 19-ben írtam Olaszországról szólt !
Próbáld már megérteni.
Az EU-s bevezetés pedig tervezet, nincs még bevezetve, hanem szó van róla.
Amúgy egyáltalán nem tudom megérteni ,miért baj az valakinek, hogy az üzleti szektorban felügyelőbizottságokban majdnem kiegyenlítődne a nemek aránya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!