Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Azt olvastam, a LeMonde...

Azt olvastam, a LeMonde magazin Plantu nevű karikatúristájától nem volt durva, hogy diktátorként ábrázolta Orbánt Viktort. Szerintetek?

Figyelt kérdés

A kérdést nem Orbán politikájának megítélésére nyitom! Az érdekelne, hogy szerintetek túlzó volt-e vagy sem a francia karikatúra , illetve hogy tényleg ennyire "bevállalósan" szokott ábrázolni bárki mást is ?

Nézegettem pár Plantu-rajzot ,de szerintem ez azért elég erős volt.

2012. aug. 31. 20:57
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
2012. aug. 31. 20:58
 2/17 anonim ***** válasza:

Szerintem nem durva. Itt egy másik kép ugyanerről:

[link]

2012. aug. 31. 21:04
 3/17 anonim ***** válasza:

Én nem vagyok Orbán-párti egyáltalán. De kérdem: egy külföldi mi alapján rajzol ilyet? A külföldre beadagolt ellenzéki vélemények miatt?

Én nem ismerem Hollande-t, a hírek alapján rajzoljak róla valamit? Nem vagyok francia, nem élek ott, nem a saját bőrömön tapasztalom...

Összesítve: szerintem ízléstelen.

Nem vagyok Orbán-párti, még egyszer mondom.

2012. aug. 31. 21:09
 4/17 anonim ***** válasza:
Szerintem a franciák azt sem tudják, mi az a diktátor. Én nagyon sokszor sajnálom, hogy a vörös hadsereg végül nem ment el egészen az Atlanti Óceánig és nem ismertették meg a szemét nyugatiakkal a szovjet baka "kultúrát". Kiváncsi vagyok, hogy vajon akkor is olyan nagy lenne a pofájuk, mint most...
2012. aug. 31. 21:23
 5/17 anonim ***** válasza:
0%

"Én nem ismerem Hollande-t, a hírek alapján rajzoljak róla valamit? Nem vagyok francia, nem élek ott, nem a saját bőrömön tapasztalom... "

De hisz ők nyugatiak... Ők mindent, mindig jobban tudnak mindenkinél és mindenben az ő véleményük az igaz és megmondják a frankót még több ezer kilométerről is...

2012. aug. 31. 21:26
 6/17 A kérdező kommentje:

Én úgy gondolom- függetlenül attól, hogy ki szereti Orbánt és ki nem - , hogy ez már bőven rágalmazás kategória, lejárató , és az csinál ilyet, aki nem tud észérvekkel vitatkozni.. Nem vicces .. A baloldali kormányzások alatt nem hallottam annyi támadásról a francia és német sajtóból, mint amióta jobboldal van..

Miközben több kétes magatartású értelmiségink (pl. Kertész Ákos, Heller Ágnes) szintén szidják az egész jobboldalt nekik.

Azt is olvastam, hogy ez volt az első Plantu-karikatúra Magyarországról . Nem tudom, hol voltak akkor, amikor pl. az mtv-s összescapások, a Gyurcsány-ellemes tüntetések voltak..

2012. aug. 31. 21:28
 7/17 anonim ***** válasza:
Hát, a magyar állam ma adott el potenciális államkötvény-vásárlásért cserébe egy baltás gyilkos állatot. Ezek után engem semmi sem lep meg.
2012. aug. 31. 21:32
 8/17 anonim ***** válasza:

"Hát, a magyar állam ma adott el potenciális államkötvény-vásárlásért cserébe egy baltás gyilkos állatot. Ezek után engem semmi sem lep meg."

Én is ezt az apró összefüggést fedeztem fel az azeri kiadatás és a nemrégiben felmerült gazdasági hírek közt.

2012. aug. 31. 21:39
 9/17 anonim ***** válasza:
Plantu már csak ilyen,de függetlenül attól igen csak túlzó ez a rajz.
2012. aug. 31. 22:19
 10/17 anonim ***** válasza:
A franciák szerint semmi nem durva ami Magyarországot vagy annak politikusait járatja le.Ehez már 1920 óta hozzászoktunk.Inkább arról nyilatkozzanak-ha náluk annyira nincs rasszizmus és oly nagy a tolerancia akkor miért fizetnek a román cigányoknak azért hogy menjenek vissza oda ahonnan jöttek?
2012. aug. 31. 22:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!