Miért van az, ha egy magyar ember felhozza Trianont ezen az oldalon akkor mekkora náci meg idióta, h vissza szeretné szerezni a területet?
Viszont ha zsidókról van szó akkor rögtön ok a tökéletesek meg igazuk van, h harcolnak meg gyilkolnak?
Nem kettős mérce ez?
17 bumbi02:
"16-os, ha ezen államok statisztikájában nem is hiszel... Teleki féle vöröstérképnek azért minimum illene..azt magyar kéz csinálta."
Na akkor most írd le hogy az írásom melyik részére vonatkozott a TE írásod!
Csak mert én se Telekiről se Vörös térképről de még a határon túli magyarokról is csak érintőlegesen írtam!!
Kicsit úgy érzem hogy a kommentem olvasása nélkül "válaszoltál" rá!
Nem 160 karakterben kell írnunk úgyhogy nyugodtan írhatsz rendesen...
Igen, + azért, hogy a korábbi jó (vagyis pontosabban a külföld által jónak vélt) viszony helyett területi vitáink vannak.
Ezért kerültek falvaink Lengyelországhoz is, de ők nem akarták elfogadni őket. Végül mégis elfogadták, hogy nehogy Csehszlovákiához kerüljenek (ahogy ők mondják, ,,megőrzésre átvéve").
Az Osztrák Magyar Monarchia Katonailag komoly erőt képviselt. A népekkel való bánásmódja az oszd meg és uralkodj elven alapult.
Mivel az első vh.t mi robbantottuk ki azzal, hogy hadat üzentünk Szerbiának, a győztes antant bosszút állt Trianonban és fő törekvése az volt, hogy ne legyen ebben a térségben komoly, ellenük fordulható katonai erő.
A második vh. előtt diplomáciai sikereket értünk el, visszakaptuk Kárpátalját, Erdély túlnyomóan magyar lakta részeit. Ehhez a Hitleri külügyön kívül a SZu. is hozzájárult, ők meg lecsípték Besszarábiát a románoktól.
Sajnos azonban a 2. vh alatt megint a vesztes fél oldalára álltunk. Ráadásul végig kitartottunk a vesztes oldalon, így az oroszok elvették tőlünk a már visszakapott területeket és Beregszászt, Ungvárt, Munkácsot megtertották, az Erdélyi részt meg az időben átált román vezetés kapta, árulásukért cserébe. A többiről nem is beszélek.
Sok igazság van az eddig elhangzottakban, az elnyomás, a megfélemlítés, a hivatalos magyar kormányok hozzáállása a kérdéshez kicsit még rontott is a helyzeten, de a lényeg az, hogy se a kelet, se a nyugat soha nem egyezne bele változásba, ez a kérdés fel sem merülhet.
Engem igazán érint ez a kérdés, volt feleségem beregszászí, egyik nagyszülőm Kolozsvárban látta meg a napvilágot. De sajnos irreális még a gondolat is...
A nagy magyarokon kissé csodálkozom, hát hányszor kell beverni a fejét, hogy ne ugráljon? Vagy azt akarod elérni, hogy M.o. még kisebb legyem? A románokat alig tudta az antant Szegedről kiparancsolni. Sőt, még a Tiszánzúlra is fájt a foguk...
Mi a megoldás?
A közös Európa nemes eszméje megszüntetheti az évezredes ellenségeskedést a szomszédok között. Ma már személyivel utazhatunk Portugáliáig, ott élsz, dolgozol, ahol akarsz.
Én magam gondoltam egyet februárban és anyagi okok miatt kijöttem Németországba, kerestem munkát, egy kis faluban béreltem szállást. A bejelentkezésnél egy paksamétát kaptam, infokkal, továbbá bankok jóvoltából ingyenes belépési lehetőségeket általam választott fizetős programokra. Aztán mint új polgárt lelkesen üdvözöltek...
Péntekenként sakklubba járok, óvatosan, de részt veszek a közösség mindennapjaiban.
Sajnos a pénz kevesebb mint vártam, kisebb az alapom, mint a németeknek, az óraszám kevés. Baden Würtemberg tartomány, Lahr, Schwarzwald. Ezért sajnos tovább kell maradnom, mint terveztem, bár már nagyon hiányzik a magyar szó, a család...
Azért mégis jó az ha néha kissé valaki háborog egy kicsit. Otthon velem is előfordult már cigányzene mellet, bor az asztalon...
A zsidókról beszéljünk más alkalommal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!