Miért van az, ha egy magyar ember felhozza Trianont ezen az oldalon akkor mekkora náci meg idióta, h vissza szeretné szerezni a területet?
Viszont ha zsidókról van szó akkor rögtön ok a tökéletesek meg igazuk van, h harcolnak meg gyilkolnak?
Nem kettős mérce ez?
"Nem lehet másképp bánni xy népcsoporttal, mert nem értenek a szóból...
Akkor ugye az se zavar, ha a cigányokat gyilkolják igaz?"
Miért az ártatlan palesztinokat gyilkolják? Nem kell bedőlni mindenféle propagandának. Túlkapások viszont vannak, elismerem, és elismeri a zsidó állam is, sőt meg is büntetik az ilyen katonákat. Másrészt az önfeláldozó ártatlan zsidó gyerekekkel tele lévő buszokat robbantókat hol ítélik el a palesztinok? Nemzeti hősök! Az a baj, hogy sokan nem ismerik az iszlám vallást és összemossák egy sima xyz-abc fél közötti konfliktussal, pedig nem így van. A zsidó palesztin konfliktus vallási eredetű.
"Mert ok se értenek a szép szóból, vagy az megint más?"
Attól függ. Ha ugyanúgy robbantgatnának, mint a palesztinok, akkor teljesen jogos lenne a cigány terrorista fészkek irtása. De azért ne keverjük már össze a cigánykérdéssel. Két okból: egyrészt jogos a vád miszerint a cigányok nincsenek elég keményem megbüntetve, de ettől függetlenül a "terrorellenes" akciók túlzottak ellenük; másrészről Európa kellős közepén élünk és nem az arab világ közepén, ahol az ilyen szokások bevett dolgok. Itt közösségi normák vannak.
Szia!
A probléma az,hogy ezt a kérdést még senki nem rendezte!Bizony nehéz lenne visszacsatolni ezeket a területeket,talán meg is haladja a realitás határát,de ugye azon vita nincs,hogy ez példa nélküli jogsértés volt!
Senki nincs,aki vállalva a felelősséget,felálljon és azt mondja:Rendezni kell ezt a kérdést,mert amíg ezt nem tesszük meg,addig a trianoni döntés nyílt seb marad Európa lelkiismeretén!
Az érdekes az,hogy annak ellenére,hogy komoly társadalmi igény van a kérdés tisztázására a minket képviselő honfitársaink nem tesznek szinte semmit ezért!
Valószínűleg potyognának a csontvázak ha ezt a kérdést végre rendbe raknák!
Nem értelek kérdező. Sokan vannak (köztük én is), akik aggódnak a határon túli magyarokért, tennének is értük; közben meg nagy ívben tesznek arról, hogy máshol, más népek, akikhez a magyaroknak az ég világon semmi közük, mit csinálnak. Nem kell a kettőt összemosni, ez a ti legnagyobb bajotok – bármi van, egyből zsidókra mutogattok.
De ahogy írtam, én támogatom a határon túli magyarság erősítését. Hogy a határokat állítsuk vissza? Határozottan nem! Mi értelme lenne egy olyan országot létrehozni, ahol a szlovákok, szerbek, románok és egyéb kisebbségek lennének olyan helyzetben, mint most a magyarok? Nem vagyok vallásos, de Jézusnak volt egy nagyon jó mondata: „Azt tedd mással, amit szeretnél, hogy mások is tegyenek veled”. Miért akarunk nekik rosszat? Mire vezet a háborúskodás, ellenségeskedés? Nézd meg, mit okozott az a XIX. és a XX század első felében! Most már nem a másik ellen, hanem a másikkal együtt kellene dolgozni. Együtt működni Szlovákiával, hogy gazdagodjon, és abból részesedhessenek a magyarok is. Segíteni Erdély fejlődését, hogy a magyarok és a székelyek fenn tudják tartani a kultúrájukat. Nem háborúval lerombolni mindazt, amit eddig felépítettek.
Al_bacsi
10:54
"...de ugye azon vita nincs,hogy ez példa nélküli jogsértés volt! "
A világpolitikát nem a fair play szabályai szerint játsszák. Sem akkor, sem most.
".Senki nincs,aki vállalva a felelősséget,felálljon és azt mondja:Rendezni kell ezt a kérdést,mert amíg ezt nem tesszük meg,addig a trianoni döntés nyílt seb marad Európa lelkiismeretén! "
Nem, mert ez a kérdés a magyarságon kívül snkit sem érint hátrányosan sem Európában, sem az egész világon. Így nem is fog vele soha, senki érdemben foglalkozni. A határon túli magyarság pedig - tetszik, nem tetszik - lassan asszimilálódni fog a többségi nemzetekbe.
5.-nek:
,,Azért, mert azokon a területeken ma már többségben más nemzet él, magyar alig van ott. Ezért."
Ezen államok hivatalos statisztikáiban nem nagyon bíznék, főleg a szlovák statisztikákban nem. Egyrészt a lakosság megfélelmlítése miatt a magyaroknagy meglepően kis része (30-40%) vallja magát magyarnak, másrészt pedig, amikor Árvában voltam (a magyarság aránya itt hivatalosan 0,1%), a harmadik ember, akivel találkoztam, magyar volt.
Ettől függetlenül a háborút természetesen én is ellenzem, de minimum joguk lenne az ottani magyaroknak az önrendelkezéshez.
15-össel maximálisan egyetértek!!!
Miért akarjuk úgy beállítani Trianont mintha europa más országaiban bárkit is érdekelne a dolog??
A magyar nacionalisták nagy része magasról tesz más népekre!!!
Palesztina csak azért van képben mert a nacionalisták nagy része zsidóellenes és ugye Izraelt utálják...
De itt a GYK-n jó ha fél évente feltesznek kérdést más népekről(kurdok, baszkok stb)!
És igen, a történelem baromira nem a fair játékról szól és nem is a hangos ordibálásról mint amit csinálnak!
Hanem az okos politizálásról, a politikai szövetségesek okos gyüjtéséről!
És még rengeteg ilyen alapelvet el lehetne mondani de valljuk be. Nálunk a nacionalisták követelnek de semmit nem tudnak a történelemről mert láthatóan olyan dolgokat hisznek és kérnek számon ami irreális!!
Valószínűleg akkoriban sem vállalták a felvidéki magyarok a magyarságukat. Ez így elsőre abszurdan hangzik, de pl. az 1880-as években a szlovákok gyújtottak fel magyar templomot felvidéki faluban etnikai alapon. Valószínűleg a Délvidéken sem volt más a helyzet, ott sem lehetett felhőtlen a nemzetiségek és a magyarság viszonya (gondoljunk pl. az 1848-49-es szabadságharc során legyilkolt magyarok koponyáinak gúlákba hordására).
--
Természetesen ez a mi hibánk, mert elnyomtuk őket, jöhet a lepontozás.
király... szóval azzal vádolsz minket, hogy általánosítjuk az embereket egy mondat alapján... viszont te is ezt teszed. akkor hogy is van ez?
nem arról van szó, hogy ha annyit mondasz, hogy Trianon, akkor mindenki lenáciz... ha elkezdesz fröcsögni, puffogni, hogy így-úgy köcsög szlovákok, románok, hogy képzelik, és a többi... na akkor nevezhetnek annak... bár nem tudom, hogy a nácizmus és a magyar revízió hol találkozik, de szerintem sehol.
annyival egyetértek, hogy butaság ma már a revízióban hinni, vagy remélni, mert ez már történelem, Németország sem akarja Elzászt és Lotaringiát, de még Gdanskot sem...
senki nem mondta (legalábbis én biztosan nem), hogy a zsidók jogosan harcolnak és gyilkolnak. én még hiszek abban, hogy minden háború jogellenes, de első sorban ember- és életellenes. mindegy, melyik nép kezdi, folytatja, csinálja, háborúzni bűn. pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!