Betelt nálad a pohár, el akarsz költözni innen? Hova?
Komolyan úgy beszéltek, mintha a magyarokat imádattal fogadnák kint. A barátnőm Svájcban él és nem szereti, a keresetük jobb, mint itthon, de nem tudnak dőzsölni, németekhez járnak át vásárolni, mert bajban lennének, ha ott kéne kaját venniük. Arról nem beszélve, hogy 4-en bérelnek egy lakást és nagyon sokat dolgoznak. Én nem mennék ki, szerencsére, bár rosszabb, mint pár éve, de még mindig jobban élek én itt, mint ott ők.
2012. jún. 2. 19:16
Én egyenlőre maradok, mert elkezdtem egy komolyabb szakmát tanulni másrészt itt van a barátnőm akit imádok ő neki meg ott az egyetem amit nem akar itt hagyni egyáltalán. Én tanulás mellett dolgozok szüleimnél élek elvagyok. Nem keresem gennyesre magam ugyan de mindig be szállok a közös költségekbe maradékot meg félreteszem vészhelyzetre illetve abból tanulok. Egyszer el akarom hagyni az országot de nem a helyzet miatt hanem mert mindig is álmom volt hogy külföldre mehessek megismerjek egy új világot a számomra. USA a cél igaz nagyon nehéz oda teljesen legálisan kijutni de próbát megér, illetve Anglia meg Németország amit még megpróbálnék. Angolul nagyon jól beszélek igaz németül kevésbé de majd azt is megtanulom. Én szeretem ezt az országot bár elég siralmas itt a helyzet. Külföldön sem számítanék sok jóra mert bátyám kint dolgozik már és mondja hogy igaz jobban megtud élni mint ide haza de azért ott többet kell dolgozni napi 12 óra van hogy 16 és ott szórakozás meg otthoni tv-zés stb... Az el van felejtve meg ott a magyarokkal is úgy bánnak mintha a seggükből rántották volna ki. Én ezt annak mondom aki esetleg oda készül az barátkozzon meg azzal hogy ott kint ez fogja várni. És ott kint magyar emberbe ne merjen megbízni mert mindenki vagy lehúzza őt mindennel vagy jól átveri vagy lenézi ennél még a német is megbízhatóbb vagy más egyéb nemzetiségű ember. Szóval aki kimegy akárhová nagyon figyeljen és csak magára számíthat amit ide haza is igaz ugyan de ott kint csak saját maga van senki más.
2012. jún. 2. 21:51
hát nem tudom nyilván országa válogatja meg föleg az egyének, de itt velem nagyon kedvesek mind a magyarok mind az amerikaiak, soha egy bánto szot nem kaptam arra hogy akcentusom van, vagy h kulfoldi vagyok, söt inkább érdekes nekik, kérdezgetnek milyen magyarország, mondatnak velem magyar szavakat hogy hallják milyen, meg szitkozodasokat akarnak tanulni aztan meg egymasnak kiabaljak :D nem dolgoztatnak többet, nem kapok kevesebb fizetest mint ök..
a magyarok meg itt nagyon rendesek. jo némelyikuk fura kicsit, de alapvetoen segitenek egymasnak, összejarnak, nem lopjak meg egymast-azert ismerek kivetelt is de halistennek az a kevesebb. ez totál egyénfuggo, aki itt átverös fajta az otthon is olyan, meg otthon is van aki becsuletes, lehet azt látni ki az, itt is ugyanugy latszik kiben lehet bizni.
2012. jún. 2. 22:19
24/26 A kérdező kommentje:
Sokan mondják, hogy magyar magyart átveri, meglopja kint. Hogy történik ilyen, mondanátok konkrét példát, mert így helyből elképzelni nem tudom. Gondolom nem kizsebelik egymást.
ennyi senkiházit egyhelyen...utáltok midnnekit és mindent itthon, és elvárjátok h 7 nullás fizut kapjatok + még a pofádba moslyogjanak az utcán...
2012. jún. 4. 23:51
26/26 A kérdező kommentje:
Szerintem a legtöbb embernek nincsenek BMW-s vágyálmai, mindössze úgy szeretne élni, hogy biztonságban érezze magát, a jövővőjét, a gyerekeiét. Mindenki utál hó végén az utolsó centeken görcsölni. Sok embernek egy egyszerű Balatoni nyaralás is vállalhatatlan luxus.
Kapcsolódó kérdések: