Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Betelt nálad a pohár, el...

Betelt nálad a pohár, el akarsz költözni innen? Hova?

Figyelt kérdés
Miért akarsz elmenni az országból? A politikai helyzet miatt, nincs munkád, vagy nagy fizetés miatt? Indéglenesen vagy végleg szeretnél elmenni?
2012. jún. 2. 17:27
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

nálam már betelt a pohár és el is költöztem. az emberek bunkosága miatt telt be egyébként, hogy a becsületes emberröl is rögtön feltételezve van hogy hazudik és még neki kell magyarázkodni, aztán meg a többiek még hülyének is nézik hogy miért nem hazudik/lop/csal stb. a kedvesség is ritkaságszámba megy, meg hogy sok embernek a pénz a legfontosabb. hogy hova mentem? usa

nem, nem vagyok töle hanyattesve, itt is vannak hibák, nincs kolbászbol a kerités ugye, de összességében sokkal élhetöbb az egész ország és ami nekem fontos volt, hogy az emberek normálisan álljanak egymáshoz az maximálisan megvan. itt még van az adott szonak értéke, a jot feltételezik elöbb mindenkiröl, kedvesek, biztatnak, segitenek.

a minimálbéres dolog mondjuk nem pont ugy van ahogy CMD irta, mivel itt majdnem minden olcsobb, van ami sokkal olcsobb. rezsi, kocsi, ruha, egyszeruen szinte minden kevesebbe kerül, nagyobb ugyanannak a pénznek a vásárloereje mint otthon. most már az étel is olcsobb lett pedig az még pár éve drágább volt. arrol nem is beszélve hogy majdnem minden jobb minöségü. benzin is feleannyiba kerul mint otthon és ugye az a minimálbér se annyi mint otthon. hálistennek az se igaz, hogy aki otthon nem bir 1-röl a kettöre jutni az külföldön se fog, mert itt látom a példákat. nem ugy kell elképzelni hogy usznak a végtelen pénzben de egy normális nyugodt életük van.

2012. jún. 2. 18:07
 12/26 anonim ***** válasza:
67%

Én tervezem, de még tanulmányaim nem engedik és még egy szakmát is szeretnék megszerezni, amivel külföldre mehetek.

Elsősorban a német nyelvű területeket vennék célba, a szívem csücske pl. Ausztria.

Hogy miért? Azért mert itt, főleg pályakezdőként semmi jóra nem számíthatok és én őszintén megmondom a szülők nyakán élni (bármennyire is errefelé mozdul a világ, mondják a szociológusok) sokáig nem szeretnék, és akármennyire mondják, hogy külföldön sincs kolbászból a kerítés (ez biztosan így is van) én érzem magamat annyira talpraesettnek, hogy megálljam a helyem, önállóan, de erre jelenleg Magyarországon a legkisebb az esélyem. Sajnos sem informatikus, sem mérnöki diplomám sincsen, ahhoz meg nincs kedvem, hogy mondjuk 35 évesen ott tartsak, hogy a család mekkora hitelt vegyen fel, 10, vagy 15 milliót, aztán 60 éves koromig fizessem.

Elmegyek külföldre és meglátom mit hoz az élet, még az is lehet, hogy valami(vagy valaki) miatt kint ragadok.

2012. jún. 2. 18:09
 13/26 CMD ***** válasza:
61%

"CMD irta, mivel itt majdnem minden olcsobb, van ami sokkal olcsobb. rezsi, kocsi, ruha,"

Ez így van, de remélem szolgáltatást nem szeretnél igénybe venni, mert nagy lesz a meglepetés. :)

2012. jún. 2. 18:12
 14/26 anonim ***** válasza:
77%
Én köszönöm, de jól elvagyok itthon is. Nem keresek milliókat, még csak százezreket sem. Viszont ebből kihozom a maximumot, amit csak lehet. Sokan a fizetésem többszöröséből is csak álmodni fognak arról, ami nekem megvan. Ők menthetetlenek.
2012. jún. 2. 18:16
 15/26 A kérdező kommentje:
11-estől kérdezem, melyik államban laksz? Én nálam is tervben van USA-ban tanulás, ha összejön egy jó kis ösztöndíj.
2012. jún. 2. 18:20
 16/26 nem dávid ***** válasza:
100%

Én Ausztriába járok ki. Vendéglátásba dolgozok. Meg vagyok elégedve az országgal. Hihetetlen mekkora különbség van pedig szomszédos ország Magyarországgal. Amugy azért jöttem el mert nem kerestem eleget, illetve munkát se találtam csak úgy ha minimálbérre vagyok beírva többit meg zsebbe kapom. Szívesen visszamennék Magyarországra és oda adóznák de egyszerűen a 100-150ezres fizetésből elegen van, illetve nagyon megdolgoztatják az embert azért a kevés pénzért is.

Aki el akar menni a nyelvet tanulja mindenképp.

2012. jún. 2. 18:20
 17/26 anonim ***** válasza:
80%

Bármilyen szép és nemes is a hazaszeretet de abból nem tudsz befűteni és nem tudsz jóllakni , nem tudsz a gyerekednek enni adni belőle ,semmi pénz nem hoz a konyhára, ez az egyik.

A másik hogy a magyarok olyan ellenségesek egymással és ott tesznek keresztbe egymásnak ahol tudnak , na meg az utcán úgy mennek, olyan kifejezést vágnak mintha állandóan 100%-os citromlé lenne a szájukban.

A másik ez a borzalmas mentalitás és morál egyszerűen elviselhetetlen.Na meg a konzervatívság és vaskalaposság egyszerűen borzalmas.Nem hagyják az embert élni.Ha valaki alacsony az a baj ha magas az a baj ha leszbikus akkor kiutálják ha lila haja van akkor azért.

Nem csak anyagi okok miatt megyek hanem az emberek miatt is.És végleg.Ilyen emberek közé nem szándékozok visszajönni.

2012. jún. 2. 18:33
 18/26 anonim válasza:
81%
Ausztriában végeztem egyetemet, Németországban élek, dolgozok, itt is alapítottam családot. Engem nem az ország problémái "üldöztek" külföldre, egyszerűen nem éreztem a hazámnak. Mindkét szülőm felőli nagyszülők osztrákok voltak-sajnos már nem élnek. Szüleim régi nagy álma volt, hogy Magyarországon élhessenek a családjukkal együtt. Jól éreztem magam, 18 éves koromig éltem ott, a mai napig szeretek visszamenni oda, ahol felnőttem, szeretem a Balaton partot, szívesen olvasok könyveket magyarul, interneten cikkeket, de Magyarország legyen a magyaroké.
2012. jún. 2. 18:44
 19/26 A kérdező kommentje:
Ezt én is észre vettem, míg Belgiumban tanultam, hogy ott mindenki az, ami akar lenni, és ebbe senki se szól bele. Az ember nem, vagy nem annyira szurkálják egymást, mint mi.
2012. jún. 2. 18:45
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

missouriban lakom.

CMD: nincs meglepi, tudom hogy abbol viszont van ami drágább, pl a taxi de arra sha nincs szuksegem, az orvos na az rohadt drága, igazábol ez a legnagyobb problémám az országgal, ha ez nem lenne akkor lenne ez igazan jo hely. az iskola is borzalmasan drága, a fodrász mondjuk kb ugyanannyi... mint ahogy mondtam van pár dolog ami elrontja ezt az országot, de a mindennapokban ebböl sokkal kevesebb csapodik le az emberekre mint pl magyarországon.

2012. jún. 2. 19:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!