Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Szerintetek lesz még valaha...

Szerintetek lesz még valaha nagyobb háború? ( többi lent )

Figyelt kérdés

18 éves délvidéki fiú vagyok,szóval van valamilyen fogalmam a háborúról,bombázásokról mégha csak fiatalként is éltem meg ezeket. Szerintetek van esély egy III.világháborúra? Vagy a 21.század békésebb lesz,elmúltak a nagy háborúzások? Persze most is vannak világszerte atrocitások,háborúk,merényletek stb.. de talán a béke időszaka lesz ez? Megvilágosodnak az emberek,hogy mekkora kárt tudnak tenni a másiknak?

minden véleményt szivesen olvasok :)

2012. jún. 1. 15:16
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Természetesen lesz. Egyszer vásárolj majd egy történelem könyvet és ha bele is olvasol, rá fogsz jönni, hogy a béke mindig csak egy átmeneti állapot két háború közt és ez több ezer éve önmagát ismétli. Vagy te meg tudsz változtatni egy több ezer éves ciklust?
2012. jún. 1. 18:14
 12/21 anonim ***** válasza:
14%
Egyébként a háború minden szempontból rendkívül jó dolog. A Föl és az élővilág szempontjából mert csökkenti a túlnépesedést, az ember, az egyén szempontjából mert esélye van gyorsan meghalni. Meghalnia mindenkinek meg kell, ez ugyebár elkerülhetetlen, az viszont nem mindegy hogyan. Békeidőben ez gyakran több hónapig esetleg évekig tartó szenvedés betegeskedés után érhető csak el. Kevés szerencsésnek adatik meg, hogy egy baleset vagy hirtelen szélütés folytán azonnal meghaljon. A háború minden résztvevője számára megadja a lehetőséget a gyors halálra, a háború sokkal emberségesebb közeg mint egy kórház.
2012. jún. 1. 18:21
 13/21 anonim ***** válasza:
igen, lesz
2012. jún. 1. 18:24
 14/21 anonim ***** válasza:

"#9 Ha ennyire szereted a háborút menj el Afganisztánba, de olyat inkább ne mondj, hogy hamarosan kitör a III. vh. "

Nem az volt a kérdés ő mit szeretne, és nem is erre válaszolt. Arra válaszolt lesz -e. Ha nem tudsz olvasni menj vissza az óvodába.

2012. jún. 1. 18:25
 15/21 anonim ***** válasza:

"A háború minden résztvevője számára megadja a lehetőséget a gyors halálra, a háború sokkal emberségesebb közeg mint egy kórház."

ajánlom, nézz fel néha puruttya extrémre.

2012. jún. 1. 18:26
 16/21 anonim ***** válasza:

Azért írtam azt amit, mert a nagyszüleim megélték a II. vh.-t és hidd el akkor nem így beszélnél róla. Anno nagyapám mondta, hogy az ilyen hozzáállásúak sz@rták maguk össze az első bombarobbanás láttán, hallatán a csatatéren. Milyen baromi jó a háború ha az anya elveszti a "kis" 18 éves gyermekét és férjét? Milyen jó hatással van a "háború borzalma" a hazatérő férfiakra akik látják életük hátralévő részében az általuk megölt emberek arcát és a bajtársik utolsó szavait? Én azt mondom, hogy a háborúhoz fel kell nőni és nem a szájunkat kell járatni. Ha most kitörne egy akkor a gyalogosok csak golyófogónak lennének jók(vagy még annak sem, mert megfutamodnának mikor rájönnek, hogy nem COD, hogy újra be lehet tölteni)

Ha csak ennyit tudsz mondani egy háborúról, akkor kérlek maradj csendben, így mindünknek jobb lesz.

Ezt szerintem nem csak Én vélem így, mert akinek meséltek a szülei/nagyszülei a háborúról az egyet ért velem.

2012. jún. 1. 18:42
 17/21 anonim ***** válasza:

Nem lesz. A mai világban már csak a harmadik világban vannak konfliktusok. A mai háborúkat már gazdaságilag vívják, és milyen igazuk is van! Semmi értelme infrastruktúrát, emberi erőforrást stb. lerombolni, tök fölösleges, amikor gazdaságilag is be lehet kebelezni népeket. Amúgy is az államok annyi befektetéssel és érdekeltséggel rendelkeznek ágymásban, hogy értelmetlen lenne, őrültség. Az is közrejátszik persze, hogy már akkora tűzereje van egyes államoknak, hogy azzal gyakorlatilag el lehetne pusztítani az egész élővilágot.

Amúgy én hiszek a társadalmi és történelmi fejlődésben, minden jel erre mutat, erre felé halad a történelem. És szerintem hülyeség a "háborús" ciklusok feltételezése, olyan érzésem van tőle, mintha mókuskerékben lenne az emberiség, nem lenne felelős a saját sorsáért, azt kívülről irányítanák. Sok (főleg tanulatlan és vallásos) ember hisz ebben, sőt olyan társadalmi struktúrák fennmaradásában, konzerválódásában is amik a történelem során már változtak párszor (fejlettebbek lettek).

2012. jún. 1. 18:55
 18/21 A kérdező kommentje:

Érdekes kommentek születtek, várom a továbbiakat. Apukámat behivták katonának ezekre a délszláv háborúkra,soha nem kellett emberre lőnie,de ez amolyan szerencsének tudható be,de ez most 1 másik mese. De azért mindig a tűz közelében volt,és amiket igy mesél,meg rengeteg barátja,gyerekkori játszótárs ott volt,érezte ennek hatását,volt,aki sajnos haza sem jött.

Mivelhogy mondtam,hogy a politika nemigazán érdekel,ezért erre sem tudom a választ. Igazából teljeséggel sötét vagyok az ilyen témákban,nincs sok információm,viszont volna 1 kérdésem azokhoz,akik szerint lesz még háború. Ki kinek lenne a szövetségese? Ezt igy nem lehetne behatárolni már most? Mondjuk a kisebb népek ( magyar,szerb stb ) mire mennének 1 nagyobb háborúban?

2012. jún. 1. 19:13
 19/21 anonim ***** válasza:

én fel fogom akasztani magam, ha az lesz.

Legalább nem fog a nyugdíjamból a háború után a feleségem újabb pasit keresni...

2012. jún. 6. 21:09
 20/21 anonim válasza:
Szerintem mindjá úgy kirobban az a kib@szott világháború hogy az emberek csak néznek.Am a gazdasági válság miatt.
2012. jún. 10. 18:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!