Az emberiség a következő 20 éven belül kapcsolaot teremt, egy másik inteligens fajjal, vagy nagyobb az esélye hogy kitör egy hatalmas háború?
Elég kicsi az esélye hogy a köv. 20 évben kapcsolatot teremtünk. A SETI projekt során nem találtak civilizációra a közelben.
Nagyobb az esélye egy háborúnak sztem.
Amúgy mi a köze a két kérdésnek egymáshoz?
12:54
Hát ezzel kapcsolatban az a véleményem hogy sok ember próbálkozott már a jövő jóslással, híres emberek is és okosak is, de még ők sem képesek ezeket meghatározni.
A másik pedig az hogy mi van ha a Drake formula sem jó, hiszen ezek pusztán feltevések, a véletleneket pedig nem lehet ezzel kiszámítani...
Ha egy faj tényleg intelligens akkor az nem fog kapcsolatot teremteni az emberrel :)
Egyébként 1000-szer nagyobb az esélye hogy kitörjön egy hatalmas háború,ami szerintem jóval hamarabb be fog következni mint 20 év
13:06
12:54 vagyok, osztom a véleményed, én is csak olvastam a cikket, de nem értek vele egyet. Ezért is írtam alá megjegyzésként, hogy mindenki magának mérlegelje ,hogyan kezeli az ott állított dolgokat.
intelligens életet nem hiszem hogy találnak tudósaink, de néhány évtizeden belül már arra sem lesz meg a lehetőségük hogy keressék őket
idővel másra kell majd fordítani a pénzt, a legjobb példa erre Obama döntése, miszerint elvonja a pénzt valami féle űrprogramtól
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!