Szerintetek lesz még valaha nagyobb háború? ( többi lent )
18 éves délvidéki fiú vagyok,szóval van valamilyen fogalmam a háborúról,bombázásokról mégha csak fiatalként is éltem meg ezeket. Szerintetek van esély egy III.világháborúra? Vagy a 21.század békésebb lesz,elmúltak a nagy háborúzások? Persze most is vannak világszerte atrocitások,háborúk,merényletek stb.. de talán a béke időszaka lesz ez? Megvilágosodnak az emberek,hogy mekkora kárt tudnak tenni a másiknak?
minden véleményt szivesen olvasok :)
Szerintem a század második felében várható egy világméretű nagy háború.
Ez csak a szubjektív véleményem, nem vagyok jós és ennyi idő alatt sokminden történhet. De a mostani események továbbfejlődéséből egyértelműnek látom, hogy nem ússza meg a világ a durva, hirtelen átrendeződést. Mivel minden egyszerre hullik majd a nyakunkba.
Persze az is lehet, hogy még az EU-s mostani válságból is lehetnek kisebb helyi háborúk. Ilyenek az emberek. Ha nem megy szép szóval, majd beszél az ököl.
5.
Abban igazad van, hogy a globális gazdaság nagy visszatartó erő a háborúkkal szemben.
DE! A háborúk többsége gazdasági célú. Ha a mostani krízis vagy egy eljövendő elég nagy lesz hozzá, akkor az országokat a taccsra ment gazdaságuk már nem fogja érdekelni annyira, sőt a háborútól várják majd a jólétet. Ugyebár a győztesek mindig sokat visznek.
Nem. Halott emberek nem güriznek. A háborúkat meg meghagyjuk a harmadik világnak.
A fejlett világban a politika és a biznisz háborúzik, főleg a bankszektor.
#9 Ha ennyire szereted a háborút menj el Afganisztánba, de olyat inkább ne mondj, hogy hamarosan kitör a III. vh.
Amúgy valószínű az USA-nak is fáj a feje, mert Szíriában is olaj van és az kellene ahhoz, hogy kezükbe tartsák a "világot" hisz sok ember olaj nélkül nem tudna "megélni".
Csak az a bibi, hogy az Oroszok egyetlen Keleti szövetségese Szíria és ha betámadná az USA akkor ott borul a bili. Ez egy lehetséges ok lenne egy vh. kirobbanására.
Viszont az #5. válaszolóval egyetértek, hogy helyi konfliktusok sok helyen lesznek(még).
S ez akár Magyarországon, Szlovákiában/Felvidéken, Romániában/Erdélyben, Délvidéken/Vajdaságban, Ukrajnában/Kárpátalján (Ki melyik nevet szereti használni a területekre) előfordulhat, hisz nagyon megoszló a nép összetétele és ez akár kisebb-nagyobb forradalmakhoz is vezethet.
Az idő majd választ ad mindenre.(De személy szerint remélem a jobbat)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!