Hogyan változott az anyagi helyzeted az elmúlt két évben?
ha engem kérdezel én havi 100ezerrel kevesebbet viszek haza havonta, és ugye a megélhetés (üzemanyag ára stb...) az egekbe, végül is nem lenne korrekt ha panaszkodnék mert fizetéstől fizetésig éppen eléldegélünk, de már nincs semmi kis luxus (pl.: pizza, vagy Meki) vagy épp félre tevés...
Ha elveszteném az állásom akkor gyorsan inkább elvállalnék valami szar munkát is.
Hát, gyerekek... én 27 éves egyetemista vagyok. Jó a beszélőkém, tudok négy nyelven. 3 éve még egy semmiféle képzettséget nem igénylő állást sem találok, pedig valóban, naponta legalább 20 helyre küldtem önéletrajzot. Bárhova, ahol voltam interjúzni, tömegek jelentkeztek, nem is tudom, mi alajpján döntenek az interjúztatók ilyen helyzetben.
Lakást béreltünk a párommal, hogy lehessen közös életünk. A párom elveszítette a munkáját, és kb 2 hónapon belül semmi pénzünk nem maradt, hogy tovább fizessük az albérletet. Ő azóta is munkát keres, de jutalékos szarnál, ahol az embert ki sem fizetik jóformán - ezen kívül mást nem talált.
Az édesanyja egyébként devizahiteles, és képtelen törleszteni a részleteket, végtörlesztés pedig - miből??
Az ismerőseim nagyrésze járt így az utóbbi 2 évben. Kivételt csak az a néhány rokonom képez, akik hiányszakmákban dolgoznak. De ők már idén el akarják hagyni az országot.
Ez az az ország, miben élünk? Hát hol van itt a munka vagy a dolgozni akarás becsülete? El tudjátok képzelni, hogy mennyit keres a mi pénztelenségünkön, kilátástalanságunkon az a maréknyi, aljas és képmutató ember?
Van állásom ,és biztosan nem fogom elveszteni.Így is két ember munkáját végzem ,mert egyszerűen nem találunk megfelelő embereket a feladatokra.
Hogy többet ér -e a pénzem ?
Mivel jelentősen emelkedett ,(egykulcsos adó+előléptetés)
ezért jobban élek mint 2 éve.
Viszont 1 forintom kevesebbet ér reálértéken mint 2 éve.
összegezve jelentősen javult volna a Fidesz nélkül is .
Te (is) hülye vagy. Komoly, VALÓS tudás kell, termelni kell tudni valamit. Rugalmasnak kell lenni, olyan területeket találni, ahol tanulni lehet valamit, amit később jól felhasználsz. Amit te megvásárolsz, azt kitől veszed??? Gondolkozz már el!!!!!!! Mindenki eszik, mindenki fogyaszt energiát, mindenki lakik valahol és közlekedik. Nos, ezekből nem nehéz kitalálni, mikre van azonnali kereslet. Azt, hogy te ilyeneket nem tudsz előállítani, hogy a kereskedelem és egyéb lecsipkedés mások pénzéből-javaiból egyre kevéssé megy, oda mutat, hogy valós munkát kell végezni, ahhoz kell szakmát-gyakorlatot szerezni. Üzenem mindenkinek, hogy demokrácia van, azaz a semmilyen tömegek szavazgatnak, veszegetnek fel hiteleket, nem POLGÁRok, emiatt vagyunk itt.
Nekem szutyok munkáim voltak, szutyok kocsijaim, és egy 60 éves házban élek faluvégen, 5 éve mindenki kiröhögött, hogy miért csinálom, mikor simán vehetek újat. Én meg legyintettem, hogy majd rájöttök. Nos, ez a röhögés ára. Az, hogy 15 évig jól ment és elárasztottak titeket hitellel, nem volt feltűnő? A jobbágy az jobbágy.
A kérdésre: 5 év kizárólag egyre jobban megy. És nem fogom a politikára, hanem csakis önmagamra, ha én csinálom SZARUL. Az elmúlt két évben szereztem feleséget, szigeteltem le a házat, lett gyermekem, várunk egy másikat, van komoly munkahelyem (ami eddig sose volt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!