Az ide írogató embereknek milyen végzettsége van?
Vegyes vágott....
Ilyen is van, meg olyan is van. Sokféle kérdés létezik, és nincs olyan ember, aki mindenhez értene. Ezért aki segíteni akar, gyakran csak utána néz annak, aminek a kérdező is utána nézhetett volna.
De vannak sokan, akik egyetemet, főiskolát végeztek, vagy egyszerűen csak szakértői egyik-másik szakterületnek (például sok tapasztalat miatt). Nem túl sokan vannak, de azért van ilyen is a válaszolók között.
Az a probléma, hogy magából a válaszból gyakran nem derül ki, hogy szakember írta, vagy nem. Sőt, mivel az ember szívesebben hiszi el a neki tetsző választ, hajlamos rá, hogy a szakember válaszát elutasítsa, ha az neki nem tetszik - pedig az lenne a helyes, csak éppen a másik válasz (ami esetleg nagy hülyeség) szimpatikusabbnak tűnik.
De ez már legyen a kérdező problémája! :-)
Pedro
3. vagyok.
Pedrónak igaza van, nem egyszer szóltak már - nagyon durván!! - valami válaszomért, ami abszolút a jogszabályoknak és jogi gyakorlatnak megfelelő, megalapozott és igényes válasz volt, de egész egyszerűen nem ezt akarták hallani.
Ilyen ez a fórum sajnos. Hiába próbál az ember segíteni, ha összezavarják a Kérdezőt mindenféle sületlenséggel. Néha olyanokat olvasok itt, hogy égnek áll a hajam, komolyan... Én direkt mindig csak arra válaszolok, amit tényleg tudok (és leginkább a jogi topicban, pl. nyilván nem orvosi dolgokba szólok bele, ha egyszer ahhoz nem értek), mégis sok leszólást kaptam már.
Az emberben néha felmerül, mi értelme van egyáltalán időt szánni az ingyenes jogi tanácsadásra így?? Sokszor még utána is nézek dolgoknak, tényleg időbe, energiába telik, erre jön valami "nagyon okos" ember, és jól leszól...
Na, mindegy, nem panaszkodom, végül is nem kötelező segíteni, ha már nagyon idegesít a helyzet, majd nem írok többet, és kész.
Az intelligencia nem feltétlen végzettség-függő. Értelmes, hasznos hozzászólást produkálhat valaki szakmunkásképzővel a háta mögött is. Én nem végeztem egyetemet, de sok diplomás (magát diplomásnak állító) megnyilvánulásától sírni tudnék, mind kulturáltság, mind helyesírás, mind empátia tekintetében.
(érettségi)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!