Kinek mi a munkája és ni a legmagasabb végzettsége? Illetve (ha nem indiszkrét) mennyi ahhoz a bruttó fizetése?
Konkrétumokat nem mondok magamról, de arra már rájöttem, hogy sajnos 90%-ban nem a szorgalom és a végzettség számít, hanem hogy mennyire "élelmes" az ember, mennyire tud "ügyeskedni", mennyire képes kihasználni a lehetőségeket, vagy akár visszaélni velük. Illegálisan, adófizetés nélkül többszörös jövedelmet lehet elérni, mint legálisan. Sajnos ez a mai valóság.
Azt is konkrétan tudom, hogy a jövedelmem (ami csak legális) az apeh statisztikája szerint a legmagasabb 3-4%-ban van, eszerint gazdag ember lennék, de a valódi nettó jövedelmeket tekintve nem sokkal vagyok az átlagos szint felett.
Ha ezekkel a dolgokkal tisztában lennének az emberek, nem a médiatörvény meg hasonló marhaságok miatt bohóckodnának, hanem adócsökkentés érdekében lennének óriási tüntetések. Bár lehet hogy ebben tévedek, mert az emberek legalább fele illegálisan, adófizetés nélkül szerzi a jövedelmét, és nekik remek a mostani helyzet.
"A végzettség ma már nem ér lószart sem, az számít mit tudsz megcsinálni."
Viszont az álláshirdetésekben benne van a végzettség az adott területhez. Pl programozó. Ott nem a diploma számít hanem a szaktudás, viszont elvárás a papír.
Programozónál tipikusan mindkettő számít. A szaktudást könnyű leellenőrizni, kérnek 2-3 munkát. A papír azért jó, mert egy botcsinálta programozó általában a bonyolultabb problémák alapjánál akad el, mert nincsenek meg hozzá a megfelelő matematikai ismeretei.
Egyébként szerintem mindkettő fontos. A végzettség is, hiszen az iskolában sok mindent megtanítanak, amit máshol nem tanulnál meg. De a tudás is, hiába van papírod, ha nem értesz a szakmához, akkor munka nélkül maradsz, esetleg elmész titkárnőnek.
Kolopele, te korábban technikusi végzettséget jelöltél meg, amikor a diplomák szükségességéről ment a vita.
Mikor végezted el az egyetemet?
Esetleg egyik alkalommal ferdítettél?
Kitaláljam melyik alkalommal?
Próbálj emlékezni.
Azt hangoztattad, hogy a diploma nem bizonyít semmit, Te is technikusként lettél gyáros, stb.
Még cikiztelek is, hogy kizárólag technikusokkal megy szembe német milliárdos, nem senkiházi mérnökökkel.
A kettő eléggé ellentétes a "halál pontossal".
Vagy szeletív memória. Szívesen megkeresem a kommentet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!