Mi a véleményetek az alábbi szövegről?
¨azt mondják igazságtalan az egykulcsos, mert szegény-gazdag ugyan annyit adózik, csak azt felejtik el, h az én milliós fizetésemből leadózott x % több, mint az ő minimálbérükből leadózott pár ezer forint.
Nem tudom mit szólna a proli hadsereg, ha holnaptól nem kellene adózni, megkapnák azt a plusz 5-15 ezer forintot viszont a közellátás megszűnne.
Nem lenne ingyen oktatás, ingyen eü, rendőrség meg munkanélküli segély aztán gazdálkodja ki a plusz pénzéből, ha esetleg valamelyiket igénybe venné.
Ki bújna a szög a zsákból és rájönnének, h pár ezer forintból nem lehet mindzt fedezni és könyörögnének orbánnak, h legyen minden újra a régi.
Nem fikáznának az eü-t, tudnák, h a német kórház azért jobb, mert nem ezreseet adóznak le az emberek"
"...h az én milliós fizetésemből ..."
Tudod is te, milyen minimálbérből élni???!!!
Ha nem lenne proli hadsereg,akkor éhen halhatnál. Te aligha termelnél zöldségeket,pucolnád az állatok alól a trágyát. Nem hiszem,hogy te javítod az autódat,vagy a háztartási gépeidet.
NINCS ingyen oktatás,sem ingyen eü, A rendőrség pedig finanszírozási gondokkal küzd.
Németországban és másutt sincs egykulcsos adó.
Ha neked gyerekeid vannak,akkor még a 16 %-ot sem fizeted meg,mert igénybe veszed a családi kedvezményt,amit a prolihadsereg nem tud igénybe venni.
Egyszerűen önző vagy,minél több pénzed van,annál többet akarsz. A többiekkel pedig nem törődsz.
Pedig az országban a prolihadsereg nélkül nincs munkavégzés.
Ez egy nagyon nagy hülyeség azt kell hogy mondjam.Az embereknek nem azzal van a bajuk hogy túl sok az adó!!!Azzal hogy hiába adózik mindenki semmi sem fejlődik már hamarosan tömegközlekedés sem lesz és a kórházak bezárnak rengetegen munkanélküliek és ez Orbán haverod miatt van.Milliárdokat lop el a fidesz de nem csak ők a BKV vezetői mindenki.Nálunk már nagyon törvények sincsenek a cigányok lopnak ölnek azt sem bünteti a törvény mert hát ugye Orbán Viktor egy cigány és hát kedvez a roh*dék a fajtársainak.A fél ország rokkant nyugdíjas.Ja igazad van itt minden király havonta mindenki 15 ezer forint adót fizet(sokkal többet de mindegy)a kórházak is jók a benzin is most éppen nagyon olcsó bűnözés sincs a metrók is tökéletesen működnek az egyetlen
magyar légitársaságunknak is nagyon jól megy és persze nagyon kevés a munkanélküli.Nekünk van a legjobb kormányunk igen.
Mit jelent az "ugyanannyit" kifejezés?
Ugyanannyi Forintot? Oké, szívesen adózok ugyanannyit, mint egy minimálbéres. Tavaly HAVONTA sokszorannyi adót fizettem, mint egy minimálbéres egész évben. És semmivel sem jobb utakon járok, ugyanazt az egészségügyi rendszert használom, ugyanazok a s*ggfejek ülnek nekem is a parlamentben, ugyanúgy egyet ér az én szavazatom is. És azé is, aki havonta annyit adózik, mint én egész évben. Értem én, hogy a minimálbér kevés. Miért keresi meg ugyanannál a rabszolgatartónál valaki a minimálbér többszörösét? Miért nem az a valaki van abban a pozícióban, aki elegédetlenkedik a minimálbérért?
Igen, kereshetek még én is minimálbért, akármikor. De jelenleg minden erőmmel azon vagyok, hogy ez ne így legyen. Aki minimálbért keres, az elgondolkodott már azon, hogy melyik ponton rontotta el az életét? Származással és szülőkkel fölösleges támadni: apám félcigány, anyám 8 általánost végzett, ráadásul 4 éves koromtól egyedül nevelt. Falun. Lázárosan kijelentve mégis vittem valamire, ha nem is túl sokra.
Tehát részemről oké, hogy én fizessek ugyanannyi adót Forintban, mint a minimálbéres. Semmi gond, én ezt igazságosnak tartanám. Ugyanazért a szolgáltatásért ugyanannyi pénzt. Ha bemegyek a boltba kenyeret venni, az is ugyanannyiba kerül. A benzinkúton se többért kapom a benzint. Akkor az államnak miért én fizessek többet? Vagy felőlem az is lehet, hogy a minimálbéres fizet annyi adót mint én. Ez mondjuk drasztikus megoldás lenne, mert egyrészt sokat nőne az állam bevétele, másrészt elég hamar fogyna az éhes száj. (Maradna miből megvédeni a családomat.)
Elismerem, hogy jó nagy k*cs*g vagyok, ha elismered, hogy tökéletesen igazam van. Bevállalom, brother. És te?
"Aki minimálbért keres, az elgondolkodott már azon, hogy melyik ponton rontotta el az életét?"
De undorító és visszataszító ez a kérdés!!
Igen akkor rontottuk el az életünket, kedves milliomos úr, mikor hozzásegítettük az ilyeneket annak idején, hogy meggazdagodhassanak! Akkor lett elrontva az egész!!
"De undorító és visszataszító ez a kérdés!!
Igen akkor rontottuk el az életünket, kedves milliomos úr, mikor hozzásegítettük az ilyeneket annak idején, hogy meggazdagodhassanak! Akkor lett elrontva az egész!!"
Nem vagyok milliomos. Messze nem vagyok az. Még az első sincs meg. Kerestem minimálbért is, nem is olyan rég. Én tudom, hogy hol rontottam el az életem, hogy még nincs meg az a bizonyos első millió. Több ilyen pont is van, mert el tudok GONDOLKOZNI egy ilyen kérdésen is. Más elintézi egy ilyennel, hogy ez egy undorító kérdés, és kész, le van tudva. És másnap bemegy (ugye mész?) dologzni minimálbérét, és harmadnap, negyednap... És persze MINDENÉRT csak és kizárólag a rendszer a hibás, meg az, aki egy kiló kenyérrel többet vesz a boltban. Sokmindenért nem a rendszer a hibás, csak könnyebb arra fogni, mint kiküszöbölni a hibát.
5ÖS "jó nagy k*cs*g vagyok"NAK
"Tehát részemről oké, hogy én fizessek ugyanannyi adót Forintban, mint a minimálbéres. Semmi gond, én ezt igazságosnak tartanám. Ugyanazért a szolgáltatásért ugyanannyi pénzt. Ha bemegyek a boltba kenyeret venni, az is ugyanannyiba kerül. A benzinkúton se többért kapom a benzint. Akkor az államnak miért én fizessek többet?"
Mert több a fizetésed!
Te ennyivel többnek érzed magad, mint az az ember aki minimálbért kap?Tudod ennek az egykulcsos adónak az a baja hogy Magyarországon vezették be.Olyan alacsony a minimálbér, hogy az éhenhaláshoz sok, a megélhetéshez pedig kevés.Ha én Németországban élnék és ott vezették volna be egy szavam nem lenne,mert még akkor is meglehetne élni.(ott nincs minimálbér)
Az én nettóm több mint 300.Ha ebből elvennének 20-30ezret még akkor is maradna bőven tejre meg kenyérre való.Persze nekem sem esne jól,de ha ezt a gyengébben keresők kapnák meg, a cél érdekében megérteném.
Próbáld meg a jövő hónapot 60ezerből túlélni.Nekem nem sikerült.
A szülőkről meg annyit,hogy ellentétben veled én mindent megkaptam és talán ezért nem lettem egoista.
Azok után, h nem bírtátok értelmezni a kérdést nem csodálom, ha szarban vagyunk.
Nem én mondtam/írtam ezt, idézőjelbe tettem direkt.
Én értettem hogy direkt raktad idézőjelbe!
Véleményem szerint pont ellenkezőjét gondolod mint az idézet.
De a témához szólva. A közteherviselés lényege hogy mindenki a teherviselő képességének mértékében adózzon! A közgazdász tudja hogy van a "fix költség" és a "változó költség". Előbbi nagyjából a rezsi, kaja és kötelező költések míg utóbi az ami szórakozás, megtakarítás stb.
A kis keresetűeknek a fix kts óriási és elviszi a jövedelmüket míg a gazdagoknak ez egy kevésbé jelentős rész.
Nem mellesleg a gazdagoknak valóban a "szegények" miatt van jó sora hisz az ő bérét valakin ki kell gazdálkodni...
Az egy kulcsos adó egy szárnyaló gazdaságban aminek kevés az adóssága, jó lehet de egy stagnálóban aki nagy teher alatt nyög, maga a katasztrófa!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!