11/20 A kérdező kommentje:
5 litert fogyaszt a kocsim, oda-vissza 35 km.
5 litert, benzinből, városban? Hát hogy ne... Országúton, egyenletes tempónál meg termeli a benzint, mi? Látszik, hogy nő vagy...
2012. márc. 24. 19:53
13/20 A kérdező kommentje:
Igen, képzeld egy kis Yarisom van és írja a fogyasztás.Maximum 6 liter. Ferihegyin mentem a Blaháig.
Ha 1 literes a motor, akkor esetleg hihető, hogy nagy átlagban eljársz 5.5 literrel, de az 1.3-as már nem eszik 6.5 alatt. A városi közlekedés alaphangon plusz 1.5-2 liter. A computeres átlag fogyasztáshoz meg nyugodtan adj hozzá 1 litert, ne ámítsd magad.
Hogy a privát üzenetedre is válaszoljak. Nem az a lényeg, hogy hány éve vezetsz, hanem, hogy mennyi kilométert mentél. A magam részéről csak 8 éve vezetek, de ez alatt 500+ ezernél járok, 6 különböző nagyságú és motorizáltságú autóval. Lehetsz te Schumacher is, a fizikai törvényeit akkor sem tudod átírni. Szóval kár önteltnek lenned, te sem tudsz litereket faragni az átlag userhez képest.
2012. márc. 25. 08:17
15/20 A kérdező kommentje:
Ezres motor, és sokat járok vele, így pénzben is kiszámoltam, most lehet egy kicsit több, de nem sokkal. Egyébként, mielőtt leírtam, hogy milyen kocsi, te nagy szakértő, már léteznek hibridek, amik még kevesebbet esznek.
De a tied ugye nem hibrid, ha jól sejtem. A totalcaron meg ránéztem a tulajok fogyasztási adataira, 5.5-6 litereket írnak. Tehát az általad emlegetett maximum 6 liter, az inkább átlag. Ez télen, klímával, nagy forgalomban, nagy tempós autópályával, városban, akár 8 is lehet, vagy még több. Az ugye világos, hogy megállni, elindulni, sorban állni, kigyorsítani, lelassítani, ez mind mind növeli a fogyasztást? De mindegy is; ha gondolod, nyugodtan ámítsd magad, hogy az 1000 köbcentis fűnyíród termeli a benzint, nekem végül is mindegy.
2012. márc. 25. 14:57
17/20 A kérdező kommentje:
A fűnyíróm 3 millió forint, hadd tudjam már mennyit fogyaszt bocs.Egyébként gyorsforgalmin nyugodt 70-80 km-rel, aztán pedig a Fertő utcán keresztül, megint csak nincs dugó.
18/20 A kérdező kommentje:
Egyébként körülbelül 150 Ft-on vitatkozol te nagyokos.
Jó az 3-400-nak is, ami meg már majdnem ott van, mint a tömegközlekedés, amit szintén ki tudja milyen nagyvonalúan számoltál 2000-nek...
3 milliós autó? Na bumm, attól még lehetsz műszaki antitalentum, és amint látom, az is vagy. Nem tudom merre laktok, de mifelénk egy 3 milliós 1000 köbcentis fűnyíróra nem szoktak felvágni. Igazából normális ember semmi ilyesmivel nem vág fel, mert kicsinyes, buta dolog.
A kocsid fogyasztását meg nem firtatom tovább, mert tényleg semmi közöm hozzá, hogy milyen fogyasztási adatokkal ámítod magad.
2012. márc. 25. 18:06
20/20 A kérdező kommentje:
Nem vágok fel, csak mivel lefűnyíroztad ezért írtam.Szerinted amikor a város 3 különböző pontjára kell a munkám miatt menni, majd egy nagy fogyasztású kocsit veszek, aminek a javíttatására ráköltöm a gatyám?És tanulj meg számolni, akkor majd te is felvághatsz valamire.
Kapcsolódó kérdések: