Ezeknek az összeesküvés elméleteknek, csak én nem látom az értelmét?
Gondolok itt az "Ébresztő film"-re, vagy ehhez hasonlókra. Ezt úgy értem, hogy lehetséges, hogy a világot jelenleg 150 ember irányítja, de ennyi ember biztosan nem elég 7 milliárd másik ember irányítására, hosszútávon, csak úgy, ha "népszerű" döntéseket hoznak, vagy is a közjót szolgálják, vagy nem? Ti mit gondoltok?
(Lehet, hogy nem jól fejeztem ki magam, de remélem a lényeget értitek!)
"Ezt értsd meg, nem kell minden utasítást szó szerint kiadni, elég csak néhány fontos dologban dönteni."
És mik a fontos dolgok? Mert nemzetközi szinten ezek olyasmik, mint hogy pl. milyenek legyenek a nemzetközi vámszbályok. Ez a te mindennapjaidat hogyan határozza meg? Naponta mennyit gondolsz a WTO-ra? Befolyásolja-e a pályaválasztásodat, tanulmányaidat, lakóhelyedet, barátságaidat, egészségi állapotodat, szerelmeidet, házasságodat, gyerekeid számát az, hogy mondjuk létezik az IMF? Erre mondhatod absztrakt módon csakazértis, hogy "igen", de konkrét választ kérek.
Azt nem érted meg, hogy ha létezne is a világ 100 fős elitje, nekik teljesen más dolgok lennének "fontosak", mint neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!